Свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами – 5 рецептів приготування

Страви різних народів світу, в тому числі китайські, давно завоювали місце на столі російських любителів пікантною їжі. Свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами відрізняється привабливою комбінацією розрізняються смаків. Любителям страв на кшталт гусака з яблуками, курки з апельсинами, обов’язково сподобається кислувато-солодка свинина.

Базовий рецепт свинини в кисло-солодкому соусі з ананасами

У різних доступних джерелах можна відшукати безліч методів приготування свинячого м’ясо з ананасами. Знаючи базовий рецепт можна сміливо пофантазувати на цю тему. Наприклад, можна додати в м’ясо улюблені овочі чи приправи і прянощі.

Щоб освоїти базовий рецепту вам знадобиться:

  • м’якоть свинини – 0,5 кг;
  • консервовані в банку ананаси – 300 г;
  • соус із сої – 2 ст. л.;
  • соус з томатів – 3 ст. л.;
  • крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.;
  • олія соняшникова 50 мл

Покрокова інструкція:

  • М’якоть свинини (можна брати шматок без кістки, наприклад, філе корейки) промити під проточною водою, просушити і нарізати невеликими шматочками, які буде зручно їсти китайськими паличками. Це приблизно 2х2 див. Чим менше будуть шматочки, тим швидше приготується свинина!
  • М’ясо помістити в глибоку посуд (миски) і засипати зверху крохмалем з кукурудзи або замінити його картопляним. Обваляти шматочки в крохмалі так, щоб вони були повністю покриті.
  • Велику сковороду розігріти на сильному вогні і налити олію. Свинину порціями підсмажити з двох сторін так, щоб шматки зі всіх сторін підрум’янилися.
  • М’ясо перекласти в тарілку.
  • У чисту сковороду налити ананасовий сік з банки, соуси з сої і томатів. Кип’ятити 1-2 хвилини.
  • В отриману киплячу рідину викласти м’ясні шматочки і тушкувати близько 15 хвилин на помірному вогні, накривши кришкою.
  • Загасивши трохи м’ясо, додати в сковороду шматочки ананаса. Перемішати все і протушкувати на самому маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.
  • Готову страву подавати з відварним рисом.
Дивіться також:  М’ясо під шубою в духовці – 7 рецептів

Готуємо м’ясо в клярі

Щоб приготувати м’яку соковиту свинину, нагадує класичний рецепт, можна заздалегідь обсмажити порізані шматочки м’яса в клярі.

Для цього вам знадобиться:

  • свинини без кісток – 0,3 кг;
  • шматочки консервованих ананасів – банку;
  • мед – 2 ч. л.;
  • лимон;
  • соус із сої – 200 мл;
  • пшенична або будь-яка інша борошно – 0,2 кг;
  • крохмаль (з кукурудзи або картоплі) – 1 ч. л.;
  • розпушувач – 1 десертна ложка;
  • вода питна – 1 ст. л.;
  • перець солодкий – 1 шт.
  • 1 цибулина головка;
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Покрокова інструкція:

  • Свинину нарізати маленькими шматочками.
  • Помістити в маринад з меду, лимонного соку і соєвого соусу на годину.
  • Поки маринується м’ясо нашаткувати перець і цибулю (соломкою і кільцями).
  • Для кляру з’єднати разом крохмаль, борошно і розпушувач. Суміш розмішати з водою і маслом. Отриманий кляр добре перемішати.
  • Посолити м’ясо в маринаді, перемішати, обваляти шматочки в клярі.
  • На сковороді в розігрітій олії обсмажити шматочки хвилин по 5-6 з кожного боку, щоб утворилася скоринка. М’ясо, обсмажене в клярі, не втратить своєї соковитості в процесі гасіння.
  • Готове м’ясо викласти на тканину або серветку, яка вбере зайвий жир.
  • На тій же сковороді пересмажити цибулю і перець до рум’яності.
  • Туди ж викласти м’ясо, полити маринадом і тушкувати півгодини на середньому вогні.
  • Додати ананаси в кінці на сковороду або при подачі.

З болгарським перцем

Для приготування м’яса в кисло-солодкому соусі з ананасами і овочами, до базового рецепту додаються наступні інгредієнти:

  • перець болгарський – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • винний оцет (можна замінити яблучним) – десертна ложка;
  • щіпка цукру;
  • сік з томатів (замість соусу) – 200 мл
Дивіться також:  Скумбрія в цибулинні за 3 хвилини – 6 рецептів

Покрокова інструкція:

  • Замочити порізане м’ясо в суміші соусу із сої та крохмалю хвилин на 15-20.
  • Перець і моркву нашаткувати смужками, обсмажити. Спочатку викласти обсмажуватися морква, слідом перець. Через кілька хвилин до них покласти шматочки ананаса. Смажити овочі і фрукти близько 5 хвилин.
  • М’ясо посмажити до утворення скоринки.
  • До свинини додати овочі з ананасами і продовжити тушкувати все разом, додавши томатний сік, трохи оцту і цукру. Готувати приблизно півгодини до готовності м’яса.

Свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами в духовці

Щоб запекти медальйони зі свинини в кисло-солодкому соусі в духовці вам знадобиться:

  • пісна свинина без прожилок і кісток – 0,5 кг;
  • ананаси, консервовані в банку – 1 банка;
  • соус із сої – 150 г;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • крохмаль із картоплі або кукурудзи – 1 ст. л.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • кетчуп;
  • морква – 1 шт.;
  • яблучний або винний оцет – 1 ст. л.

Покрокова інструкція:

  • М’ясо порізати на медальйони, відбити, залити маринадом з частини соєвого соусу (100 мл), всього борошна і крохмалю.
  • Порізати перець, помідор (знявши шкірку), моркву. Обсмажити моркву з перцем до рум’яності, додати до них томат, ананас і протушкувати ще хвилин 5.
  • М’ясо посмажити з усіх боків. Викласти на деко.
  • На обсмажені стейки покласти овочі, залити все соусом з кетчупу, цукру та оцту, внісши 50 мл соєвого соусу і потримати в духовці при 180-200° 10-15 хвилин.

Як приготувати по-китайськи

Приготувати свинину в кисло-солодкому соусі по-китайськи також просто, як і попередні страви.

Для цього вам знадобиться:

  • м’якоть свинини без прожилок і кісток – 0,4 кг;
  • ананаси, консервовані в банку – 1 банка;
  • 1 куряче яйце;
  • соус із сої – 100 мл;
  • солодкий перчик – 1 шт.;
  • крохмаль з кукурудзи – 1 ст. л.;
  • паста з томатів – 50 г;
  • оцет (9%, можна яблучний) – 2 ч. л.;
  • сіль – на смак;
  • трохи цукру;
  • зелень.
Дивіться також:  Яловичина в мультиварці – 12 рецептів приготування

Покрокова інструкція:

  • Нарізану кубиками свинину на півгодини покласти в маринад. Для цього змішати соєвий соус із збитим яйцем.
  • У цей час нарізати перець кубиками.
  • Зробити соус, змішавши сироп від ананасів, пасту, оцет, сіль і цукор.
  • М’ясо, обвалянное в крохмалі, обсмажити до утворення скоринки.
  • До свинини влити приготований соус, викласти перець і шматочки ананаса. Залишити тушкуватися на 15-20 хвилин на слабкому вогні.

Не складні у виконанні рецепти свинини з кисло-солодким соусом допоможуть урізноманітнити раціон і порадувати домочадців вечерею в китайському стилі.

Прокрутка до верху