Свинина з чорносливом – 8 рецептів приготування в духовці, в мультиварці і на сковороді

Простий рецепт на сковороді

Всім шанувальникам м’ясних страв ми рекомендуємо різноманітні рецепти приготування свинини з чорносливом. І навіть якщо ви не дуже любите сушені фрукти, все одно варто влаштувати такий кулінарний експеримент. В’ялений чорнослив не має різкого запаху, при цьому він дуже смачний, а м’ясо з таким інгредієнтом виходить ніжним і соковитим.

Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 150 г чорносливу;
  • цибулина;
  • морква;
  • 5 г свіжого імбиру;
  • ложка соєвого соусу;
  • ложечка соку лимона (яблучного оцту);
  • склянку бульйону (води);
  • спеції, олія.

Спосіб приготування:

  • Свинину ріжемо упоперек волокон на шматочки товщиною в один сантиметр. М’ясо відбиваємо, солимо, перчимо, обвалюємо в борошні і смажимо на сильному вогні протягом п’яти хвилин.
  • Моркву і цибулю шаткуємо полукольцам і окремо пасеруємо на малому вогні 5 – 7 хвилин.
  • Готувати м’ясо з чорносливом ми будемо в маринаді. Для цього з’єднуємо соєвий приправу, цитрусовий сік і подрібнений імбир.
  • Змішуємо овочі зі свининою, заливаємо заправкою, підливаємо бульйон (воду), накриваємо і тушкуємо 20 хвилин.
  • Чорнослив обдаємо окропом і розрізаємо на дві частини, викладаємо його до свинини з овочами і залишаємо на вогні ще 10 хвилин.
Дивіться також:  Свинина в горщиках – 5 рецептів приготування
Прокрутка до верху