Горщики зі свининою, картоплею і сиром в духовці
Подивимося, який приголомшливий ефект надасть сир, доданий до основного складу компонентів класичного рецепту.
Список продуктів:
- стиглий помідор;
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- морква;
- картопля (бажано невеликі бульби) — 600 г;
- зелені перці — 2 шт.;
- свиняча вирізка — 800 г;
- сир «Голландський» (можна інший твердий сорт) — 250 г;
- приправи та спеції.
Приготування:
- Поділяємо м’ясо на невеликі шматки, кладемо продукт в горщики.
- Обробляємо очищені овочі: цибулю ріжемо кільцями, помідор ділимо на тонкі слайсы, картопля шаткуємо кубиками, перці оформляємо смужками.
- Відправляємо овочеву масу до свинини, викладаючи компоненти страви в наступній черговості: цибулю, моркву, шматочки коренеплодів, скибочки помідорів, частини перців. Додаємо в продукти бажану кількість солі.
- Вливаємо в глиняний посуд по 1/3 склянки фільтрованої води. Всипаємо порції сирної стружки, ставимо посуд на 40 хвилин в духовку (180 °C). Не забуваємо про те, що свинина з картоплею і сиром, як і інша страва, оформлене в горщику, готується в закритому вигляді. В іншому випадком верхня частина страви підсохне і втратить соковиті якості.
Дістаємо злегка остиглі горщики з печі і насолоджуємося чудесним страв з апетитною і ніжною скоринкою.
Приготувати свинину в духовці представленими способами вигідно з усіх боків, адже це ситна і смачна страва має досить нестандартне і дуже вишукане оформлення. На таке застілля не соромно і запросити друзів — буде чим пишатися!