Запечений свинячий окіст з медової скоринкою
Інгредієнти: свинячий окіст на 2,5 кілограма, 2 цілі головки часнику, половина склянки ананасового соку, 1 мал. ложка гострої гірчиці, сухий розмарин і хмелі-сунелі, сіль, 4 великі ложки рідкого меду, кілька горошин чорного перцю.
- Першим ділом окіст заливається холодною підсоленою водою з горошинами чорного перцю. За смаком сюди також можна додати пару лаврових листочків. У такому вигляді м’ясо залишають на всю ніч.
- Далі в окороке потрібно зробити кілька мініатюрних надрізів по всій поверхні і вставити в них пластинки свіжого очищеного часнику.
- Зверху підготовлене м’ясо натирається сумішшю з солі, всіх заявлених спецій, меду, гірчиці і ананасового соку.
- Окіст поміщається на промаслений лист, а навколо свинина обкладається часниковими зубками.
Блюдо запікається при 180-190 градусах 60-70 хвилин. Періодично м’ясо поливається виділяється соком.