Свинина в соєвому соусі – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці

Як посмажити м’ясо на сковороді

Слідуйте наступним інструкціям для отримання соковитого, ароматного м’яса з красивою скоринкою.

Вам знадобляться:

  • свинина, поперекова частина — півкіло;
  • 1 літр води;
  • 50 мл класичного соєвого соусу;
  • половина чайн. л. меленого перцю;
  • половина чайн. л. сушеного часнику;
  • олія для смаження.

Діяти так:

  • У воді розчинити соєвий соус (або сіль, але тоді потрібно додати ще півсклянки цукру). М’ясо нарізати великими плоскими шматками, залити водою. Тримати в холодильнику 1 годину. Якщо м’яса багато, то можна тримати довше, але не більше 8 годин.
  • Розігріти сковороду, налити масло, насипати на сковорідку перець і часник.
  • М’ясо промокнути паперовими серветками, щоб позбутися від надлишків води і солі. Викласти на сковороду.
  • Швидко обсмажити на сильному відкритому вогні з обох сторін, потім накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати 5 хвилин.

На замітку. Важливо викладати м’ясо не холодну, а заздалегідь сильно розігріту сковороду: шматок повинен швидко «запечатані» скоринкою, щоб всередині м’ясо залишилося м’яким.

Дивіться також:  Деруни з грибами – 7 рецептів
Прокрутка до верху