Якщо ви не знаєте, як швидко і смачно нагодувати свою сім’ю і гостей, то свинина з грибами в духовці – це те, що вам потрібно. Від такої страви всі будуть у захваті – соковите і смачне, воно ще й дуже ароматне, особливо, якщо використані лісові гриби.
Свинина з грибами в духовці – простий рецепт
Таке блюдо, як свинина з грибами, є частим гостем на нашому столі. Готувати його досить просто, а в результаті виходить дуже смачний, ароматний і ситний вечеря.
Інгредієнти:
- 650 г свинячої вирізки;
- 220 г печериць;
- по одній цибулині і моркви;
- два часникового зубчики;
- 120 сиру;
- ложка гірчиці;
- дві ложки майонезу.
Спосіб приготування:
- Гострим ножем нарізаємо м’ясну вирізку шматочками, відбиваємо їх і маринуємо в суміші з майонезу, гірчиці, приправ і зубчики часничку. Так м’ясо буде більш ніжним і м’яким.
- На розігрітій олії пасеруємо подрібнені овочі, потім кладемо до них скибочки грибів і тушкуємо до повного випаровування рідини.
- Беремо деко, розкладаємо по ньому замариновані відбивні і на кожен кладемо шматочок засмажку. Відправляємо заготовки в духовку на 25 хвилин (температура – 180 °С). Потім посипаємо сиром і готуємо ще 10 хвилин.
З додаванням картоплі
Щоб у вашій родині всі були нагодовані і задоволені, приготуйте свинину з картоплею та грибами. Буде дуже смачно і ситно.
Інгредієнти:
- 680 г м’якоті свинини;
- кіло картоплі;
- 850 г печериць;
- 180 мл кефіру;
- 280 г плавленого сиру;
- 180 г твердого;
- трохи кропу.
Спосіб приготування:
- Першим ділом разрежем м’ясо квадратними шматочками і замаринуем їх на три години. Для маринаду візьмемо кисломолочний продукт і будь-які на вибір спеції.
- Картоплю ріжемо шайбами і відварюємо до напівготовності.
- Печериці шаткуємо скибочками і обсмажуємо в плавленому сирі. Для рецепту візьміть сирок кшталт «Дружби», з м’якою текстурою.
- Тепер беремо деко з бортиками, розкладаємо по ньому картоплю, зверху викладаємо свинину, а потім гриби. Посипаємо все сиром і подрібненим кропом (сир з зеленню краще перемішати).
- Запікаємо страву протягом 40 хвилин (температура – 180 °С).
Рулетики з м’яса з грибною начинкою
З м’яса і грибів можна приготувати смачне і цікаве страву. Наприклад, рулетики з свинини виглядають дуже красиво і можуть гідно прикрасити будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
- близько 1 кіло свинячої шиї;
- півкіло грибів;
- цибулина;
- три ложки сметани (не жирної);
- чотири ложки майонезу.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізаємо на шматки товщиною не більше одного сантиметра. Відбиваємо, маринуємо в майонезі зі спеціями протягом двох годин.
- Для начинки обсмажуємо цибулю до рум’яного кольору, потім до овочу кладемо нарізані гриби і смажимо до випаровування рідини. Після змішуємо грибну засмажку зі сметаною.
- На кожен м’ясної викладаємо шматочок по ложці начинки. Кладемо її з краю, загортаємо рулетом і перекладаємо готові порції на деко.
- Промазуємо поверхню виробів майонезом і відправляємо в піч на 45 хвилин (температура – 180 °С).
Свинина з грибами і сиром в духовці
Свинина з грибами і сиром – страва, актуальне для будь-якого приводу. Готується воно досить швидко, а на гарнір до нього можна просто подати свіжі овочі.
Інгредієнти:
- 680 г свинини;
- цибулина;
- 280 г печериць;
- 120 г твердого сиру;
- два зубці часнику;
- три ложки сметани;
- ч. ложка гірчиці.
Спосіб приготування:
- Цибулю ріжемо четвертинками, печериці – тонкими скибочками. Обсмажуємо інгредієнти на рослинному маслі з додаванням солі і перцю.
- М’ясо нарізаємо, як на відбивні.
- Сметану змішуємо з тертим сиром, подрібненими зубчиками пряного овоча і гірчицею.
- На деку розкладаємо м’ясо, зверху розподіляємо грибну зажарку і прикриваємо її сирно-часниковою сумішшю.
- Запікаємо півгодини (температура – 180 °С).
З помідорами
Цей рецепт м’ясного блюда передбачає використання томатів і маринованих грибів.
Не обов’язково використовувати тільки печериці, можна взяти вешенки, опеньки та інші види лісових дарів.
Інгредієнти:
- півкіло свинини;
- 160 г замаринованих грибів;
- два томата;
- 120 г сиру;
- 130 мл майонезу.
Спосіб приготування:
- Свинячі відбивні з одного боку намазуємо майонезом і відразу відправляємо на деко.
- На кожному шматку розподіляємо нарізані гриби, а зверху кладемо по два кружечка томату.
- Посипаємо заготовки тертим сиром і наносимо сіточку з майонезу. Запікаємо півгодини в духовці (температура – 200 °С).
За французьким рецептом
М’ясо по-французьки – це вже давно полюбився багатьма господинями рецепт. Блюдо виходить святковим, смачним і ароматним.
Інгредієнти:
- 680 г свинячої шиї;
- 380 г печериць;
- три томата;
- цибулини;
- три ложки майонезу;
- 140 г сиру.
Спосіб приготування:
- М’ясо обробляємо на шматочки і за допомогою молоточка робимо відбивні. Кожен шматочок присмачую спеціями і викладаємо на деко. Щоб м’ясо не підгоряло, а деко не завдав клопоту при чищенні, рекомендуємо застелити його пергаментом.
- Цибулю і гриби шаткуємо, обсмажуємо на олії протягом п’яти хвилин.
- На м’ясо кладемо кружечки помідорів, зверху розподіляємо зажарку, поливаємо все майонезом і відправляємо в піч на півгодини (температура – 190 °С).
- Потім дістаємо майже готове блюдо, посипаємо його сиром і продовжуємо запікати ще десять хвилин.
Відбивні зі свинини з грибами в духовці
Свинячі відбивні можна приготувати з будь-якого приводу, будь то святкову або сімейний вечерю. М’ясо виходить соковитим і дуже апетитним. Для рецепту можете взяти свіжі, відварені або консервовані гриби.
Інгредієнти:
- свинячі битки;
- 230 г грибів;
- цибулина;
- 120 г сиру;
- 80 г майонезу;
- ч. ложка гірчиці.
Спосіб приготування:
- Відбивні присипаємо спеціями, змащуємо гірчицею і викладаємо на деко.
- Нашатковані цибулю і гриби, обсмажуємо до повного випаровування вологи. Потім на кожен кладемо шматочок засмажку.
- Поливаємо її майонезом, присипаємо сиром і ставимо в піч на 40 хвилин (температура – 180 °С).
Оригінальне блюдо з ананасами
Якщо ви шукайте більш вишуканий варіант приготування свинини з грибами, то включіть в рецепт екзотичний фрукт. Наприклад, ананас. Його соковитість і аромат додадуть готовому блюду приголомшливий смак.
Інгредієнти:
- кіло свинини;
- банку ананасів;
- 380 г печериць;
- 145 г сиру;
- дві цибулини;
- п’ять ложок соєвого соусу.
Спосіб приготування:
- Свинину нарізаємо вузькими скибочками, присмачую приправами і обсмажуємо до рум’яного кольору.
- Так само обсмажуємо і нашатковану цибулю з грибами.
- Ананаси подрібнюємо і змішуємо з соєвим соусом.
- Беремо форму, викладаємо м’ясо, зверху розподіляємо гриби з цибулею, потім ананаси в соусі і присипаємо все сиром.
- Готуємо апетитне блюдо в духовці 25 хвилин (температура – 180 °С).
Свинина, запечена в духовці з грибами, – це завжди смачне і ситне блюдо. Головне, не боятися експериментувати зі спеціями, добавками і використовувати різні сорти грибів. Обов’язково спробуйте запекти свинину з білими грибами – виходить дуже смачно.