Смачний шашлик зі свинини в духовці
Інгредієнти: кіло свинячого ошийка, 4 ріпчасті цибулини, великий лимон, 6 м свіжомеленого чорного перцю, 1 ч. л. мускатного горіха, 6 листочків лаврушки, 5 великих ложок столового оцту, сіль за смаком.
- Промите м’ясо позбавляється від сухожиль і жив. Залишилася м’якоть нарізати приблизно однаковими шматочками і укладається у велику каструлю.
- До м’яса висипаються товсті кільця ріпчастої цибулі.
- Сюди ж переміщуються всі заявлені приправи, раскрошенная лаврушка і сіль.
- Залишається додати оцет і сік з половинки фрукта, після чого перемішати всі сполучені складові.
- Каструля закривається харчовою плівкою і при кімнатній температурі майбутній шашлик залишають маринуватися на 2,5 години.
- Далі м’ясо нанизується на шампури або дерев’яні шпажки, які укладаються поперек прямокутної форми або деко з високими бортиками. М’якоть свинини не повинна стосуватися дна ємності.
- Духова шафа розігрівається до 250 градусів. М’ясо в ньому буде запікатися трохи менше півгодини.
Готується шашлик в духовці обов’язково потрібно часто поливати маринадом або звичайною водою, а також періодично перевертати.