Свинина в горщиках – 5 рецептів приготування

З картоплею та грибами

Свинина з картоплею в горщиках в духовці – популярний рецепт, який, залежно від смакових уподобань, постійно доповнюється новими інгредієнтами. Найбільш часто додаються гриби.

Продукти, необхідні для приготування:

  • свинина (корейка, грудинка) – 300 г;
  • гриби – 150 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло для аромату;
  • сіль/перець за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Овочі помити, очистити, дрібно нарізати.
  • Гриби ретельно промити, подрібнити. Обсмажувати на середньому вогні до появи соку.
  • М’ясо розморозити, нарізати кубиками середнього розміру.
  • Дно горщика змастити вершковим маслом. Викладати інгредієнти по черзі: свинина, гриби, морква, картопля. Посолити, поперчити, додати спеції за смаком.
  • Цибулю обсмажити до появи золотистої скоринки. Додати до основного блюда, зверху залити водою.
  • Для аромату можна посипати петрушкою або кропом, а також додати сметану.
  • Випікати в розігрітій духовці протягом однієї години.
  • Подавати страву прямо в горщиках.

Рецептів свинини в горщиках дуже багато і велика частина з них розрізняється лише парою інгредієнтів. Кожна господиня може знайти саме те, що доведеться їй до душі або придумати свій, ексклюзивний варіант.

Дивіться також:  Омлет класичний – 10 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху