Медальйони свинини — страва ресторанного рівня
Інгредієнти: 330 г балика, 40 мл соєвого соусу без добавок, 60 мл напівсухого червоного вина і стільки ж соняшникової рафінованої олії, 70 г сиру, пучок італійських трав, можна використовувати і пряну суміш спецій для шашлику.
- Балик нарізати товстими круглими скибочками і зачищається від зайвого жиру.
- Отримані шматочки перекладаються в контейнер, заливаються вином і залишаються хвилин на 15.
- Далі свинина натирається усіма заявленими спеціями і залишається ще на півгодини.
- М’ясні заготовки обертаються смужками фольги і з обох сторін обсмажуються до рум’яності на добре розігрітій олії.
- Разом з обгорткою свинина перекладається в жароміцну ємність і сбрызгивается соєвим соусом.
- Зверху форма покривається фольгою.
- Блюдо запікається 10 хвилин при 190 градусах.
- Далі медальйони рясно посипаються тертим сиром і готуються ще 5-7 хвилин.
Якщо солоності соєвого соусу і сиру виявиться недостатньо для обговорюваного страви на будь-якому етапі можна використати і звичайну дрібну сіль. Припустимо додати в суміш для маринування.