Свинина в горщиках – 5 рецептів приготування

Покроковий рецепт плову

Плов зі свининою в горщику – для багатьох не зовсім звичне блюдо. Традиційний плов готується з баранини на відкритому повітрі, в спеціальному посуді під назвою «казан». Варіант страви зі свининою є більш сучасним.

Основні інгредієнти:

  • свинина (корейка, шийка, філе – тут більше м’яса і воно м’якше) – 200-300 р;
  • рис – 150 г;
  • морква – 1-2 шт.;
  • цибуля – 1-2 шт.;
  • сіль/перець за смаком;
  • спеції, також можна додати сушені овочі, запашне масло.

Спосіб приготування дуже простий:

  • Рис заздалегідь замочити і ретельно промити.
  • Горщик акуратно змастити вершковим або рослинним маслом і прожарити на сильному вогні. Щоб смак страви був більш насиченим, на дно можна покласти дрібно нарізану цибулю або жирові обрізки м’яса.
  • Тепер слід заготовити м’ясо і овочі. Цибулю і свинину нарізати дрібними кубиками, моркву – невеликою соломкою.
  • Викласти нарізане м’ясо в горщик, ретельно обсмажити на сильному вогні.
  • Додати цибулю, моркву, сіль. Перемішати, зменшити вогонь. Готувати до появи у овочів золотистої скоринки (5-7 хв).
  • Посипати спеціями. Залити кип’яченою водою: вона повинна ледве прикривати овочі, а не перетворювати блюдо в рідкий суп. Помішуючи, готувати на слабкому вогні протягом півгодини. На смак вода повинна бути сильно пересоленим – згодом рис вбере в себе всі надлишки солі.
  • Висипати промитий рис, додати ще трохи води (так, щоб вона покрила весь вміст горщика).
  • Тушкувати на середньому вогні протягом півгодини.

Приготований плов у горщику нітрохи не поступається традиційному страви. Подавати його слід з крупно нарізаними овочами. В якості заправки можна полити ароматним маслом або додати трохи сметани.

Дивіться також:  Легка вечеря – 10 рецептів, швидких і смачних
Прокрутка до верху