Свинина в соєвому соусі – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці

Рецепт приготування з овочами

З невеликої кількості м’яса можна отримати гаряче на декілька осіб за рахунок того, що овочі збільшують підсумковий обсяг.

Подивимося на базовий список компонентів:

  • помідори солодкі (Черрі, наприклад) — 3 шт.;
  • дві цибулини;
  • морква — 1 шт.;
  • перець жовтий і червоний — по 1 шт. (можна однакові, але різнокольорові прикрашають страву);
  • зелень (кріп, базилік, петрушка) — сушена або свіжа, за смаком;
  • перець мелений — 5 г;
  • класичний соєвий соус — 1стол. л.;
  • соняшникова рафінована олія — 4 стіл. л.;
  • свинина (вибирайте частини, де менше жиру, але не повністю знежирені) — 300 р.

Інструкції по приготуванню:

  • Помідори очищаємо від шкірки (від найтоншій її частині, верхньої плівки). Цибулю ріжемо кубиками досить дрібно. Моркву можна нарізати в измельчителе, але для краси страви краще зробити це ножем вручну, тонкими смужками.
  • Перець очищаємо від насіння і перегородок, також ріжемо смужками. Вручну рвемо на дрібні частини листочки базиліка.
  • Розігріваємо на сковороді масло, викладаємо всі підготовлені овочі і базилік, накриваємо кришкою, тримаємо на повільному вогні
  • Поки овочі обсмажуються і віддають свій сік, свинину ріжемо смужками приблизно 2 на 5 див. Викладаємо м’ясо в овочі, перчимо, вливаємо соєвий соус, додаємо вогонь і обсмажуємо 5-7 хвилин. Кришку не закриваємо, страва постійно перемішуємо, щоб овочі не пригоріли, а м’ясо обсмажувалося рівномірно.

Зазвичай радять дати м’ясу «відпочити» кілька хвилин перед подачею, але дане блюдо краще вживати відразу, оскільки остиглі овочі втрачають смак.

Дивіться також:  Як приготувати рибу під маринадом – 7 дуже смачних рецептів
Прокрутка до верху