Свинина в сметані – 5 рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і в мультиварці

Подати обід без смачно приготованого м’яса неможливо. Одним з найпростіших варіантів приготування ароматної, смачної м’ясної страви вважається свинина в сметані.

Свинина, тушкована в сметані на сковороді

Свинина тушкована в сметані — це найелементарніше, що може приготувати господиня.

Вам знадобиться:

  • півкіло свинячої вирізки;
  • цибулина;
  • морква;
  • олія для обсмажування;
  • чотири столові ложки сметани

Як приготувати:

  • Підготовлене м’ясо розділіть на шматки. Краще якщо вони будуть шириною близько сантиметра.
  • Кожен шматок обсмажувати з усіх боків.
  • Наріжте цибулю, натріть моркву і додайте до м’яса.
  • Приправте спеціями, сіллю, залийте сметаною. Накрийте сковороду кришкою і тримайте на мінімальному вогні до закінчення приготування.

Зверніть увагу, що свинина на сковороді гаситься приблизно півгодини. Якщо перетримати її, м’ясо може стати жорстким.

При необхідності підливайте в сковороду воду. Подавати страву можна з будь-яким гарніром.

Смачний свинячий гуляш в мультиварці

Хочеться смачний гуляш? Немає нічого простіше, якщо у вас є мультиварка.

Для того щоб зробити смачний гуляш зі свинини зі сметаною потрібно:

  • півкіло свинини, краще вирізки;
  • цибуля;
  • морква;
  • п’ять столових ложок борошна;
  • олія соняшникова;
  • сто грам сметани;
  • спеції.

Починаємо приготування:

  • Нарізаємо м’ясо шматочками, вони повинні бути приблизно однакового розміру. Не потрібно робити їх великими або маленькими. Підійде ширина 3 див.
  • Чистимо моркву і цибулю. Цибулю нарізаємо, як зручно. Що стосується моркви, її треба натерти. Якщо домагаєтеся гарного результату, краще використовувати терку для приготування моркви по-корейськи.
  • У каструлю викладаємо м’ясо і вмикаємо режим смаження на чверть години. Якщо техніка дозволяє можна включити функцію «обжарювання м’яса».
  • Далі додаємо цибулю і моркву, все перемішуємо. Висипаємо борошно, додаємо воду. Накриваємо техніку кришкою і даємо можливість завершити програму.
  • Після закінчення програми вливаємо сметану.
  • Включаємо режим «Гасіння» на годину.
Дивіться також:  Ікра з гарбуза – 8 рецептів, як приготувати домашню овочеву ікру швидко і смачно

Готуємо в духовці

Найулюбленіша страва гурманів – свинина в духовці. Додамо до цього рецепту сметану і сир, і вийде неймовірно смачне ласощі. Потрібні продукти, які найчастіше є в холодильнику або можна купити в крокової доступності.

Інгредієнти:

  • півкіло свинини;
  • кілька середніх цибулин;
  • триста грам сметани;
  • сир Російський 200 г;
  • спеції;
  • масло для обсмажування.

Якщо хочете отримати в результаті ніжне м’ясо, віддайте перевагу вирізці. Головне, щоб м’ясо не було товстого шару жиру і жив.

Приступаємо до приготування:

  • М’ясо нарізаємо пластинками. Якщо є бажання можна кожен шматок відбити.
  • Викладаємо на сковороду і обсмажуємо. Доводимо до напівготовності, далі відправляємо в розігріту духовку, де залишаємо до отримання легкого бронзового відливу.
  • Готові шматочки викладаємо на тарілку. Сік, який буде стікати, не забирайте. Його можна додати в підливу, щоб отримати більш насичений смак готової страви.
  • Нарізаємо цибулю і тушкуємо його на маленькому вогні. Трохи підсолюємо.
  • Тепер можна зайнятися приготуванням соусу. На сухою і чистою сковороді обсмажуємо борошно, вливаємо сметану і воду. Ретельно все перемішуємо для усунення грудочок. Додаємо в отриману консистенцію сіль і перець. Проварюємо кілька хвилин.
  • У ємність для запікання викладаємо м’ясо. Зверху кладемо тушкований цибулю. Заливаємо соусом.
  • У розігріту духовку поміщаємо м’ясо і залишаємо на чверть години.
  • Через зазначений час дістаємо свинину і рясно посипаємо тертим сиром. Знову ставимо страву в духовку і тримати там до того моменту, поки сир повністю не розплавиться і не схопиться рум’яною скоринкою.

Блюдо готове. Дістаємо з духовки, залишаємо, щоб воно трохи охололо, і подаємо на стіл.

Бефстроганов з свинини зі сметаною

Бефстроганов з свинини зі сметаною – це чудове блюдо, яке готується легко. Ніжне, смачне, ситне, воно відмінно поєднується з будь-яким гарніром.

Дивіться також:  Сир для ролів: який сир додають в роли, чим можна його замінити. 5 рецептів, як приготувати м’який вершковий сир в домашніх умовах

Для приготування потрібно:

  • півкіло свинини;
  • борошно – дві столові ложки;
  • цибуля;
  • олія рослинна;
  • чотири столові ложки сметани;
  • спеції;
  • один стакан води.

Приступаємо до приготування:

  • Нарізаємо порційними шматочками м’ясо. Кожен з них відбиваємо зі всіх сторін і нарізаємо смужками.
  • Розігріваємо сковороду наливаємо масло.
  • Обвалюємо кожен шматочок м’яса в борошні. Відправляємо на сковороду.
  • Робимо обжарку на сильному вогні, не накриваючи кришкою. Процес продовжуємо до тих пір, поки м’ясо не придбає золотисту скориночку.
  • Чистимо цибулю та нарізаємо його півкільцями. Додаємо до м’яса і перемішуємо.
  • Вливаємо сметану, гарячу воду і додаємо спеції.
  • Зменшуємо вогонь, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо від 15 до 25 хвилин. Якщо по закінченню цього часу м’ясо все ще жорстке і поменшало багато рідини, можна підлити води і продовжити гасіння.

Блюдо готове, можна подавати до столу.

З додаванням печериць

Приготовлена свинина з додаванням печериць – це царський блюдо.

Для приготування потрібно:

  • вирізка 500 м;
  • печериці 200 г;
  • томати 4 шт.;
  • соус соєвий 4 ст. ложки;
  • 100 г сметани;
  • олія соняшникова;
  • цибуля;
  • перець болгарський
  • три зубчики часнику;
  • спеції.

Приступаємо до готування:

  • Гриби нарізаємо слайсами.
  • М’ясо нарізаємо не товстою соломкою.
  • Очищені помідори нарізаємо кубиками.
  • Очищаємо перець і цибулю. Їх ріжемо півкільцями.
  • У глибоку сковороду викладаємо цибулю, помідори і часник. Тушкуємо протягом чверті години під кришкою.
  • В отриману суміш викладаємо м’ясо і додаємо соєвий соус. Залишаємо на вогні ще на п’ятнадцять хвилин.
  • Додаємо до свинини перець, гриби. Заправляємо сметаною. Залишаємо ще на чверть години на слабкому вогні. Тушкуємо під кришкою.

Поєднувати готову страву можна з будь-яким гарніром. Ідеально таке м’ясо підходить до картоплі, гречки або макаронів.

Дивіться також:  Пиріг курник – 8 рецептів приготування