Соковиті шматочки свинини, смажені з цибулею на сковороді поживна друге блюдо, яке можна подати до обіду чи вечері. Воно не довго готується, головне, правильно підібрати інгредієнти і запам’ятати дії.
Простий рецепт свинини, смаженої шматочками з цибулею
Щоб приготувати страву з м’яса, краще всього взяти шию, карбонат або вирізку. Якщо м’ясо дістали з морозилки, то розморожувати продукт слід природним чином (без мікрохвильовок або теплої води). Повторного заморожування і розморожування м’ясо піддавати не рекомендується. При готуванні продукти мають бути кімнатної температури. Ще один важливий момент при приготуванні смачного соковитого м’яса використовується сковорода з товстим дном.
Вам знадобиться:
- свинина – 0,6 кг;
- цибуля ріпка – 0,15 кг;
- соняшникова олія – 3 ст. ложки;
- часник – 3 зубчики;
- чорний перець дрібного помелу;
- сіль.
Покрокова інструкція:
- Порізати м’ясо на частини поперек волокон шириною 2,5 – 3 див.
- Цибулю тонко нарізати четвертинками.
- Часник подрібнити з допомогою терки або в млині.
- Розжарити сковороду, влити олію і покласти м’ясо.
- Витримати свинину 4 – 5 хвилин, потім перевернути шматочки і тримати стільки ж до отримання золотистої скоринки.
- Викласти цибулю і готувати 5 – 6 хвилин, не закриваючи посуд кришкою.
- Знизити потужність смаження до мінімуму, закрити сковороду кришкою і смажити ще 7 хвилин.
- Висипати сіль, часник, перець і продовжувати готувати ще не менше 5 хвилин.
Пам’ятайте, що при смаженні м’ясні шматки кладуть на розжарену сковороду, щоб швидко утворилася карамелизированная скоринка, яка буде утримувати сік усередині м’яса.
Готуємо з підливою
Вам знадобиться:
- м’ясо – 0,6 кг;
- морква – 0,15 кг;
- ріпчаста цибуля – 0,25 кг;
- вершки (20%) – 0,25 л;
- паста з томатів – 60 г;
- соняшникова олія – 3 столових ложки;
- часник – 2 зубчики;
- сіль, чорний перець дрібного помелу.
Покрокова інструкція:
- Нарізати свинину кубиками.
- Моркву крупно натерти на терці.
- Цибулю порізати на четвертинки і нашаткувати.
- Часник натерти, або подрібнити в млині до стану кашки.
- Розжарити сковороду, влити олію, покласти свинину.
- Смажити на максимальному вогні чверть години, систематично помішуючи.
- Перекласти в сковороду цибулю, моркву, часник, сіль, спеції і продовжувати готувати ще близько чверті години.
- В окремий посуд налити вершки і томатну пасту, перемішати, при необхідності розбавити суміш водою.
- Вилити отриману суміш в сковороду до смаженого м’яса з цибулею і морквою, знизити вогонь до мінімуму і продовжувати готувати 8 – 10 хвилин.
Блюдо на вечерю з картоплею
Вам знадобиться:
- картопля – 0,6 кг;
- м’ясо – 0,3 кг;
- жовтий цибуля-ріпка – 0,15 кг;
- соняшникова олія – 3 столових ложки;
- часник – 2 зубчики;
- молодий кріп – 1 пучок;
- сіль, чорний перець дрібного помелу.
Покрокова інструкція:
- Почистити бульби картоплі, порізати великими кільцями.
- Свинину розрізати на шматки середнього розміру.
- Цибулю дрібно нашаткувати ножем.
- Часник натерти на тертці або змолоти на млинку до стану кашки.
- Кріп дрібно порубати.
- Розжарити сковороду, налити на дно масло, викласти шматочки свинини.
- Готувати м’ясо 10 хвилин у розпеченій посуді до апетитної скоринки.
- Викласти цибулю і продовжувати готувати ще 5 хвилин.
- Перекласти до м’яса картоплю, закрити посуд кришкою і готувати не менше півгодини, зменшивши вогонь до середнього рівня.
- Посипати сіль, перець, покласти часник, кріп і залишити ще 5-7 хвилин на помірному вогні.
Як соковито посмажити свинину на сковороді з цибулею та сметаною
Вам знадобиться:
- свинина – 0,6 кг;
- ріпчаста цибуля – 0,15 кг
- сметана (10%) – 0,25 л;
- вершкове масло – 40 г;
- молодий кріп – пучок;
- молоді пір’я цибулі – невеликий пучок;
- пшеничне борошно – 1 столова ложка;
- вода – 0,25 л;
- сіль, чорний перець дрібного помелу.
Покрокова інструкція:
- Свинину розрізати на невеликі частини.
- Нашаткувати цибулю-ріпку.
- Дрібно нарубати ножем кріп і пір’я цибулі.
- Розжарити сковороду, викласти на дно масло і дочекатися, коли воно повністю розтопиться.
- Обсмажити цибулю не менше 2 хвилин.
- Перекласти в сковороду м’ясо, посипати сіллю, перцем і готувати 10 хвилин, контролюючи, щоб свинина не пригоріла.
- Влити гарячу воду, сметану, додати зелень, зменшити вогонь на мінімум, закрити посуд кришкою і продовжувати готувати ще чверть години.
Смачне м’ясо з помідорами
Вам знадобиться:
- м’ясо – 0,6 кг;
- ріпчаста цибуля – 0,25 кг;
- томати – 0,2 кг;
- часник – 2 зубчики;
- розмарин – за смаком;
- соняшникова олія – 2 ст. ложки;
- сіль, чорний перець дрібного помелу.
Покрокова інструкція:
- Розібрати м’ясо на середні шматочки товщиною 1,5 див.
- Цибулю порізати навпіл і нашаткувати великими півкільцями.
- Помідори розрізати на широкі півкільця.
- Часник порізати тонкими кільцями.
- Розжарити сковороду на великому вогні і налити на дно масло.
- Перекласти м’ясо і готувати 7 хвилин на розпеченій сковороді, потім зменшити вогонь до середнього і смажити ще стільки ж.
- Покласти овочі, розмарин, сіль, перець, закрити посуд кришкою і готувати ще 6 хвилин на максимальному вогні.
Варіант для любителів гострих страв
Вам знадобиться:
- свинина – 0,6 кг;
- ріпчасту цибулю (можна взяти червоний) – 0,2 кг;
- часник – 5 зубчиків;
- перець чилі – два великих стручка;
- помідори – 0,2 кг;
- соняшникова олія – 3 столових ложки;
- молода петрушка – 1 пучок;
- сіль, чорний перець дрібного помелу.
Покрокова інструкція:
- М’ясо розрізати на смужки шириною 1,5 див.
- Цибулю порізати на четвертинки і нашаткувати.
- Часник подрібнити.
- Перець чилі порізати тонкими кільцями.
- Помідори, петрушку дрібно порізати.
- Розжарити сковороду налити олію.
- Пасерувати цибулю і перець чилі не менше 2 хвилин.
- Викласти м’ясо і готувати 10 хвилин на максимальному вогні.
- Додати в сковороду помідори, зменшити вогонь до середнього і смажити ще 8 хвилин.
- Покласти часник, сіль, мелений перець, закрити посуд кришкою і залишити ще на 7 хвилин.
Смажена свинина відмінно поєднується практично з будь-якими гарнірами і підходить як для любителів соковитого м’яса або у підливі, так і для тих, хто любить гострі і пряні страви.