Запіканка з картоплі і свинини
Інгредієнти: 320 г м’яса, 8-9 картоплин, ріпчаста цибулина, сире яйце, 2 великі ложки соєвого соусу, 60 г сиру, 3 великі ложки жирних вершків і сметани, плавлений сирок, дрібна сіль, прованські трави.
- Підготовлене м’ясо нарізають тонкими слайсами і, за бажанням, злегка відбивається. Далі воно перекладається в глибоку ємність, солиться, перчится і поливається соєвим соусом.
- Картопля чиститься і тонко ріжеться.
- В окремому посуді збивається до однорідності яйце, вершки і сметана.
- Картопля солиться і з’єднується з заливкою з попереднього кроку.
- У промаслений жаростійку форму насамперед викладається м’ясо. Далі йдуть цибульні полуколечки (половина), платівки плавленого сирка і половина картоплі.
- Потім розподіляється залишився цибулю, заливка, решті картоплю і висипаються прованські трави.
Свинина в духовці з картоплею буде запікатися 45-55 хвилин при 190 градусах. За кілька хвилин до повної готовності страву посипається тертим твердим сиром.