М’ясо, запечене з гречкою і сметаною
Зазвичай свинину готують з картоплею і грибами, тому запечене м’ясо з гречкою здається ніж-то незвичайним.
Основні інгредієнти:
- свинина – 400 г;
- гречка – 3 ст. л.;
- сіль/перець за смаком;
- морква – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- гриби (краще шампіньйони) – 200 г;
- сметана – 300 р.
Спосіб приготування:
- Гречку ретельно промити і просушити.
- Свинину дрібно нарізати, додати сіль і спеції, поперчити. Для смаку можна змочити в рослинному маслі.
- Овочі і гриби дрібно нашаткувати і обсмажити на сковороді до появи золотистої скоринки. Також додати сіль і перець за смаком.
- Дно горщика змастити вершковим маслом. Викладати м’ясо і овочі шарами, все перемішати, додати 3-4 ст. л. гречки.
- Перед запіканням блюдо, залити соусом зі сметани, розведеною водою.
- Випікати годину-півтора (в залежності від готовності м’яса) в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.