Свинину в духовці можна приготувати по-різному. Якщо правильно вибрати рецепт, то в будь-якому випадку вона вийде соковитою, ситної і м’якою. Нижче опубліковано більше 20 вдалих варіантів.
Соковита свинина, запечена в духовці у фользі
Інгредієнти: кіло м’яса, 5-7 часникових зубків, 1 ст. л. легкого майонезу, 3 листочків лаврушки, гілочка розмарину, 3 великі щіпки солі, мелений перець.
- Промите і обсушенное м’ясо нарізати на невеликі шматочки. У кожному з них також додатково робляться надрізи, щоб свинина швидше і рівномірніше маринувалася.
- Підготовлені шматки змазують сумішшю з солі, перцю, подрібненої лаврушки, розмарину, розчавленого часнику і майонезу.
- У такому вигляді свинина відправляється в прохолоду на 4-5 годин.
- М’ясо щільно загортається в фольгу і укладається на деко. Воно буде готуватися спочатку півгодини при 220 градусах, потім ще близько години при 180 градусах.
Далі свинина в фользі позбавляється від покриття і залишається в духовці ще на 15-20 хвилин, щоб зарум’янилася.
Запікаємо карбонат шматком на деку
Інгредієнти: 720 г карбонату, 6-7 часникових зубков, ½ ч. ложки крупної солі, 2 ст. ложки олії оливи, малий. ложка спецій для свинини.
- М’ясо цілим шматком промивається, обсушивается, з його поверхні гострим ножем зчищається зайвий жир. Невелику жировий прошарок можна залишити для соковитості страви.
- На сухій сковорідці шматок обсмажується з усіх боків до рум’яності при сильному нагріванні плити. Таким чином велика частина м’ясного соку залишиться всередині карбонату.
- Для маринаду змішуються всі залишилися компоненти. Часник попередньо товчеться в ступці.
- Одержаним складом натирається охолола вирізка з усіх боків. Підготовлений м’ясної шматок викладається на фольгу. Найкраще, на блискучу сторону — це прискорить пропікання свинини.
- Вся поверхня м’яса обкладається тонкими часниковими пластинками.
- Фольга щільно загортається.
- В дуже гарячій духовці м’ясо готується 60-70 хвилин.
Готовність страви перевіряється надрізом на свинині — якщо з нього виділяється прозорий сік, значить, частування можна пробувати.
Смачний шашлик зі свинини в духовці
Інгредієнти: кіло свинячого ошийка, 4 ріпчасті цибулини, великий лимон, 6 м свіжомеленого чорного перцю, 1 ч. л. мускатного горіха, 6 листочків лаврушки, 5 великих ложок столового оцту, сіль за смаком.
- Промите м’ясо позбавляється від сухожиль і жив. Залишилася м’якоть нарізати приблизно однаковими шматочками і укладається у велику каструлю.
- До м’яса висипаються товсті кільця ріпчастої цибулі.
- Сюди ж переміщуються всі заявлені приправи, раскрошенная лаврушка і сіль.
- Залишається додати оцет і сік з половинки фрукта, після чого перемішати всі сполучені складові.
- Каструля закривається харчовою плівкою і при кімнатній температурі майбутній шашлик залишають маринуватися на 2,5 години.
- Далі м’ясо нанизується на шампури або дерев’яні шпажки, які укладаються поперек прямокутної форми або деко з високими бортиками. М’якоть свинини не повинна стосуватися дна ємності.
- Духова шафа розігрівається до 250 градусів. М’ясо в ньому буде запікатися трохи менше півгодини.
Готується шашлик в духовці обов’язково потрібно часто поливати маринадом або звичайною водою, а також періодично перевертати.
Соковите м’ясо по-французьки
Інгредієнти: 620 г балика, 3 свіжих томата, 2 великі ріпчасті цибулини, 130 г твердого сиру, велика сіль, 90 г легкого майонезу, 1 ч. л. меленого чорного перчика.
- М’ясо нарізати товстими пластинами (близько 1 см). Кожен скибочку покривається харчовою плівкою і ретельно відбивається кухонним молотком.
- Після обробки свинини з двох сторін, її треба натерти сумішшю з солі і перцю. Підготовлені шматочки викладаються на промаслений лист.
- Зверху м’яса рясно розсипаються тонкі полуколечки лука. Чим більше буде використано цього овоча, тим соковитіше частування вийде в підсумку.
- Далі йдуть кружечки свіжих або заморожених томатів. Попереднє розморожування їм не потрібно.
- На томати наноситься майонезна сітка і розсипається тертий сир.
Запікається м’ясо по-французьки близько півгодини при 180 градусах. Потім шматочки залишаються на листі ще на деякий час, щоб вони змогли увібрати в себе виділилися соки.
Медальйони свинини — страва ресторанного рівня
Інгредієнти: 330 г балика, 40 мл соєвого соусу без добавок, 60 мл напівсухого червоного вина і стільки ж соняшникової рафінованої олії, 70 г сиру, пучок італійських трав, можна використовувати і пряну суміш спецій для шашлику.
- Балик нарізати товстими круглими скибочками і зачищається від зайвого жиру.
- Отримані шматочки перекладаються в контейнер, заливаються вином і залишаються хвилин на 15.
- Далі свинина натирається усіма заявленими спеціями і залишається ще на півгодини.
- М’ясні заготовки обертаються смужками фольги і з обох сторін обсмажуються до рум’яності на добре розігрітій олії.
- Разом з обгорткою свинина перекладається в жароміцну ємність і сбрызгивается соєвим соусом.
- Зверху форма покривається фольгою.
- Блюдо запікається 10 хвилин при 190 градусах.
- Далі медальйони рясно посипаються тертим сиром і готуються ще 5-7 хвилин.
Якщо солоності соєвого соусу і сиру виявиться недостатньо для обговорюваного страви на будь-якому етапі можна використати і звичайну дрібну сіль. Припустимо додати в суміш для маринування.
Відбивні в духовці
Інгредієнти: півкіло свинячої корейки, 2 великих сирих яйця, 110 г сиру, 2 стиглих томатів, 60 г просіяного борошна, половина пучка зелені, 3 щіпки солі, мелений перець.
- Свинина ріжеться великими шматками (близько 2 см завтовшки). Далі м’ясо покривається плівкою або пакетом і відбивається тупою стороною молотка (без зубчиків).
- Підготовлені скибочки натираються сіллю, перцем, обвалюються в борошні і занурюються у збиті до появи легкої пінки сирі яйця.
- Далі заготовки обсмажуються буквально по хвилині з кожної сторони на розпеченій сковорідці.
- Зарумянившееся м’ясо перекладається на деко. Зверху нього висипається рубана зелень і розкладаються тонкі скибочки помідорів. Свинина покривається тертим сиром.
Відбивні зі свинини запікаються в духовці 10-12 хвилин (не більше, щоб не пересушити м’ясо).
Оригінальний смак з ананасами
Інгредієнти: банка консервованих фруктів, 720 г м’яса, 230 г сиру, перець, сіль.
- Краще всього використовувати нежирну частина свинячої туші. М’ясо миється, обсушивается і нарізати порційними стейками. Заготовки злегка відбиваються кухонним молоточком, після чого натираються сумішшю солі і перцю.
- Скибочки свинини відправляються на промаслений лист. Зверху кожного з них викладається фруктовим колечку з банки. На ананасах не повинно бути зайвого сиропу.
- М’ясо відправляється запікатися в дуже гарячу духовку на півгодини (210-220 градусів).
- Сир нарізати квадратними шматочками і розкладається за майже готовому блюду.
Далі свинина з ананасами запікається ще 10-12 хвилин при середній температурі. Сир повинен повністю розплавитися.
Свинина, запечена в рукаві
Інгредієнти: 820 г корейки, 3 мал. ложки гострої гірчиці, мелений чорний перець, 1 ч. л. рідкого меду, щіпка гострої паприки, сіль, 2 ч. л. соєвого соусу, щіпка чебрецю.
- М’ясо промивається, сушиться і нарізається гармошкою (не до кінця).
- З решти компонентів готується пікантний маринад. Їм гарненько з усіх боків промащується свинина.
- Підготовлене м’ясо поміщається в рукав для запікання. Його кінці загортаються. Маринуватися свинина буде не менше 14 годин. Краще всього залишити її в холоді на добу.
- Далі свинина в рукаві запікається 60-70 хвилин при 210 градусах в духовій шафі.
Смачно їсти таке м’ясо як гарячим, так і холодним.
Як правильно запекти стейк з м’яса?
Інгредієнти: 470 г м’якоті свинини, 6-7 горошин чорного перцю, 25 мл соєвого соусу, сіль і паприка за смаком, рафінована олія.
- М’ясо дуже гострим ножем нарізати на великі шматки упоперек волокон. Їх товщина повинна вийти близько 3 див.
- Скибочки обережно відбиваються тупою стороною кухонного молоточка, щоб не пошкодити волокна.
- Підготовлені шматочки проколюються виделкою в декількох місцях — це необхідно, щоб маринад добре проникав всередину м’яса.
- Решта продукти змішуються в маринад. Їм добре натирається свинина і залишають на декілька хвилин.
- Далі м’ясо сбрызгивается маслом без запаху і викласти на деко з товстим дном.
- Ємність відправляється на середню полицю духовий плити, розігрітій до 240 градусів. З кожної сторони шматочки готуються по 8-9 хвилин. Якщо є така функція, в кінці можна на пару хвилин скористатися грилем.
Готові стейки з свинини смачно подавати до столу з овочевим асорті.
Гармошка в духовці
Інгредієнти: 730 г корейки без кістки, 2 великих томата, 4-6 зуб. свіжого часнику, 220 г сиру, 1 мал. ложка крупної солі, мелений перець.
- Шматок свинини добре промивається, обсушивается і нарізати на товсті скибочки, але не до кінця. Повинна вийти своєрідна м’ясна гармошка. Вона солиться і перчится.
- Сир, помідори і часник нарізати середніми шматочками. Останній за смаком можна просто пропустити через прес.
- Вийшла нарізкою фаршируються прогалини між м’ясними шматочками.
- Далі заготівля замотується декількома шарами фольги, змащується рафінованим маслом і відправляється на 60-70 хвилин в духовку при 190 градусах.
Якщо потрібно, щоб гармошка з свинини в духовці вийшла рум’яної, вона запікається без покриття ще 12-15 хвилин. Можна додатково зверху посипати страву тертим сиром.
З грибами і сиром
Інгредієнти: 2 свинячих стейка, 120 г свіжих печериць, 70 мл свіжовичавленого апельсинового соку, маленька ріпчаста цибулина, 90 г сиру, домашній майонез або жирна сметана, 3 великі ложки соєвого соусу, спеції, свіжий часник за смаком, кам’яна сіль.
- Стейки добре відбиваються спеціальним молоточком через кілька шарів плівки, після чого натираються сіллю і спеціями.
- Зверху м’ясо поливається сумішшю з свіжовичавленого апельсинового соку з соєвим соусом і залишається на 40-50 хвилин для маринування.
- В цей час шматочки печериць і цибульні кубики смажать на добре розігрітому маслі до готовності.
- Стейки віджимаються від маринаду, розкладаються на промасленому деку і щедро сиплються цибульно-грибний гарячої начинкою.
- Сир крупно треться, змішується з розчавленим часником і домашнім майонезом/сметаною. Отримана маса викладається на стейки.
Запікається свинина з грибами в духовці близько півгодини при 190 градусах. Подається до столу гарячою.
Запіканка з картоплі і свинини
Інгредієнти: 320 г м’яса, 8-9 картоплин, ріпчаста цибулина, сире яйце, 2 великі ложки соєвого соусу, 60 г сиру, 3 великі ложки жирних вершків і сметани, плавлений сирок, дрібна сіль, прованські трави.
- Підготовлене м’ясо нарізають тонкими слайсами і, за бажанням, злегка відбивається. Далі воно перекладається в глибоку ємність, солиться, перчится і поливається соєвим соусом.
- Картопля чиститься і тонко ріжеться.
- В окремому посуді збивається до однорідності яйце, вершки і сметана.
- Картопля солиться і з’єднується з заливкою з попереднього кроку.
- У промаслений жаростійку форму насамперед викладається м’ясо. Далі йдуть цибульні полуколечки (половина), платівки плавленого сирка і половина картоплі.
- Потім розподіляється залишився цибулю, заливка, решті картоплю і висипаються прованські трави.
Свинина в духовці з картоплею буде запікатися 45-55 хвилин при 190 градусах. За кілька хвилин до повної готовності страву посипається тертим твердим сиром.
Свинячі реберця в прованських травах
Інгредієнти: кіло свинячих реберець, великий апельсин, 1-3 зуб. свіжого часнику, 5-6 листочків розмарину, суміш прованських трав, велика сіль, 2 ст. л. солодкої гірчиці.
- Реберця потрібно вибирати з великою кількістю м’яса на них. Якщо вони заморожені, необхідно попередньо розморозити м’ясний продукт до кімнатної температури, промити і обсушити рушниками їх паперу. Різати продукт не потрібно.
- Далі ребра намазуються сіллю і гірчицею. Ці компоненти потрібно добре втерти в м’ясо, щоб воно краще і швидше добре просочилося.
- Підготовлена свинина накривається харчовою плівкою, щоб її поверхня не сохла, і переставляється в холод на 3-4 години.
- Ребра викладаються на промаслений лист. Зверху висипаються прованські трави, розкладається розмарин і розсипається роздавлений часник.
- Половина апельсина нарізається тонкими скибочками і розкладається на м’ясо. Фруктові шматочки додатково промаринуют свинину і поліпшать смак. Соком з другої половини поливаються ребра.
М’ясо буде запікатися при 180-190 градусах близько півгодини.
З ківі
Інгредієнти: 430 г м’ясної м’якоті, 3-4 ківі, 120 г твердого сиру, суміш перців, кам’яна сіль.
- Підготовлена свинина ріжеться довільними шматочками.
- Ківі чиститься і нарізають кружечками, товщина яких не перевищує полвины сантиметри. Фрукт найкраще брати стиглий, м’який.
- Сир треться на крупній тертці.
- У промаслений жароміцну ємність спочатку викладається м’ясо. Свинину потрібно за смаком посолити і поперчити. На цьому етапі допускається використовувати будь-які улюблені спеції.
- Поверх м’ясних шматочків рівним шаром викладаються кружечки ківі.
- Далі розподіляється тертий сир.
- Готується частування при 180-190 градусах 35-45 хвилин.
За таким рецептом запечена свинина виходить особливо соковитою і м’якою. Ківі надає страві цікаву, пікантну кислинку.
М’ясний хліб по-баварськи
Інгредієнти: півкіло готового фаршу з свинини, 320 г змішаного фаршу (яловичина+свинина), склянку крижаної води, 40 г крохмалю, 15-20 г солі, по щіпці меленого імбиру і білого перцю, кардамону, мускатного горіха, 0,5 г аскорбінової кислоти, 5 г пекарського порошку на основі фосфату Е450.
- Всі заявлені спеції змішуються в одній ємності. У тому числі пекарський порошок, сіль і аскорбінова кислота.
- Крохмаль розчиняється в крижаній воді.
- Два види фаршу з’єднуються. До них висипається суміш спецій і виливається крохмальний розчин.
- Маса збивається спеціальною насадкою міксера «гаки» 5-6 хвилин на мінімальній швидкості. У підсумку в мисці повинен виявитися дуже липкий фарш.
- Прямокутна жароміцний форма змащується тонким шаром масла.
- У неї викладається одержаний клейкий м’ясний фарш.
- Поверхню акуратно розрівнюється. При бажанні, можна зробити на ній будь-який візерунок — це прикрасить майбутній хліб.
- Страва буде запікати 45-50 хвилин при 160 градусах.
- Коли частування трохи охолоне, його можна перевернути на плоске блюдо прямокутне.
Залишається нарізати одержаний м’ясний хліб порційно і подавати до столу. Він смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Запечений свинячий окіст з медової скоринкою
Інгредієнти: свинячий окіст на 2,5 кілограма, 2 цілі головки часнику, половина склянки ананасового соку, 1 мал. ложка гострої гірчиці, сухий розмарин і хмелі-сунелі, сіль, 4 великі ложки рідкого меду, кілька горошин чорного перцю.
- Першим ділом окіст заливається холодною підсоленою водою з горошинами чорного перцю. За смаком сюди також можна додати пару лаврових листочків. У такому вигляді м’ясо залишають на всю ніч.
- Далі в окороке потрібно зробити кілька мініатюрних надрізів по всій поверхні і вставити в них пластинки свіжого очищеного часнику.
- Зверху підготовлене м’ясо натирається сумішшю з солі, всіх заявлених спецій, меду, гірчиці і ананасового соку.
- Окіст поміщається на промаслений лист, а навколо свинина обкладається часниковими зубками.
Блюдо запікається при 180-190 градусах 60-70 хвилин. Періодично м’ясо поливається виділяється соком.
В соєвому соусі
Інгредієнти: 320-420 г свинячої шиї, 25 мл соєвого соусу, 2 стебла розмарину, 2 щіпки солі.
- Свинину нарізати невеликими скибочками і занурюється в глибоку миску. Зверху м’ясо залити соєвим соусом і посипається листочками розмарину.
- М’ясні заготовки злегка присаливаются і розминаються в мисці руками, щоб вони просочилися маринадом.
- Скибочки свинини перекладаються в ємність для запікання і поливаються всім соєвим соусом з миски.
- При 200-210 градусів страва буде запікати 30-40 хвилин.
Чим дрібніше свинячі шматочки, тим менше часу потрібно для готування.
Святкові рулетики з грибами
Інгредієнти: 630 г філе свинини, 420 г печериць, 2 шт. сирих яєць і цибулі, 160 г російського сиру, повний стакан дуже жирних вершків, сіль, суміш перців.
- Цибулю дуже дрібно ріжеться і обсмажується до рум’яного кольору на розігрітому маслі.
- Потім до нього висипаються невеликі шматочки грибів. Разом продукти обсмажують до випаровування всієї води.
- Яйця варяться яйця, ріжуться кубиками і змішуються з цибульно-грибний піджаркою.
- В майбутню начинку додається сир. Краще всього заздалегідь натерти його на тертці дрібніші.
- Всі складові начинки перемішуються, солятся за смаком і перчатся.
- Свинина промивається, просушується паперовими серветками і нарізане тонкими стейками
- З м’яса згортаються рулетики. Всередину кожного з них закладається суміш з яєць і грибів.
- По боках отримані конструкції закріплюються зубочистками.
- Кожен рулетик обсмажується до рум’яності з усіх боків. У процесі готування з них поступово видаляються зубочистки.
- Начинені заготовки перекладаються в жароміцну ємність і заливаються сумішшю з вершків і невеликої кількості води. Рідину можна посолити.
Залишилося запікати страву при 190 градусах близько півгодини. Смачно подавати готові рулетики з пюре з картоплі або будь-якими тушкованими овочами.
Свиняча рулька в пиві в духовці
Інгредієнти: м’ясна рулька на 1,5 кіло, велика морквина, 1,5 л темного пива і гранований стакан світлого, 2 ріпчасті цибулини, 2 зуб. свіжого часнику, по 2 великі ложки олії, рідкого меду і коричневого цукру, по щіпці гвоздики, коріандру і кмину.
- Підготовлена рулька поміщається в глибокий сотейник. Зверху виливається світле пиво з усіма спеціями. Додається крупно нарізані морква, весь часник і одна цибулина. На повільному вогні продукти варяться 2-2,5 години.
- В окремому посуді темне пиво змішується з маслом, цукром, гірчицею, медом і парою ложок бульйону з сотейника. Вариться маса до повного розчинення цукрового піску і наприкінці за смаком солиться.
- Варена рулька остуджується, на її поверхні роблять невеликі надрізи. М’ясо викласти на деко, посипається залишилися подрібненою цибулею і відправляється на 25 хвилин в добре розігріту духовку.
- Потім м’ясо перевертається, рясно поливається соусом з другого кроку і запікається ще стільки ж часу.
В якості гарніру до такого м’ясної страви смачно подавати тушковану або квашену капусту. Добре поєднується рулька з зеленню і свіжими овочами.
Буженина з свинини
Інгредієнти: 730-830 р м’ясної м’якоті, малий. ложка сухого часнику, 2 великі ложки спеціальної суміші спецій для свинини, 1,5 літра води, 2 великі ложки кухонної солі, пару лаврових листочків, велика ложка прованських трав.
- Приготування такої страви починається з розсолу. В емальованій каструлі на плиту відправляється фільтрована вода. У неї всипати відразу все прованські трави, сіль і лаврове листя. Коли рідина закипить, вона знімається з вогню і остуджується до кімнатної температури.
- Свинина одним великим шматком добре промивається і занурюється в охолоджений розсіл — вона повинна повністю покриватися рідиною.
- М’ясо залишається в ароматному розсолі на всю ніч.
- Далі свинина витягується з каструлі і обсушивается серветками з паперу.
- Підготовлений шматок м’яса з усіх боків обмазується вибраною сумішшю спецій і сухим часником.
- Свинина щільно загортається в 1-2 шари фольги. Покриття потрібно добре закріплювати, щоб з конструкції м’ясний сік не витікав. Інакше страва вийде сухуватим.
- Майбутня буженина відправляється запікатися на 80-90 хвилин при 190-200 градусах в духовку.
Готове ароматне блюдо подається гостям як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Як приготувати Кордон блю із свинини?
Інгредієнти: 2 свинячих стейка, 60 г голландського сиру, 80 г шинки, велика сире яйце, 2 великі ложки жирного молока, 1 велика ложка маку, мелений чорний перець, жменю крихти з сухарів, велика сіль, борошно.
- М’ясні скибочки через харчову плівку добре відбиваються важким кухонним молотком з зубчиками. Зверху свинина добре натирається сумішшю з свіжомеленого чорного перцю і солі. Заготовки з м’яса залишають на кілька хвилин.
- Шинка і твердий сир нарізати прямокутними пластинками, після чого укладаються посеред підготовлених шматочків свинини. Деякі господині експериментують з такою стравою і використовують плавлений, сирний або інший м’який сир.
- М’ясне філе разом з начинкою з сиру і шинки згортається щільним рулетом.
- На першій плоскій тарілці змішується мак і крихта з сухарів, на другу висипається пшеничне борошно.
- В окремій глибокої пиалке яйце збивається з невеликою кількістю перцю і солі. У суміш вливається молоко і складові перемішуються.
- Отримані заготовки спочатку обвалюються в борошні, потім занурюються в яєчну суміш і, нарешті, панируются в маці з підготовленими крихтою.
Далі м’ясо до рум’яності обсмажується в добре розігрітому маслі з усіх боків.
Соковита свиняча шийка з часником
Інгредієнти: 2 кіло свинячої грудинки, 2 цілих головки свіжого часнику, сіль, суміш перців за смаком.
- Частина грудинки, на якій розташовується шкіра, окатывается крутим окропом, після чого добре просушується рушниками з паперу. З підготовленої поверхні шкіри робляться неглибокі часті поперечні надрізи. Вони повинні розташовуватися приблизно в 1 см один від одного.
- Грудинка натирається сіллю і залишають на столі на півгодини.
- Далі свинину потрібно нашпигувати дрібно порізаним часником. Він у великій кількості вставляється в надрізи на шкірці. Щоб блюдо вийшло з яскравим смаком, часнику повинно бути багато.
- Свинина загортається в фольгу і залишається в прохолоді на 2-3 години.
- Далі з м’яса знімається покриття і шматок розташовується у формі для запікання вгору шкуркою. Свинина посипається сумішшю перців і сбрызгивается маслом.
Грудинка спочатку запікається близько півгодини при 220-230 градусів. Далі процес приготування триває при 200-210 градусах ще 40-45 хвилин.
Рубані котлети
Інгредієнти: 730 г свинини, 2 сирих яйця, ріпчаста цибулина, 3-4 часникового зубчики, 3 ст. л. жирної сметани, така ж кількість манки і картопляного крохмалю, 1 мал. ложка гострої гірчиці, чорний перець, сіль.
- Промита і обсушенная свинина нарізати на дрібні шматочки. Робити це потрібно за допомогою гострого ножа. Не варто використовувати блендер або м’ясорубку. Дрібні шматочки м’яса повинні відчуватися в готовому блюді.
- Таким же чином подрібнюється очищений ріпчасту цибулю і висипається до свинини.
- У миску до м’яса розбиваються сирі яйця, додаються всі заявлені сипучі компоненти, а також сметана, гірчиця і роздавлений часник.
- Інгредієнти дуже ретельно перемішуються широкої ложкою в мисці повинна бути однорідна маса. Отриманий фарш відправляється в прохолоду приблизно на півгодини.
- Після вказаного часу можна приступати до обжарке рубаних котлет. Для цього на сковорідці добре розігрівається велика кількість рафінованої олії.
- Столовою ложкою в жир викладаються м’ясні оладки. Вони обсмажуються з двох сторін на середньому вогні, а в кінці переміщуються на серветки, щоб пішов зайвий жир.
Готові котлети добре підходять практично до будь-якого гарніру. Дуже смачно подавати їх зі сметанно-часниковим соусом.