Свинина в горщиках – 5 рецептів приготування

М’ясо, запечене з гречкою і сметаною

Зазвичай свинину готують з картоплею і грибами, тому запечене м’ясо з гречкою здається ніж-то незвичайним.

Основні інгредієнти:

  • свинина – 400 г;
  • гречка – 3 ст. л.;
  • сіль/перець за смаком;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • гриби (краще шампіньйони) – 200 г;
  • сметана – 300 р.

Спосіб приготування:

  • Гречку ретельно промити і просушити.
  • Свинину дрібно нарізати, додати сіль і спеції, поперчити. Для смаку можна змочити в рослинному маслі.
  • Овочі і гриби дрібно нашаткувати і обсмажити на сковороді до появи золотистої скоринки. Також додати сіль і перець за смаком.
  • Дно горщика змастити вершковим маслом. Викладати м’ясо і овочі шарами, все перемішати, додати 3-4 ст. л. гречки.
  • Перед запіканням блюдо, залити соусом зі сметани, розведеною водою.
  • Випікати годину-півтора (в залежності від готовності м’яса) в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
Дивіться також:  Заливне з курки — 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху