Як посмажити м’ясо на сковороді
Слідуйте наступним інструкціям для отримання соковитого, ароматного м’яса з красивою скоринкою.
Вам знадобляться:
- свинина, поперекова частина — півкіло;
- 1 літр води;
- 50 мл класичного соєвого соусу;
- половина чайн. л. меленого перцю;
- половина чайн. л. сушеного часнику;
- олія для смаження.
Діяти так:
- У воді розчинити соєвий соус (або сіль, але тоді потрібно додати ще півсклянки цукру). М’ясо нарізати великими плоскими шматками, залити водою. Тримати в холодильнику 1 годину. Якщо м’яса багато, то можна тримати довше, але не більше 8 годин.
- Розігріти сковороду, налити масло, насипати на сковорідку перець і часник.
- М’ясо промокнути паперовими серветками, щоб позбутися від надлишків води і солі. Викласти на сковороду.
- Швидко обсмажити на сильному відкритому вогні з обох сторін, потім накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати 5 хвилин.
На замітку. Важливо викладати м’ясо не холодну, а заздалегідь сильно розігріту сковороду: шматок повинен швидко «запечатані» скоринкою, щоб всередині м’ясо залишилося м’яким.