Свинина по-китайськи — 9 рецептів приготування

Свинина по-китайськи є візитною карткою китайських кулінарних традицій. Завдяки умінь кухарів, м’ясо може приймати вигляд, мати смак і запах абсолютно інших продуктів – риби, фруктів, птиці… Таке блюдо в оригінальному виконанні безумовно є прикрасою будь-якого столу.

Класична свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи – популярне блюдо національної кухні, яке можна приготувати з наступних продуктів:

  • м’ясо – 500 г;
  • крохмаль – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • паста томатна і оцет – по 20 мл;
  • сіль, соняшникова олія.

Щоб насолодитися оригінальним блюдом, дотримуйтесь простим алгоритмом:

  • З м’якоті готують нетовсті шматочки, які поміщаються в миску, засипаються крохмалем і заливаються невеликою кількістю води (до 100 мл).
  • Добре просочене м’ясо обсмажується у фритюрі.
  • Після цього на чисту холодну сковороду містяться цукор і паста, під ними включається сильний вогонь.
  • Далі всипається ложка солі і вливається 150 мл окропу.
  • Після закипання ретельно перемішаного соусу вливається оцет.
  • Для загустіння заправки в неї додається ложка крохмалю.
  • У фіналі в соус викладається м’ясо і гаситься близько 3 – 4 хвилин.

Рецепт приготування з ананасами

Любителі смаку екзотичних плодів можуть спробувати виконати рецепт з наступних продуктів:

  • вирізка – 500 г;
  • перець болгарський – 200 г;
  • цибуля – 100 г;
  • ананас – 1 банка;
  • часник – ½ головки;
  • соєвий соус і оцет – по 30 мл;
  • імбир, крохмаль, олія, перець.

М’ясо з ананасами готується наступним чином:

  • М’якоть нарізати шматочками, які перчатся, обвалюються в крохмалі і обсмажуються. Готове м’ясо викласти в окремий посуд.
  • Подрібнені цибулю і перець пассеруются близько 10 хвилин в сковороді, куди додається 5 г сухого імбиру і нарізані ананаси.
  • З соком від ананасів, соєвого соусу, оцту, крохмалю і подрібненого часнику готується заправка.
  • М’ясо викласти в сковороду з овочами, заливають заправкою і гаситься на повільному вогні 5 хвилин.
Дивіться також:  Тарталетки з печінкою тріски – 7 дуже смачних рецептів

Ананаси в рецепті можна сміливо замінити більш звичними нам фруктами. Наприклад, консервованими абрикосами або зовсім стиглими свіжими сливами.

Свинина з овочами по-китайськи

Швидке і дуже смачне блюдо можна виконати з:

  • 300 г свинини;
  • 1 болгарського перцю;
  • 1 морквини;
  • ½ Кореня селери;
  • 1 цибулини;
  • ½ Головки часнику;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 15 мл соку лимона;
  • крохмалю, імбиру, рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • В якості маринаду використовується суміш соєвого соусу, лимонного соку, натертого імбиру і крохмалю.
  • Довгасті шматочки м’яса маринуються в отриманому складі 10 хвилин.
  • У цей час на сковороді обсмажують цибульні півкільця, смужки моркви, перцю і селери.
  • Овочі викладають на тарілку, а на сковороду відправляється м’ясо.
  • За 5 хвилин до готовності овочі викладаються до свинини і всі компоненти ретельно перемішуються.

Готуємо традиційне блюдо з рисом

Ситне блюдо, яке відрізняється особливою ароматностью, можна приготувати з такого продуктового набору:

  • вирізка – 400 г;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • паростки бамбука (консерви) – 1 банка;
  • часник – 3 зубки;
  • рис – 150 г;
  • соєвий соус – 75 мл;
  • оцет – 30 мл;
  • імбир, борошно, соняшникова олія, цукор, перець.

Щоб на виході отримати красиве блюдо з розсипчастим рисом, вибирайте для його приготування длиннозерные сорту. У них менше крохмалю, а значить, ймовірність, що вони перетворяться на кашу, нижче.

Етапи приготування:

  • Вирізка ріжеться на шматочки, які перчатся і умочують в клярі з яєць та борошна.
  • Овочі (включаючи паростки бамбука) ріжуться смужками і пассеруются.
  • З соєвого соусу, цукру, оцту, подрібненого часнику і сухого імбиру готується заправка, яку заливається м’ясо і овочі.
  • Тушкована свинина по-китайськи подається з гарніром з розсипчастого рису.

Стрілки часнику зі свининою по-китайськи

У меню китайських ресторанів часто можна зустріти цікаву страву, до складу якого входять нетрадиційні для нашої кухні стрілки часнику.

Дивіться також:  Тісто для сосисок у тісті – 9 рецептів намешивания

Виконується такий рецепт:

  • 600 г свинини;
  • пучка часникових стрілок;
  • 150 мл соєвого соусу;
  • невеликої кількості сушеного імбиру і крохмалю;
  • масла для смаження.

Щоб урізноманітнити раціон, виконайте таку послідовність дій:

  • Тонкі м’ясні скибочки маринуються в ⅓ соєвого соусу близько 20 хвилин, після чого обсмажуються разом з імбиром на інтенсивному вогні. Це дозволяє зберегти соковитість м’яса.
  • Стрілки ріжуться невеликими шматочками і смажаться на іншій сковороді близько 3 хвилин при постійному помішуванні.
  • З решти соусу і дрібки крохмалю готується заправка, якій заливаються сполучені в сковороді м’ясо і стрілки.
  • Блюдо після закипання соусу гаситься близько 5 хвилин і отставляется.

Варіант приготування з локшиною

Шанувальникам азіатської кухні рекомендується приготувати страву з:

  • 500 р свинини;
  • 200 р локшини;
  • 200 г грибів;
  • 1 солодкого перцю;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 30 мл кетчупу;
  • меду, рисового оцту, борошна (по 15 г);
  • солі і спецій.

Безумовно, для виконання такого рецепта потрібна спеціальна китайська локшина, але якщо у вашій доступності такого продукту немає, приготуйте блюдо з якісною локшиною з твердих сортів пшениці.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізають тонкими пластинками, які посипаються сіллю і імбиром, потім обвалюються в борошні і обсмажуються у великій кількості киплячої олії.
  • В цей час відварюється лапша і відкидається на друшляк.
  • Подрібнені гриби обсмажують з перцем і невеликою кількістю солі.
  • Отримана маса з’єднується з м’ясом і заливається сумішшю з меду, оцту, кетчупу і соєвого соусу.
  • Через 3 хвилини локшина викладається до м’яса.
  • Через 5 хвилин блюдо готове до подачі.

Свинина в клярі по-китайськи

Ніжне блюдо, не вимагає особливих кулінарних навичок, потребує підготувати такі інгредієнти:

  • 500 г м’яса;
  • пару яєць;
  • 15 г цукру;
  • такий же обсяг оцту і крохмалю;
  • цибулину;
  • морква;
  • головку часнику;
  • 30 мл томатного соусу;
  • сіль, спеції і масло для смаження.
Дивіться також:  Пиріжки з лаваша на сковороді і в духовці – 8 швидких рецептів

В процесі виконайте наступні кроки:

  • Для кляру яйця змішуються з крохмалем і сіллю.
  • Свинину нарізати шматочками, які умочують в отриманому складі і обсмажуються на розпеченому маслі до готовності.
  • Овочі ріжуться соломкою і пассеруются з додаванням соусу, розведеного в такій же кількості води.
  • Через 2 хвилини до овочів додаються цукор, оцет і сіль.
  • Після загустіння заправки на сковороду викладається м’ясо та «доходить» разом з овочами ще пару хвилин.

Як приготувати з додаванням грибів?

Після низки кулінарних експериментів стає ясно, що гриби чудово доповнюють страви азіатської кухні.

Для чудового м’яса по-китайськи беруться:

  • цукіні;
  • морква;
  • цибулина;
  • 2 болгарських перцю;
  • 200 г печериць;
  • 400 г м’яса;
  • головка часнику;
  • сіль, спеції, соєвий соус.

Основні етапи процесу приготування:

  • Цибулю, перець, гриби і цукіні нарізати соломкою, моркву натирається.
  • М’ясо ріжеться шматочками, солиться і обсмажується з цибулею на сковороді з товстим дном.
  • Після утворення у цибульно-м’ясної маси золотистої скоринки в неї відправляються підготовлені овочі.
  • За 5 хвилин до готовності у посуд вливається соус і викладається пропущений через прес часник.

Свиняча відбивна котлета по-китайськи

Щоб приготувати до гарніру прекрасне м’ясне блюдо, буквально містить у роті, слід підготувати:

  • 500 р свинини;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • головку часнику;
  • зелена цибуля;
  • борошно;
  • 3 яйця;
  • трохи олії.

Страва азіатської кухні готується за наступною схемою:

  • М’ясо ріжеться на порційні шматки, які відбиваються і маринуються в суміші з соусу, товченого часнику і подрібненої цибулі.
  • Через 20 хвилин відбивні обвалюються в борошні, умочують у збитому яйці і обсмажуються по 2 хвилини з кожного боку до готовності.

Отже, ароматна і смачна свинина по-китайськи, завдяки великій кількості варіацій приготування, сьогодні стала популярною стравою, виконання якого є навіть початківцям кулінарам. Спробуйте і будьте впевнені — результат вас приємно здивує!