Свинина в духовці — 23 рецепта запікання соковитої свинини

Запікаємо карбонат шматком на деку

Інгредієнти: 720 г карбонату, 6-7 часникових зубков, ½ ч. ложки крупної солі, 2 ст. ложки олії оливи, малий. ложка спецій для свинини.

  • М’ясо цілим шматком промивається, обсушивается, з його поверхні гострим ножем зчищається зайвий жир. Невелику жировий прошарок можна залишити для соковитості страви.
  • На сухій сковорідці шматок обсмажується з усіх боків до рум’яності при сильному нагріванні плити. Таким чином велика частина м’ясного соку залишиться всередині карбонату.
  • Для маринаду змішуються всі залишилися компоненти. Часник попередньо товчеться в ступці.
  • Одержаним складом натирається охолола вирізка з усіх боків. Підготовлений м’ясної шматок викладається на фольгу. Найкраще, на блискучу сторону — це прискорить пропікання свинини.
  • Вся поверхня м’яса обкладається тонкими часниковими пластинками.
  • Фольга щільно загортається.
  • В дуже гарячій духовці м’ясо готується 60-70 хвилин.

Готовність страви перевіряється надрізом на свинині — якщо з нього виділяється прозорий сік, значить, частування можна пробувати.

Дивіться також:  Спагетті з морепродуктами – 8 простих рецептів смачної, ніжної і поживної страви
Прокрутка до верху