Готуємо в духовці з сиром
Сьогодні ми будемо готувати відбивні зі свинини, але не з грибами і посипані сиром, як звикли, а з сушеними фруктами і Моцарелою. М’ясо під такою начинкою виходить дуже соковитим і смачним.
Інгредієнти:
- 700 г свинини;
- 350 г чорносливу;
- три цибулини;
- 120 г сиру Моцарелла;
- сіль, суміш перців, олія олив.
Спосіб приготування:
- Чорнослив заливаємо гарячою водою, потім розрізаємо його на дві частини.
- Цибуля шмагаємо півкільцями і злегка обсмажуємо на оливковій олії.
- Свинину ріжемо на шматки, відбиваємо і приправляємо спеціями.
- Деко змащуємо маслом, кладемо на нього м’ясо, поверх якого розподіляємо цибулю і потім чорнослив. Прикриваємо все фольгою і ставимо в духовку на 20 хвилин.
- Потім дістаємо блюдо, фольгу прибираємо, посипаємо свинину тертої Моцарелою і запікаємо ще 15 хвилин, температура – 180ºС
Свинина і чорнослив відмінно гармоніюють між собою. Сушена слива додає м’ясу копчений присмак і пікантний аромат. А крім того, разом з чорносливом ви можете використовувати і інші сушені фрукти, наприклад, курагу.