Свинина в рукаві в духовці – 8 рецептів приготування

Рукав для запікання полюбили багато господинь, адже з його допомогою можна не тільки запекти безліч різних страв, але і захистити свою духовку від жиру. Свинина в рукаві в духовці виходить дуже соковитою, оскільки м’ясо, завдяки термостійкій плівці, нудиться у власному соку. Пропонуємо вам декілька простих, але оригінальних рецептів настільки смачного страви.

Свинина, запечена цілим шматком в рукаві в духовці

Свинина, запечена шматком в духовці – справжнє святкове блюдо. Приготувати його досить просто, головне підібрати спеції, які зроблять м’ясо ароматним і ніжним.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини;
  • три часникового зубчики;
  • ложка діжонської гірчиці;
  • дві ч. ложки меду;
  • три ч. ложки соусу барбекю;
  • ложка паприки.

Спосіб приготування:

  • Перед тим, як відправити свинину в духовку, будемо його маринувати. Щоб м’ясо краще просочилося прянощами, потрібно проколоти його в декількох місцях, а також зробити надрізи зверху.
  • Кладемо заготовку в ємність і заливаємо солоною водою (на літр – ложка солі), прикриваємо і витримуємо дві години на холоді.
  • В піалі змішуємо мед, гірчицю, соус, додаємо паприку, небагато чорного перцю і подрібнений часник. Отриманою сумішшю ретельно натираємо свинину і укладаємо її в рукав.
  • Ставимо в духовку на годину, потім пакет розрізаємо і запікаємо до рум’яної скоринки ще 20 хвилин.

Як смачно приготувати м’ясо шматочками

Запекти свинину в рукаві можна цілісним шматком чи порізати на порційні шматочки. Виходить так само смачно і дуже апетитно – ідеальний варіант страви для сімейного вечері.

Інгредієнти:

  • 620 г свинини;
  • дві цибулини;
  • три ложки соку лимона;
  • три ложки олії (рослинного);
  • ч. ложка цукру, приправи.

Спосіб приготування:

  • Свинину нарізаємо шматочками. Якщо у вас м’якоть з сальними прошарками, то не варто їх обрізати. З ними м’ясо вийде соковитим і не занадто жирним.
  • М’ясні шматочки присипаємо сіллю, перцем і будь-якими приправами, наприклад, паприкою і коріандром.
  • Цибулю шаткуємо полукольцам, посипаємо сіллю, цукром, трохи тиснемо руками, додаємо до м’яса, присмачую цитрусовим соком і залишаємо на годину.
  • Після, укладаємо шматочки свинини разом з цибулею в пакет і запікаємо протягом години (температура – 180 °С).
Дивіться також:  Сир тофу: склад, чим корисний. 6 рецептів страв з тофу

Готуємо свинячі реберця

Якщо ви хочете здивувати свого чоловіка смачним і ситним блюдом, то приготуйте йому соковиті і ароматні свинячі реберця в рукаві. Від такої страви він буде просто без розуму!

Інгредієнти:

  • 950 г свинячих ребер;
  • пару часточок лимона;
  • пару цибулин;
  • кілька часникових зубчиків;
  • 75 мл соєвої приправи;
  • імбир (корінь);
  • 35 мл кетчупу;
  • 20 мл меду.

Спосіб приготування:

  • Свинячі ребра рубаємо і складаємо в глибоку миску. Цибулю ріжемо на півкільця, змішуємо з реберцями і присмачую всі цитрусовим соком.
  • З подрібненого імбиру і часнику, а також меду, кетчупу і соусу робимо маринад. При бажанні, можна додати будь-які сухі приправи.
  • Ребра з цибулею заливаємо маринадом, прикриваємо і витримуємо не менше трьох годин на холоді.
  • Потім кладемо замариновані інгредієнти в пакет і відправляємо в піч на 55 хвилин (температура – 195 °С). Щоб реберця вийшли з апетитною скоринкою, пакет потрібно розрізати і потримати ще в духовці, щоб вони підрум’янилися.

Шашлик зі свинини в духовці в рукаві

Справжній шашлик можна приготувати тільки на відкритому вогні, але якщо такої можливості немає, то і в духовці можна запекти непоганий шашлик зі свинячої вирізки або шийки.

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка (шийка) вагою 1 кг;
  • три великі цибулини;
  • три ложки соєвого заправки;
  • 1 ч. ложка приправ для страв на грилі;
  • по 1 ч. ложці оцту і цукру.

Спосіб приготування:

  • М’ясо ріжемо на шматочки, як для шашлику. Одну цибулину ріжемо кільцями і разом ложкою сої і рослинним маслом відправляємо до м’яса Маринуємо майбутній шашлик протягом трьох годин.
  • Залишився цибулю ріжемо кільцями, посипаємо солодким піском, поливаємо двома ложками соусу і оцтом. Маринуємо протягом 15 хвилин.
  • Замаринований цибулю звільняємо від рідини, кладемо в рукав, туди ж відправляємо м’ясо, ставимо у жарову шафу на годину (температура – 200 °С). За десять хвилин пакет розрізаємо, щоб шашлик підсмажився.
Дивіться також:  Тефтелі в мультиварці з підливою – 7 рецептів

Рецепт запікання з картоплею

Свинина з картоплею в рукаві – це, по суті, печеня, тільки запечене. Блюдо виходить неймовірно смачним, ніжним і ароматним.

Інгредієнти:

  • півкіло свинини;
  • півкіло картоплі;
  • зубчик часнику;
  • зелень, спеції.

Спосіб приготування:

  • М’ясо і картоплю нарізаємо однаковими шматками, присмачую спеції, перемішуємо з подрібненим часником і зеленню.
  • Відправляємо всю цю красу в рукав, вливаємо трохи води і запікаємо близько години (температура – 180 °С).

Покрокове приготування з овочами

Свинина з овочами – це повноцінний вечерю. Готувати таке блюдо досить просто, головне, взяти рукав для запікання, вибрати маринад і підготувати будь-які овочі.

Інгредієнти:

  • півкіло свинячої вирізки;
  • по одній цибулині і моркви;
  • три томата;
  • плід солодкого перцю;
  • чотири зубці часнику;
  • три ложки соєвого заправки;
  • кілька гілочок базиліка, приправи.

Спосіб приготування:

  • М’ясо ріжемо брусочками, цибулю – півкільцями. Об’єднуємо інгредієнти, поливаємо соєвим соусом і залишаємо просочуватися на дві години.
  • Морква ріжемо кружечками, томати і перець – великою соломкою, а часник пропускаємо через прес.
  • Замариноване м’ясо з’єднуємо з іншими овочами, присмачую будь-якими приправами і закладаємо в пакет.
  • Запікаємо м’ясо в рукаві з овочами 1 годину 15 хвилин, подаємо з листочками базиліка.

Буженина з свинини в рукаві в духовці

Буженину можна сміливо назвати делікатесним стравою, але не обов’язково віддавати за неї чималі гроші в магазині. У домашніх умовах ви зможете приготувати таке м’ясо навіть смачніше і обійдеться воно набагато дешевше.

Інгредієнти:

  • кіло свинячої лопатки;
  • морква і цибулина;
  • 55 г селери;
  • три зубці часнику;
  • ложка гірчиці;
  • приправи.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом потрібно зварити овочевий бульйон. Для цього кладемо в сотейник кружечки моркви, четвертинки цибулі і цілісний селера. Заливаємо двома склянками води і варимо півгодини.
  • В піалі змішуємо гірчицю з разломанным лавровим листочком, додаємо роздавлені зубчики часнику і перець.
  • Бульйон проціджуємо, набираємо його шприцом і зі всіх сторін обколюємо лопатку. Після, обмазуємо м’ясо маринадом і кладемо в рукав. Разом з майбутньою бужениною в пакет можна покласти відварені овочі.
  • Запікаємо заготівлю годину (температура – 180 °С). Якщо хочете підрум’янити м’ясо, то розріжте пакет і потримайте м’ясо в духовці відкритим ще десять хвилин.
Дивіться також:  Кальмари в клярі – 5 рецептів, як приготувати

З грибами

Пропонуємо рецепт оригінального блюда з свинини, грибів і гірчичного соусу.

Щоб м’ясо вийшло соковитим, його потрібно маринувати не менше чотирьох годин, а краще залишити на ніч.

Інгредієнти:

  • півкіло свинини;
  • п’ять великих печериць;
  • цибулина;
  • ч. ложка гірчиці;
  • ложка майонезу.

Спосіб приготування:

  • Для рецепту беремо нежирний шматок свинини, нарізаємо на шматочки. Присаливаем, посипаємо приправами і залишаємо на 15 хвилин.
  • Печериці ріжемо скибочками і разом з м’ясом відправляємо в рукав.
  • Для соусу змішуємо гірчицю, майонез і дві ложки рослинної олії. Кладемо в склад нашатковану цибулину і відправляємо маринад в рукав до решти інгредієнтів, злегка струшуємо і запікаємо 40 хвилин.

Тепер ви знаєте, як можна швидко і смачно не тільки нагодувати свою сім’ю, але і здивувати гостей. Ви можете самі придумувати рецепти, поєднуючи різні інгредієнти для маринадів і запікання м’яса.

Прокрутка до верху