З картоплею та грибами
Свинина з картоплею в горщиках в духовці – популярний рецепт, який, залежно від смакових уподобань, постійно доповнюється новими інгредієнтами. Найбільш часто додаються гриби.
Продукти, необхідні для приготування:
- свинина (корейка, грудинка) – 300 г;
- гриби – 150 г;
- картопля – 3 шт.;
- морква – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- масло для аромату;
- сіль/перець за смаком.
Покрокова інструкція:
- Овочі помити, очистити, дрібно нарізати.
- Гриби ретельно промити, подрібнити. Обсмажувати на середньому вогні до появи соку.
- М’ясо розморозити, нарізати кубиками середнього розміру.
- Дно горщика змастити вершковим маслом. Викладати інгредієнти по черзі: свинина, гриби, морква, картопля. Посолити, поперчити, додати спеції за смаком.
- Цибулю обсмажити до появи золотистої скоринки. Додати до основного блюда, зверху залити водою.
- Для аромату можна посипати петрушкою або кропом, а також додати сметану.
- Випікати в розігрітій духовці протягом однієї години.
- Подавати страву прямо в горщиках.
Рецептів свинини в горщиках дуже багато і велика частина з них розрізняється лише парою інгредієнтів. Кожна господиня може знайти саме те, що доведеться їй до душі або придумати свій, ексклюзивний варіант.