Свинина, приготована в кисло-солодкому соусі, є знаменитим китайським стравою. Її пахощі і неперевершений вигляд цілком відповідають головним переконанням традиційної китайської кулінарії. Суть полягає в тому, що процес приготування страви до такої міри змінює зовнішній вигляд і смак початкових продуктів, що навіть вгадати, з чого воно зроблено дуже непросто.
Свинина по китайськи в кисло солодкому соусі
В китайських провінціях свинину нарізають довгими смужками і готують без овочів, а ось за кордоном країни рецепт став стрімко видозміняться. Свинину вже розрізають великими кубиками, а готують разом з ананасами і солодким перцем.
Європейські країни використовують кисло-солодкий соус, готуючи не тільки свинину, але і м’ясо курки, індички, а вегетаріанцям цей соус припав до вподоби разом з сиром тофу. ♥
Як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі? Отже, поїхали:
Для приготування свинини в кисло-солодкому соусі в східному стилі нам потрібні:
- – 250 г свинини;
- – 1 столова ложка цукру;
- – 3 столові ложки рисового вина;
- – сіль;
- – рисовий оцет 2 чайні ложки;
- – 2 столові ложки соусу з злив;
- – 2 столові ложки соєвого соусу світлого відтінку;
- – 0,5 склянки кукурудзяного крохмалю;
- – 50 мл кип’яченої води;
- – 2 яєчного білка;
- – половинка цибулини;
- – 150 г ананаса;
- – 1 чайна ложка тертого імбиру;
- – 1 солодкий червоний перець;
- – зелена цибуля.
Незважаючи на чималу кількість інгредієнтів, свинина в кисло-солодкому соусі готувати нескладно:
Час на приготування страви – 45 хвилин. Кількість порцій – 2.
Покроковий рецепт свинини в кисло-солодкому соусі:
Зверніть також увагу на те, як правильно посмажити свинину.
Тепер можна подивитися відео рецепт свинини в кисло-солодкому соусі по китайськи, щоб краще зрозуміти процес приготування: