Подати обід без смачно приготованого м’яса неможливо. Одним з найпростіших варіантів приготування ароматної, смачної м’ясної страви вважається свинина в сметані.
Свинина, тушкована в сметані на сковороді
Свинина тушкована в сметані — це найелементарніше, що може приготувати господиня.
Вам знадобиться:
- півкіло свинячої вирізки;
- цибулина;
- морква;
- олія для обсмажування;
- чотири столові ложки сметани
Як приготувати:
- Підготовлене м’ясо розділіть на шматки. Краще якщо вони будуть шириною близько сантиметра.
- Кожен шматок обсмажувати з усіх боків.
- Наріжте цибулю, натріть моркву і додайте до м’яса.
- Приправте спеціями, сіллю, залийте сметаною. Накрийте сковороду кришкою і тримайте на мінімальному вогні до закінчення приготування.
Зверніть увагу, що свинина на сковороді гаситься приблизно півгодини. Якщо перетримати її, м’ясо може стати жорстким.
При необхідності підливайте в сковороду воду. Подавати страву можна з будь-яким гарніром.
Смачний свинячий гуляш в мультиварці
Хочеться смачний гуляш? Немає нічого простіше, якщо у вас є мультиварка.
Для того щоб зробити смачний гуляш зі свинини зі сметаною потрібно:
- півкіло свинини, краще вирізки;
- цибуля;
- морква;
- п’ять столових ложок борошна;
- олія соняшникова;
- сто грам сметани;
- спеції.
Починаємо приготування:
- Нарізаємо м’ясо шматочками, вони повинні бути приблизно однакового розміру. Не потрібно робити їх великими або маленькими. Підійде ширина 3 див.
- Чистимо моркву і цибулю. Цибулю нарізаємо, як зручно. Що стосується моркви, її треба натерти. Якщо домагаєтеся гарного результату, краще використовувати терку для приготування моркви по-корейськи.
- У каструлю викладаємо м’ясо і вмикаємо режим смаження на чверть години. Якщо техніка дозволяє можна включити функцію «обжарювання м’яса».
- Далі додаємо цибулю і моркву, все перемішуємо. Висипаємо борошно, додаємо воду. Накриваємо техніку кришкою і даємо можливість завершити програму.
- Після закінчення програми вливаємо сметану.
- Включаємо режим «Гасіння» на годину.
Готуємо в духовці
Найулюбленіша страва гурманів – свинина в духовці. Додамо до цього рецепту сметану і сир, і вийде неймовірно смачне ласощі. Потрібні продукти, які найчастіше є в холодильнику або можна купити в крокової доступності.
Інгредієнти:
- півкіло свинини;
- кілька середніх цибулин;
- триста грам сметани;
- сир Російський 200 г;
- спеції;
- масло для обсмажування.
Якщо хочете отримати в результаті ніжне м’ясо, віддайте перевагу вирізці. Головне, щоб м’ясо не було товстого шару жиру і жив.
Приступаємо до приготування:
- М’ясо нарізаємо пластинками. Якщо є бажання можна кожен шматок відбити.
- Викладаємо на сковороду і обсмажуємо. Доводимо до напівготовності, далі відправляємо в розігріту духовку, де залишаємо до отримання легкого бронзового відливу.
- Готові шматочки викладаємо на тарілку. Сік, який буде стікати, не забирайте. Його можна додати в підливу, щоб отримати більш насичений смак готової страви.
- Нарізаємо цибулю і тушкуємо його на маленькому вогні. Трохи підсолюємо.
- Тепер можна зайнятися приготуванням соусу. На сухою і чистою сковороді обсмажуємо борошно, вливаємо сметану і воду. Ретельно все перемішуємо для усунення грудочок. Додаємо в отриману консистенцію сіль і перець. Проварюємо кілька хвилин.
- У ємність для запікання викладаємо м’ясо. Зверху кладемо тушкований цибулю. Заливаємо соусом.
- У розігріту духовку поміщаємо м’ясо і залишаємо на чверть години.
- Через зазначений час дістаємо свинину і рясно посипаємо тертим сиром. Знову ставимо страву в духовку і тримати там до того моменту, поки сир повністю не розплавиться і не схопиться рум’яною скоринкою.
Блюдо готове. Дістаємо з духовки, залишаємо, щоб воно трохи охололо, і подаємо на стіл.
Бефстроганов з свинини зі сметаною
Бефстроганов з свинини зі сметаною – це чудове блюдо, яке готується легко. Ніжне, смачне, ситне, воно відмінно поєднується з будь-яким гарніром.
Для приготування потрібно:
- півкіло свинини;
- борошно – дві столові ложки;
- цибуля;
- олія рослинна;
- чотири столові ложки сметани;
- спеції;
- один стакан води.
Приступаємо до приготування:
- Нарізаємо порційними шматочками м’ясо. Кожен з них відбиваємо зі всіх сторін і нарізаємо смужками.
- Розігріваємо сковороду наливаємо масло.
- Обвалюємо кожен шматочок м’яса в борошні. Відправляємо на сковороду.
- Робимо обжарку на сильному вогні, не накриваючи кришкою. Процес продовжуємо до тих пір, поки м’ясо не придбає золотисту скориночку.
- Чистимо цибулю та нарізаємо його півкільцями. Додаємо до м’яса і перемішуємо.
- Вливаємо сметану, гарячу воду і додаємо спеції.
- Зменшуємо вогонь, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо від 15 до 25 хвилин. Якщо по закінченню цього часу м’ясо все ще жорстке і поменшало багато рідини, можна підлити води і продовжити гасіння.
Блюдо готове, можна подавати до столу.
З додаванням печериць
Приготовлена свинина з додаванням печериць – це царський блюдо.
Для приготування потрібно:
- вирізка 500 м;
- печериці 200 г;
- томати 4 шт.;
- соус соєвий 4 ст. ложки;
- 100 г сметани;
- олія соняшникова;
- цибуля;
- перець болгарський
- три зубчики часнику;
- спеції.
Приступаємо до готування:
- Гриби нарізаємо слайсами.
- М’ясо нарізаємо не товстою соломкою.
- Очищені помідори нарізаємо кубиками.
- Очищаємо перець і цибулю. Їх ріжемо півкільцями.
- У глибоку сковороду викладаємо цибулю, помідори і часник. Тушкуємо протягом чверті години під кришкою.
- В отриману суміш викладаємо м’ясо і додаємо соєвий соус. Залишаємо на вогні ще на п’ятнадцять хвилин.
- Додаємо до свинини перець, гриби. Заправляємо сметаною. Залишаємо ще на чверть години на слабкому вогні. Тушкуємо під кришкою.
Поєднувати готову страву можна з будь-яким гарніром. Ідеально таке м’ясо підходить до картоплі, гречки або макаронів.