Буженина з свинини
Інгредієнти: 730-830 р м’ясної м’якоті, малий. ложка сухого часнику, 2 великі ложки спеціальної суміші спецій для свинини, 1,5 літра води, 2 великі ложки кухонної солі, пару лаврових листочків, велика ложка прованських трав.
- Приготування такої страви починається з розсолу. В емальованій каструлі на плиту відправляється фільтрована вода. У неї всипати відразу все прованські трави, сіль і лаврове листя. Коли рідина закипить, вона знімається з вогню і остуджується до кімнатної температури.
- Свинина одним великим шматком добре промивається і занурюється в охолоджений розсіл — вона повинна повністю покриватися рідиною.
- М’ясо залишається в ароматному розсолі на всю ніч.
- Далі свинина витягується з каструлі і обсушивается серветками з паперу.
- Підготовлений шматок м’яса з усіх боків обмазується вибраною сумішшю спецій і сухим часником.
- Свинина щільно загортається в 1-2 шари фольги. Покриття потрібно добре закріплювати, щоб з конструкції м’ясний сік не витікав. Інакше страва вийде сухуватим.
- Майбутня буженина відправляється запікатися на 80-90 хвилин при 190-200 градусах в духовку.
Готове ароматне блюдо подається гостям як в гарячому, так і в холодному вигляді.