Рецепт приготування з овочами
З невеликої кількості м’яса можна отримати гаряче на декілька осіб за рахунок того, що овочі збільшують підсумковий обсяг.
Подивимося на базовий список компонентів:
- помідори солодкі (Черрі, наприклад) — 3 шт.;
- дві цибулини;
- морква — 1 шт.;
- перець жовтий і червоний — по 1 шт. (можна однакові, але різнокольорові прикрашають страву);
- зелень (кріп, базилік, петрушка) — сушена або свіжа, за смаком;
- перець мелений — 5 г;
- класичний соєвий соус — 1стол. л.;
- соняшникова рафінована олія — 4 стіл. л.;
- свинина (вибирайте частини, де менше жиру, але не повністю знежирені) — 300 р.
Інструкції по приготуванню:
- Помідори очищаємо від шкірки (від найтоншій її частині, верхньої плівки). Цибулю ріжемо кубиками досить дрібно. Моркву можна нарізати в измельчителе, але для краси страви краще зробити це ножем вручну, тонкими смужками.
- Перець очищаємо від насіння і перегородок, також ріжемо смужками. Вручну рвемо на дрібні частини листочки базиліка.
- Розігріваємо на сковороді масло, викладаємо всі підготовлені овочі і базилік, накриваємо кришкою, тримаємо на повільному вогні
- Поки овочі обсмажуються і віддають свій сік, свинину ріжемо смужками приблизно 2 на 5 див. Викладаємо м’ясо в овочі, перчимо, вливаємо соєвий соус, додаємо вогонь і обсмажуємо 5-7 хвилин. Кришку не закриваємо, страва постійно перемішуємо, щоб овочі не пригоріли, а м’ясо обсмажувалося рівномірно.
Зазвичай радять дати м’ясу «відпочити» кілька хвилин перед подачею, але дане блюдо краще вживати відразу, оскільки остиглі овочі втрачають смак.