Свинина в духовці — 23 рецепта запікання соковитої свинини

Смачний шашлик зі свинини в духовці

Інгредієнти: кіло свинячого ошийка, 4 ріпчасті цибулини, великий лимон, 6 м свіжомеленого чорного перцю, 1 ч. л. мускатного горіха, 6 листочків лаврушки, 5 великих ложок столового оцту, сіль за смаком.

  • Промите м’ясо позбавляється від сухожиль і жив. Залишилася м’якоть нарізати приблизно однаковими шматочками і укладається у велику каструлю.
  • До м’яса висипаються товсті кільця ріпчастої цибулі.
  • Сюди ж переміщуються всі заявлені приправи, раскрошенная лаврушка і сіль.
  • Залишається додати оцет і сік з половинки фрукта, після чого перемішати всі сполучені складові.
  • Каструля закривається харчовою плівкою і при кімнатній температурі майбутній шашлик залишають маринуватися на 2,5 години.
  • Далі м’ясо нанизується на шампури або дерев’яні шпажки, які укладаються поперек прямокутної форми або деко з високими бортиками. М’якоть свинини не повинна стосуватися дна ємності.
  • Духова шафа розігрівається до 250 градусів. М’ясо в ньому буде запікатися трохи менше півгодини.

Готується шашлик в духовці обов’язково потрібно часто поливати маринадом або звичайною водою, а також періодично перевертати.

Дивіться також:  Пиріг з капустою та грибами – 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху