Покроковий рецепт плову
Плов зі свининою в горщику – для багатьох не зовсім звичне блюдо. Традиційний плов готується з баранини на відкритому повітрі, в спеціальному посуді під назвою «казан». Варіант страви зі свининою є більш сучасним.
Основні інгредієнти:
- свинина (корейка, шийка, філе – тут більше м’яса і воно м’якше) – 200-300 р;
- рис – 150 г;
- морква – 1-2 шт.;
- цибуля – 1-2 шт.;
- сіль/перець за смаком;
- спеції, також можна додати сушені овочі, запашне масло.
Спосіб приготування дуже простий:
- Рис заздалегідь замочити і ретельно промити.
- Горщик акуратно змастити вершковим або рослинним маслом і прожарити на сильному вогні. Щоб смак страви був більш насиченим, на дно можна покласти дрібно нарізану цибулю або жирові обрізки м’яса.
- Тепер слід заготовити м’ясо і овочі. Цибулю і свинину нарізати дрібними кубиками, моркву – невеликою соломкою.
- Викласти нарізане м’ясо в горщик, ретельно обсмажити на сильному вогні.
- Додати цибулю, моркву, сіль. Перемішати, зменшити вогонь. Готувати до появи у овочів золотистої скоринки (5-7 хв).
- Посипати спеціями. Залити кип’яченою водою: вона повинна ледве прикривати овочі, а не перетворювати блюдо в рідкий суп. Помішуючи, готувати на слабкому вогні протягом півгодини. На смак вода повинна бути сильно пересоленим – згодом рис вбере в себе всі надлишки солі.
- Висипати промитий рис, додати ще трохи води (так, щоб вона покрила весь вміст горщика).
- Тушкувати на середньому вогні протягом півгодини.
Приготований плов у горщику нітрохи не поступається традиційному страви. Подавати його слід з крупно нарізаними овочами. В якості заправки можна полити ароматним маслом або додати трохи сметани.