Рукав для запікання полюбили багато господинь, адже з його допомогою можна не тільки запекти безліч різних страв, але і захистити свою духовку від жиру. Свинина в рукаві в духовці виходить дуже соковитою, оскільки м’ясо, завдяки термостійкій плівці, нудиться у власному соку. Пропонуємо вам декілька простих, але оригінальних рецептів настільки смачного страви.
Свинина, запечена цілим шматком в рукаві в духовці
Свинина, запечена шматком в духовці – справжнє святкове блюдо. Приготувати його досить просто, головне підібрати спеції, які зроблять м’ясо ароматним і ніжним.
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинини;
- три часникового зубчики;
- ложка діжонської гірчиці;
- дві ч. ложки меду;
- три ч. ложки соусу барбекю;
- ложка паприки.
Спосіб приготування:
- Перед тим, як відправити свинину в духовку, будемо його маринувати. Щоб м’ясо краще просочилося прянощами, потрібно проколоти його в декількох місцях, а також зробити надрізи зверху.
- Кладемо заготовку в ємність і заливаємо солоною водою (на літр – ложка солі), прикриваємо і витримуємо дві години на холоді.
- В піалі змішуємо мед, гірчицю, соус, додаємо паприку, небагато чорного перцю і подрібнений часник. Отриманою сумішшю ретельно натираємо свинину і укладаємо її в рукав.
- Ставимо в духовку на годину, потім пакет розрізаємо і запікаємо до рум’яної скоринки ще 20 хвилин.
Як смачно приготувати м’ясо шматочками
Запекти свинину в рукаві можна цілісним шматком чи порізати на порційні шматочки. Виходить так само смачно і дуже апетитно – ідеальний варіант страви для сімейного вечері.
Інгредієнти:
- 620 г свинини;
- дві цибулини;
- три ложки соку лимона;
- три ложки олії (рослинного);
- ч. ложка цукру, приправи.
Спосіб приготування:
- Свинину нарізаємо шматочками. Якщо у вас м’якоть з сальними прошарками, то не варто їх обрізати. З ними м’ясо вийде соковитим і не занадто жирним.
- М’ясні шматочки присипаємо сіллю, перцем і будь-якими приправами, наприклад, паприкою і коріандром.
- Цибулю шаткуємо полукольцам, посипаємо сіллю, цукром, трохи тиснемо руками, додаємо до м’яса, присмачую цитрусовим соком і залишаємо на годину.
- Після, укладаємо шматочки свинини разом з цибулею в пакет і запікаємо протягом години (температура – 180 °С).
Готуємо свинячі реберця
Якщо ви хочете здивувати свого чоловіка смачним і ситним блюдом, то приготуйте йому соковиті і ароматні свинячі реберця в рукаві. Від такої страви він буде просто без розуму!
Інгредієнти:
- 950 г свинячих ребер;
- пару часточок лимона;
- пару цибулин;
- кілька часникових зубчиків;
- 75 мл соєвої приправи;
- імбир (корінь);
- 35 мл кетчупу;
- 20 мл меду.
Спосіб приготування:
- Свинячі ребра рубаємо і складаємо в глибоку миску. Цибулю ріжемо на півкільця, змішуємо з реберцями і присмачую всі цитрусовим соком.
- З подрібненого імбиру і часнику, а також меду, кетчупу і соусу робимо маринад. При бажанні, можна додати будь-які сухі приправи.
- Ребра з цибулею заливаємо маринадом, прикриваємо і витримуємо не менше трьох годин на холоді.
- Потім кладемо замариновані інгредієнти в пакет і відправляємо в піч на 55 хвилин (температура – 195 °С). Щоб реберця вийшли з апетитною скоринкою, пакет потрібно розрізати і потримати ще в духовці, щоб вони підрум’янилися.
Шашлик зі свинини в духовці в рукаві
Справжній шашлик можна приготувати тільки на відкритому вогні, але якщо такої можливості немає, то і в духовці можна запекти непоганий шашлик зі свинячої вирізки або шийки.
Інгредієнти:
- свиняча вирізка (шийка) вагою 1 кг;
- три великі цибулини;
- три ложки соєвого заправки;
- 1 ч. ложка приправ для страв на грилі;
- по 1 ч. ложці оцту і цукру.
Спосіб приготування:
- М’ясо ріжемо на шматочки, як для шашлику. Одну цибулину ріжемо кільцями і разом ложкою сої і рослинним маслом відправляємо до м’яса Маринуємо майбутній шашлик протягом трьох годин.
- Залишився цибулю ріжемо кільцями, посипаємо солодким піском, поливаємо двома ложками соусу і оцтом. Маринуємо протягом 15 хвилин.
- Замаринований цибулю звільняємо від рідини, кладемо в рукав, туди ж відправляємо м’ясо, ставимо у жарову шафу на годину (температура – 200 °С). За десять хвилин пакет розрізаємо, щоб шашлик підсмажився.
Рецепт запікання з картоплею
Свинина з картоплею в рукаві – це, по суті, печеня, тільки запечене. Блюдо виходить неймовірно смачним, ніжним і ароматним.
Інгредієнти:
- півкіло свинини;
- півкіло картоплі;
- зубчик часнику;
- зелень, спеції.
Спосіб приготування:
- М’ясо і картоплю нарізаємо однаковими шматками, присмачую спеції, перемішуємо з подрібненим часником і зеленню.
- Відправляємо всю цю красу в рукав, вливаємо трохи води і запікаємо близько години (температура – 180 °С).
Покрокове приготування з овочами
Свинина з овочами – це повноцінний вечерю. Готувати таке блюдо досить просто, головне, взяти рукав для запікання, вибрати маринад і підготувати будь-які овочі.
Інгредієнти:
- півкіло свинячої вирізки;
- по одній цибулині і моркви;
- три томата;
- плід солодкого перцю;
- чотири зубці часнику;
- три ложки соєвого заправки;
- кілька гілочок базиліка, приправи.
Спосіб приготування:
- М’ясо ріжемо брусочками, цибулю – півкільцями. Об’єднуємо інгредієнти, поливаємо соєвим соусом і залишаємо просочуватися на дві години.
- Морква ріжемо кружечками, томати і перець – великою соломкою, а часник пропускаємо через прес.
- Замариноване м’ясо з’єднуємо з іншими овочами, присмачую будь-якими приправами і закладаємо в пакет.
- Запікаємо м’ясо в рукаві з овочами 1 годину 15 хвилин, подаємо з листочками базиліка.
Буженина з свинини в рукаві в духовці
Буженину можна сміливо назвати делікатесним стравою, але не обов’язково віддавати за неї чималі гроші в магазині. У домашніх умовах ви зможете приготувати таке м’ясо навіть смачніше і обійдеться воно набагато дешевше.
Інгредієнти:
- кіло свинячої лопатки;
- морква і цибулина;
- 55 г селери;
- три зубці часнику;
- ложка гірчиці;
- приправи.
Спосіб приготування:
- Першим ділом потрібно зварити овочевий бульйон. Для цього кладемо в сотейник кружечки моркви, четвертинки цибулі і цілісний селера. Заливаємо двома склянками води і варимо півгодини.
- В піалі змішуємо гірчицю з разломанным лавровим листочком, додаємо роздавлені зубчики часнику і перець.
- Бульйон проціджуємо, набираємо його шприцом і зі всіх сторін обколюємо лопатку. Після, обмазуємо м’ясо маринадом і кладемо в рукав. Разом з майбутньою бужениною в пакет можна покласти відварені овочі.
- Запікаємо заготівлю годину (температура – 180 °С). Якщо хочете підрум’янити м’ясо, то розріжте пакет і потримайте м’ясо в духовці відкритим ще десять хвилин.
З грибами
Пропонуємо рецепт оригінального блюда з свинини, грибів і гірчичного соусу.
Щоб м’ясо вийшло соковитим, його потрібно маринувати не менше чотирьох годин, а краще залишити на ніч.
Інгредієнти:
- півкіло свинини;
- п’ять великих печериць;
- цибулина;
- ч. ложка гірчиці;
- ложка майонезу.
Спосіб приготування:
- Для рецепту беремо нежирний шматок свинини, нарізаємо на шматочки. Присаливаем, посипаємо приправами і залишаємо на 15 хвилин.
- Печериці ріжемо скибочками і разом з м’ясом відправляємо в рукав.
- Для соусу змішуємо гірчицю, майонез і дві ложки рослинної олії. Кладемо в склад нашатковану цибулину і відправляємо маринад в рукав до решти інгредієнтів, злегка струшуємо і запікаємо 40 хвилин.
Тепер ви знаєте, як можна швидко і смачно не тільки нагодувати свою сім’ю, але і здивувати гостей. Ви можете самі придумувати рецепти, поєднуючи різні інгредієнти для маринадів і запікання м’яса.