Свинина смажена на сковороді шматочками з цибулею – 6 рецептів, як смачно посмажити м’ясо

Соковиті шматочки свинини, смажені з цибулею на сковороді поживна друге блюдо, яке можна подати до обіду чи вечері. Воно не довго готується, головне, правильно підібрати інгредієнти і запам’ятати дії.

Простий рецепт свинини, смаженої шматочками з цибулею

Щоб приготувати страву з м’яса, краще всього взяти шию, карбонат або вирізку. Якщо м’ясо дістали з морозилки, то розморожувати продукт слід природним чином (без мікрохвильовок або теплої води). Повторного заморожування і розморожування м’ясо піддавати не рекомендується. При готуванні продукти мають бути кімнатної температури. Ще один важливий момент при приготуванні смачного соковитого м’яса використовується сковорода з товстим дном.

Вам знадобиться:

  • свинина – 0,6 кг;
  • цибуля ріпка – 0,15 кг;
  • соняшникова олія – 3 ст. ложки;
  • часник – 3 зубчики;
  • чорний перець дрібного помелу;
  • сіль.

Покрокова інструкція:

  • Порізати м’ясо на частини поперек волокон шириною 2,5 – 3 див.
  • Цибулю тонко нарізати четвертинками.
  • Часник подрібнити з допомогою терки або в млині.
  • Розжарити сковороду, влити олію і покласти м’ясо.
  • Витримати свинину 4 – 5 хвилин, потім перевернути шматочки і тримати стільки ж до отримання золотистої скоринки.
  • Викласти цибулю і готувати 5 – 6 хвилин, не закриваючи посуд кришкою.
  • Знизити потужність смаження до мінімуму, закрити сковороду кришкою і смажити ще 7 хвилин.
  • Висипати сіль, часник, перець і продовжувати готувати ще не менше 5 хвилин.

Пам’ятайте, що при смаженні м’ясні шматки кладуть на розжарену сковороду, щоб швидко утворилася карамелизированная скоринка, яка буде утримувати сік усередині м’яса.

Готуємо з підливою

Вам знадобиться:

  • м’ясо – 0,6 кг;
  • морква – 0,15 кг;
  • ріпчаста цибуля – 0,25 кг;
  • вершки (20%) – 0,25 л;
  • паста з томатів – 60 г;
  • соняшникова олія – 3 столових ложки;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, чорний перець дрібного помелу.
Дивіться також:  Минтай в клярі — 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Покрокова інструкція:

  • Нарізати свинину кубиками.
  • Моркву крупно натерти на терці.
  • Цибулю порізати на четвертинки і нашаткувати.
  • Часник натерти, або подрібнити в млині до стану кашки.
  • Розжарити сковороду, влити олію, покласти свинину.
  • Смажити на максимальному вогні чверть години, систематично помішуючи.
  • Перекласти в сковороду цибулю, моркву, часник, сіль, спеції і продовжувати готувати ще близько чверті години.
  • В окремий посуд налити вершки і томатну пасту, перемішати, при необхідності розбавити суміш водою.
  • Вилити отриману суміш в сковороду до смаженого м’яса з цибулею і морквою, знизити вогонь до мінімуму і продовжувати готувати 8 – 10 хвилин.

Блюдо на вечерю з картоплею

Вам знадобиться:

  • картопля – 0,6 кг;
  • м’ясо – 0,3 кг;
  • жовтий цибуля-ріпка – 0,15 кг;
  • соняшникова олія – 3 столових ложки;
  • часник – 2 зубчики;
  • молодий кріп – 1 пучок;
  • сіль, чорний перець дрібного помелу.

Покрокова інструкція:

  • Почистити бульби картоплі, порізати великими кільцями.
  • Свинину розрізати на шматки середнього розміру.
  • Цибулю дрібно нашаткувати ножем.
  • Часник натерти на тертці або змолоти на млинку до стану кашки.
  • Кріп дрібно порубати.
  • Розжарити сковороду, налити на дно масло, викласти шматочки свинини.
  • Готувати м’ясо 10 хвилин у розпеченій посуді до апетитної скоринки.
  • Викласти цибулю і продовжувати готувати ще 5 хвилин.
  • Перекласти до м’яса картоплю, закрити посуд кришкою і готувати не менше півгодини, зменшивши вогонь до середнього рівня.
  • Посипати сіль, перець, покласти часник, кріп і залишити ще 5-7 хвилин на помірному вогні.

Як соковито посмажити свинину на сковороді з цибулею та сметаною

Вам знадобиться:

  • свинина – 0,6 кг;
  • ріпчаста цибуля – 0,15 кг
  • сметана (10%) – 0,25 л;
  • вершкове масло – 40 г;
  • молодий кріп – пучок;
  • молоді пір’я цибулі – невеликий пучок;
  • пшеничне борошно – 1 столова ложка;
  • вода – 0,25 л;
  • сіль, чорний перець дрібного помелу.
Дивіться також:  Сосиски в тісті – 6 рецептів приготування вдома

Покрокова інструкція:

  • Свинину розрізати на невеликі частини.
  • Нашаткувати цибулю-ріпку.
  • Дрібно нарубати ножем кріп і пір’я цибулі.
  • Розжарити сковороду, викласти на дно масло і дочекатися, коли воно повністю розтопиться.
  • Обсмажити цибулю не менше 2 хвилин.
  • Перекласти в сковороду м’ясо, посипати сіллю, перцем і готувати 10 хвилин, контролюючи, щоб свинина не пригоріла.
  • Влити гарячу воду, сметану, додати зелень, зменшити вогонь на мінімум, закрити посуд кришкою і продовжувати готувати ще чверть години.

Смачне м’ясо з помідорами

Вам знадобиться:

  • м’ясо – 0,6 кг;
  • ріпчаста цибуля – 0,25 кг;
  • томати – 0,2 кг;
  • часник – 2 зубчики;
  • розмарин – за смаком;
  • соняшникова олія – 2 ст. ложки;
  • сіль, чорний перець дрібного помелу.

Покрокова інструкція:

  • Розібрати м’ясо на середні шматочки товщиною 1,5 див.
  • Цибулю порізати навпіл і нашаткувати великими півкільцями.
  • Помідори розрізати на широкі півкільця.
  • Часник порізати тонкими кільцями.
  • Розжарити сковороду на великому вогні і налити на дно масло.
  • Перекласти м’ясо і готувати 7 хвилин на розпеченій сковороді, потім зменшити вогонь до середнього і смажити ще стільки ж.
  • Покласти овочі, розмарин, сіль, перець, закрити посуд кришкою і готувати ще 6 хвилин на максимальному вогні.

Варіант для любителів гострих страв

Вам знадобиться:

  • свинина – 0,6 кг;
  • ріпчасту цибулю (можна взяти червоний) – 0,2 кг;
  • часник – 5 зубчиків;
  • перець чилі – два великих стручка;
  • помідори – 0,2 кг;
  • соняшникова олія – 3 столових ложки;
  • молода петрушка – 1 пучок;
  • сіль, чорний перець дрібного помелу.

Покрокова інструкція:

  • М’ясо розрізати на смужки шириною 1,5 див.
  • Цибулю порізати на четвертинки і нашаткувати.
  • Часник подрібнити.
  • Перець чилі порізати тонкими кільцями.
  • Помідори, петрушку дрібно порізати.
  • Розжарити сковороду налити олію.
  • Пасерувати цибулю і перець чилі не менше 2 хвилин.
  • Викласти м’ясо і готувати 10 хвилин на максимальному вогні.
  • Додати в сковороду помідори, зменшити вогонь до середнього і смажити ще 8 хвилин.
  • Покласти часник, сіль, мелений перець, закрити посуд кришкою і залишити ще на 7 хвилин.
Дивіться також:  Рибне суфле в духовці – 6 рецептів смачного суфле з риби як у садку

Смажена свинина відмінно поєднується практично з будь-якими гарнірами і підходить як для любителів соковитого м’яса або у підливі, так і для тих, хто любить гострі і пряні страви.

Прокрутка до верху