Свиняча рулька в пиві в духовці
Інгредієнти: м’ясна рулька на 1,5 кіло, велика морквина, 1,5 л темного пива і гранований стакан світлого, 2 ріпчасті цибулини, 2 зуб. свіжого часнику, по 2 великі ложки олії, рідкого меду і коричневого цукру, по щіпці гвоздики, коріандру і кмину.
- Підготовлена рулька поміщається в глибокий сотейник. Зверху виливається світле пиво з усіма спеціями. Додається крупно нарізані морква, весь часник і одна цибулина. На повільному вогні продукти варяться 2-2,5 години.
- В окремому посуді темне пиво змішується з маслом, цукром, гірчицею, медом і парою ложок бульйону з сотейника. Вариться маса до повного розчинення цукрового піску і наприкінці за смаком солиться.
- Варена рулька остуджується, на її поверхні роблять невеликі надрізи. М’ясо викласти на деко, посипається залишилися подрібненою цибулею і відправляється на 25 хвилин в добре розігріту духовку.
- Потім м’ясо перевертається, рясно поливається соусом з другого кроку і запікається ще стільки ж часу.
В якості гарніру до такого м’ясної страви смачно подавати тушковану або квашену капусту. Добре поєднується рулька з зеленню і свіжими овочами.