Свинина по-царськи – дійсно благородна та вишукане блюдо. Приготувавши м’ясо за такою технологією, ви точно не пошкодуєте, адже його м’яка структура просто вражає своєю надзвичайною ніжністю. Це чудове блюдо абсолютно точно стане головним на вашому столі.
Класична свинина по-царськи у духовці
Ніжна свинина по-царськи у духовці, приготована за класичною технологією, неодмінно сподобається вашим близьким і гостям.
Інгредієнти:
- 600 г м’яса;
- 100 г твердого сиру;
- ½ Склянки сметани;
- 2 цибулини;
- 2 попередньо відварені картоплини;
- 50 мл аджики;
- сіль, спеції.
Приготування:
- Нарізаємо м’ясо шматочками товщиною в півсантиметра, кожен з них злегка відбиваємо кухонним молоточком, обтираем спеціями.
- Картопля подрібнюємо за допомогою терки, цибулю нарізаємо кільцями.
- Робимо соус з аджики, сметани і спецій.
- Викладаємо м’ясо на деко, на нього — цибулю, потім картоплю і соус. Запікаємо півгодини при 200 º с. За 10 хвилин до закінчення посипаємо натертим сиром.
Як приготувати страву з грибами
Свинина по-царськи з грибами зазвичай готується з печерицями. Виконати страву можна надзвичайно швидко, а його смак буде імпонувати навіть вибагливим критикам.
Інгредієнти:
- 300 г вирізки;
- 200 г печериць;
- 100 г твердого сиру;
- ½ Склянки сметани;
- ½ Склянки майонезу;
- 1 цибулина;
- 3 гілки кропу;
- сіль, спеції.
Приготування:
- Промиту вирізку потрібно порізати на шматочки, відбити і обтерти спеціями. Викладаємо заготовки на змащене деко.
- Очищені гриби ріжемо слайсами і розподіляємо їх по поверхні м’яса. Потім слідують подрібнені цибулю і кріп.
- Тепер прийшла пора приготувати соус. Для цього змішуємо майонез, сметану і спеції.
- Посипаємо запіканку тертим сиром і відправляємо в духовку на півгодини.
- Перед тим як подавати, прикрашаємо зеленню.
Свинина по-царськи з помідорами
Соковита свинина з помідорами здивує ваших гостей гармонійним поєднанням смаків. Помідори відтіняють смак м’яса, роблять його ще більш смачним і ароматним.
Інгредієнти:
- ½ Кг вирізки;
- 150 г твердого сиру;
- 3 помідори;
- 50 мл аджики;
- ½ Склянки сметани;
- 2 цибулини;
- сіль, спеції.
Приготування:
- Спочатку потрібно вирізку нарізати шматками, злегка відбити кухонним молотком і натерти спеціями.
- Помідор і слід подрібнити цибулю кружечками.
- Наступний етап — приготування соусу зі сметани, аджики та спецій.
- Коли все буде готово, викладіть вирізку на деко, на неї покладіть цибулю, помідори і соус. Випікати потрібно півгодини при 200 º с. Перед завершенням посипаємо блюдо натертим сиром.
Готуємо з додаванням картоплі
М’ясо і картоплю – досить звичне поєднання продуктів. Якщо приготувати свинину по-царськи з картоплею, блюдо вийде смачною, ситною і на подив домашнім.
Інгредієнти:
- ½ Кг вирізки;
- 3 великі картоплини;
- ½ Склянки сметани;
- 100 г твердого сиру;
- 50 мл аджики;
- 2 цибулини;
- сіль, спеції.
Приготування:
- Ріжемо вирізку шматочками, товщина яких приблизно дорівнює половині сантиметри. Відбиваємо кожен шматок молоточком, добре натираємо спеціями.
- Картоплю відварюємо, натираємо на тертці. Цибулю ріжемо кільцями.
- Змішуємо залишилися компоненти (аджика, сметана спеції).
- Викладаємо відбивні на деко, посипаємо цибулею, картоплею і змащуємо соусом.
- Запікати слід півгодини при 200 º с. В кінці процесу посипте відбивні натертим на терці сиром.
Ніжна свинина по-царськи з ананасами
Ананаси з м’ясом створюють страви неповторного смаку. Особливо вони подобаються самим великим любителям фруктів – дітям. Але і дорослі будуть в захваті від такої подачі.
Інгредієнти:
- 700 – 800 г м’яса;
- 1 банку консервованих ананасів;
- 50 мл соєвого соусу;
- 100 мг майонезу;
- 3 зубці часнику;
- 150 г сиру;
- спеції.
Приготування:
- Промите м’ясо ріжемо шматочками, відбиваємо, обтираем спеціями і викладаємо на деко.
- Ананаси нарізаємо кубиками, розподіляємо по м’ясному пласту.
- Готуємо соус, змішуючи майонез, соєвий соус і спеції. Поливаємо готової заправкою ананаси.
- Посипаємо відбивні сиром і запікаємо в духовій шафі півгодини.
Щоб царський блюдо залишилося соковитим, а сир добре розплавився, натирати його слід на крупній тертці.
Рецепт приготування з чорносливом
Зазвичай в блюда з свинини з чорносливом обов’язково додають горіхи. Вони роблять м’ясо більш смачним, хрустким і надають йому солодкувату ноту.
Інгредієнти:
- ½ Кг вирізки;
- 150 г чорносливу;
- 50 г очищених волоських горіхів;
- ½ Склянки сметани;
- 150 г твердого сиру;
- 2 зубці часнику;
- сіль, спеції.
Приготування:
- Нарізаємо вирізку не грубими пластинами, відбиваємо кожну молоточком, добре натираємо спеціями.
- Змішуємо сметану, видавлений через чеснокодавку часник, дрібно порізані горіхи та спеції.
- Чорнослив подрібнюємо у вигляді кубиків.
- Викладаємо м’ясо на змащене деко, присмачую горіхово-сметанним соусом, викладаємо чорнослив і притрушиваем крупно натертим сиром.
- Запікати слід півгодини при 200 º с.
З маринованою цибулею
Якщо до «царського» блюда додати соковитий маринований цибулю, м’ясо буде ще ніжніше, а інші овочі додадуть йому цікавих відтінків смаку.
Інгредієнти:
- ½ Кг вирізки;
- 2 цибулини;
- 2 середніх, з щільною м’якоттю, томату;
- 50 г майонезу;
- 100 г твердого сиру;
- сіль, оцет, спеції.
Приготування:
- Готуємо соус. Для цього змішуємо майонез зі спеціями.
- Вирізку ріжемо нетовстими пластинами, змащуємо соусом.
- Цибулю нарізаємо кільцями, маринуємо в оцті з водою (беремо в однаковій кількості). Помідори ріжемо кругляком.
- Викладаємо відбивні на деко, посипаємо цибулею, помідорами, змащуємо соусом і густо обсипаємо сиром.
- Запікати слід півгодини при 200 º с.
Як зробити страву з баклажанами
М’ясо з баклажанами – досить звичне поєднання і гостей їм не здивувати. Але описаний нижче рецепт точно нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
- ½ Кг вирізки;
- 1 середнього розміру баклажан;
- ½ Склянки майонезу;
- 50 г подрібнених волоських горіхів;
- 150 г твердого сиру;
- 1 цибулина;
- 2 зубці часнику;
- сіль, спеції.
Приготування:
- Нарізаємо заздалегідь вимочений баклажан шайбами, які обсмажуємо з одного боку.
- М’ясо ділимо на шматки, відбиваємо молоточком, натираємо спеціями.
- Змішуємо видавлений часник, горіхи, майонез і спеції.
- Тонко нарізаємо кільцями цибулю.
- На деко викладаємо м’ясо, на нього — цибулю і шайби баклажана. Поливаємо все соусом і затираємо сиром. Запікати таку м’ясо-овочеву композицію слід 45 хвилин при 200 º с.
У даній статті представлені 8 унікальних рецептів, які зроблять ваші щоденні страви неймовірно смачними і цікавими. Їх не соромно поставити на святковий стіл і тоді гості, безсумнівно, будуть здивовані вашим кулінарним талантом.