Свинина з грибами в духовці – 8 рецептів приготування

Якщо ви не знаєте, як швидко і смачно нагодувати свою сім’ю і гостей, то свинина з грибами в духовці – це те, що вам потрібно. Від такої страви всі будуть у захваті – соковите і смачне, воно ще й дуже ароматне, особливо, якщо використані лісові гриби.

Свинина з грибами в духовці – простий рецепт

Таке блюдо, як свинина з грибами, є частим гостем на нашому столі. Готувати його досить просто, а в результаті виходить дуже смачний, ароматний і ситний вечеря.

Інгредієнти:

  • 650 г свинячої вирізки;
  • 220 г печериць;
  • по одній цибулині і моркви;
  • два часникового зубчики;
  • 120 сиру;
  • ложка гірчиці;
  • дві ложки майонезу.

Спосіб приготування:

  • Гострим ножем нарізаємо м’ясну вирізку шматочками, відбиваємо їх і маринуємо в суміші з майонезу, гірчиці, приправ і зубчики часничку. Так м’ясо буде більш ніжним і м’яким.
  • На розігрітій олії пасеруємо подрібнені овочі, потім кладемо до них скибочки грибів і тушкуємо до повного випаровування рідини.
  • Беремо деко, розкладаємо по ньому замариновані відбивні і на кожен кладемо шматочок засмажку. Відправляємо заготовки в духовку на 25 хвилин (температура – 180 °С). Потім посипаємо сиром і готуємо ще 10 хвилин.

З додаванням картоплі

Щоб у вашій родині всі були нагодовані і задоволені, приготуйте свинину з картоплею та грибами. Буде дуже смачно і ситно.

Інгредієнти:

  • 680 г м’якоті свинини;
  • кіло картоплі;
  • 850 г печериць;
  • 180 мл кефіру;
  • 280 г плавленого сиру;
  • 180 г твердого;
  • трохи кропу.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом разрежем м’ясо квадратними шматочками і замаринуем їх на три години. Для маринаду візьмемо кисломолочний продукт і будь-які на вибір спеції.
  • Картоплю ріжемо шайбами і відварюємо до напівготовності.
  • Печериці шаткуємо скибочками і обсмажуємо в плавленому сирі. Для рецепту візьміть сирок кшталт «Дружби», з м’якою текстурою.
  • Тепер беремо деко з бортиками, розкладаємо по ньому картоплю, зверху викладаємо свинину, а потім гриби. Посипаємо все сиром і подрібненим кропом (сир з зеленню краще перемішати).
  • Запікаємо страву протягом 40 хвилин (температура – 180 °С).
Дивіться також:  Креветочна риба – 7 смачних рецептів приготування

Рулетики з м’яса з грибною начинкою

З м’яса і грибів можна приготувати смачне і цікаве страву. Наприклад, рулетики з свинини виглядають дуже красиво і можуть гідно прикрасити будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • близько 1 кіло свинячої шиї;
  • півкіло грибів;
  • цибулина;
  • три ложки сметани (не жирної);
  • чотири ложки майонезу.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізаємо на шматки товщиною не більше одного сантиметра. Відбиваємо, маринуємо в майонезі зі спеціями протягом двох годин.
  • Для начинки обсмажуємо цибулю до рум’яного кольору, потім до овочу кладемо нарізані гриби і смажимо до випаровування рідини. Після змішуємо грибну засмажку зі сметаною.
  • На кожен м’ясної викладаємо шматочок по ложці начинки. Кладемо її з краю, загортаємо рулетом і перекладаємо готові порції на деко.
  • Промазуємо поверхню виробів майонезом і відправляємо в піч на 45 хвилин (температура – 180 °С).

Свинина з грибами і сиром в духовці

Свинина з грибами і сиром – страва, актуальне для будь-якого приводу. Готується воно досить швидко, а на гарнір до нього можна просто подати свіжі овочі.

Інгредієнти:

  • 680 г свинини;
  • цибулина;
  • 280 г печериць;
  • 120 г твердого сиру;
  • два зубці часнику;
  • три ложки сметани;
  • ч. ложка гірчиці.

Спосіб приготування:

  • Цибулю ріжемо четвертинками, печериці – тонкими скибочками. Обсмажуємо інгредієнти на рослинному маслі з додаванням солі і перцю.
  • М’ясо нарізаємо, як на відбивні.
  • Сметану змішуємо з тертим сиром, подрібненими зубчиками пряного овоча і гірчицею.
  • На деку розкладаємо м’ясо, зверху розподіляємо грибну зажарку і прикриваємо її сирно-часниковою сумішшю.
  • Запікаємо півгодини (температура – 180 °С).

З помідорами

Цей рецепт м’ясного блюда передбачає використання томатів і маринованих грибів.

Не обов’язково використовувати тільки печериці, можна взяти вешенки, опеньки та інші види лісових дарів.

Дивіться також:  Паста з кальмарами – 8 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • півкіло свинини;
  • 160 г замаринованих грибів;
  • два томата;
  • 120 г сиру;
  • 130 мл майонезу.

Спосіб приготування:

  • Свинячі відбивні з одного боку намазуємо майонезом і відразу відправляємо на деко.
  • На кожному шматку розподіляємо нарізані гриби, а зверху кладемо по два кружечка томату.
  • Посипаємо заготовки тертим сиром і наносимо сіточку з майонезу. Запікаємо півгодини в духовці (температура – 200 °С).

За французьким рецептом

М’ясо по-французьки – це вже давно полюбився багатьма господинями рецепт. Блюдо виходить святковим, смачним і ароматним.

Інгредієнти:

  • 680 г свинячої шиї;
  • 380 г печериць;
  • три томата;
  • цибулини;
  • три ложки майонезу;
  • 140 г сиру.

Спосіб приготування:

  • М’ясо обробляємо на шматочки і за допомогою молоточка робимо відбивні. Кожен шматочок присмачую спеціями і викладаємо на деко. Щоб м’ясо не підгоряло, а деко не завдав клопоту при чищенні, рекомендуємо застелити його пергаментом.
  • Цибулю і гриби шаткуємо, обсмажуємо на олії протягом п’яти хвилин.
  • На м’ясо кладемо кружечки помідорів, зверху розподіляємо зажарку, поливаємо все майонезом і відправляємо в піч на півгодини (температура – 190 °С).
  • Потім дістаємо майже готове блюдо, посипаємо його сиром і продовжуємо запікати ще десять хвилин.

Відбивні зі свинини з грибами в духовці

Свинячі відбивні можна приготувати з будь-якого приводу, будь то святкову або сімейний вечерю. М’ясо виходить соковитим і дуже апетитним. Для рецепту можете взяти свіжі, відварені або консервовані гриби.

Інгредієнти:

  • свинячі битки;
  • 230 г грибів;
  • цибулина;
  • 120 г сиру;
  • 80 г майонезу;
  • ч. ложка гірчиці.

Спосіб приготування:

  • Відбивні присипаємо спеціями, змащуємо гірчицею і викладаємо на деко.
  • Нашатковані цибулю і гриби, обсмажуємо до повного випаровування вологи. Потім на кожен кладемо шматочок засмажку.
  • Поливаємо її майонезом, присипаємо сиром і ставимо в піч на 40 хвилин (температура – 180 °С).
Дивіться також:  Фрікасе з курки: класичний рецепт і 6 способів приготування

Оригінальне блюдо з ананасами

Якщо ви шукайте більш вишуканий варіант приготування свинини з грибами, то включіть в рецепт екзотичний фрукт. Наприклад, ананас. Його соковитість і аромат додадуть готовому блюду приголомшливий смак.

Інгредієнти:

  • кіло свинини;
  • банку ананасів;
  • 380 г печериць;
  • 145 г сиру;
  • дві цибулини;
  • п’ять ложок соєвого соусу.

Спосіб приготування:

  • Свинину нарізаємо вузькими скибочками, присмачую приправами і обсмажуємо до рум’яного кольору.
  • Так само обсмажуємо і нашатковану цибулю з грибами.
  • Ананаси подрібнюємо і змішуємо з соєвим соусом.
  • Беремо форму, викладаємо м’ясо, зверху розподіляємо гриби з цибулею, потім ананаси в соусі і присипаємо все сиром.
  • Готуємо апетитне блюдо в духовці 25 хвилин (температура – 180 °С).

Свинина, запечена в духовці з грибами, – це завжди смачне і ситне блюдо. Головне, не боятися експериментувати зі спеціями, добавками і використовувати різні сорти грибів. Обов’язково спробуйте запекти свинину з білими грибами – виходить дуже смачно.

Прокрутка до верху