Соковита свиняча шийка з часником
Інгредієнти: 2 кіло свинячої грудинки, 2 цілих головки свіжого часнику, сіль, суміш перців за смаком.
- Частина грудинки, на якій розташовується шкіра, окатывается крутим окропом, після чого добре просушується рушниками з паперу. З підготовленої поверхні шкіри робляться неглибокі часті поперечні надрізи. Вони повинні розташовуватися приблизно в 1 см один від одного.
- Грудинка натирається сіллю і залишають на столі на півгодини.
- Далі свинину потрібно нашпигувати дрібно порізаним часником. Він у великій кількості вставляється в надрізи на шкірці. Щоб блюдо вийшло з яскравим смаком, часнику повинно бути багато.
- Свинина загортається в фольгу і залишається в прохолоді на 2-3 години.
- Далі з м’яса знімається покриття і шматок розташовується у формі для запікання вгору шкуркою. Свинина посипається сумішшю перців і сбрызгивается маслом.
Грудинка спочатку запікається близько півгодини при 220-230 градусів. Далі процес приготування триває при 200-210 градусах ще 40-45 хвилин.