Свинина з картоплею в горщиках в духовці – 7 рецептів

Свинина з картоплею в горщиках – смачне, досить ситне блюдо, яке подобається, як дітям, так і дорослим. Готувати його не складно, але результат виходить вище всяких похвал. Поєднання звичайних, на перший погляд, продуктів створює неповторну гармонію смаку і дивного аромату. Якщо ви хочете приготувати щось смачненьке на обід або вечерю, пропонуємо кілька простих, але дуже апетитних рецептів, які точно оцінять ваші рідні та близькі.

Свинина з картоплею в горщиках – простий рецепт

Смачне блюдо, яке не вимагає багато часу. Продукти, які використовуються в рецепті, є в холодильнику кожної господині.

Необхідні продукти:

  • свинина – 700 гр.;
  • картопля середнього розміру – близько 700 гр.;
  • цибуля – 2 — 3 шт.;
  • морква – 1 середніх розмірів.;
  • борошно – 1 ст. л;
  • часник – 3 зуб.;
  • соняшникова рафінована олія;
  • вода – 500 гр.;
  • спеції.

Спосіб приготування

  • Свиняче м’ясо нарізаємо на порційні шматочки.
  • Нарізану свинину мачає в борошно і акуратно викладаємо в попередньо розігріту сковорідку на рослинну олію. Готувати до рум’яної скоринки.
  • Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.
  • Моркву натерти на крупній тертці.
  • Підготовлені овочі обсмажити в тій же сковороді, де готувалося м’ясо.
  • Картоплю помити, очистити, нарізати на невеликі часточки.
  • Беремо горщики, викладаємо на дно посуду обсмажені овочі. Наступний крок – шматочки свинини. Зверху розкладаємо картоплю.
  • В окремому посуді змішуємо воду з дрібно нарізаним часником та іншими спеціями (на ваш розсуд). Готову заправку заливаємо в горщики, приблизно по 50 мл у кожний.
  • Готувати страву близько 40 хвилин при температурі 190оС.

Приємного всім апетиту!

Готуємо свинину в горщиках з картоплею і грибами

Таке блюдо відомо з давніх часів. Раніше його готували в печі. Ми пропонуємо зробити його в духовці. Хоча технології для його приготування і сучасні, але виходить воно не менш смачним і ароматним, ніж у пічці.

Вам знадобиться:

  • свинина – 800 гр.;
  • картопля – 9 шт.;
  • печериці – 450 гр.;
  • домашня сметана – 350 гр.;
  • цибуля – 2 — 3 шт.;
  • часник;
  • сіль, перець;
  • трави;
  • соняшникова олія.
Дивіться також:  Як приготувати перловку смачно – 22 рецепта

Процес приготування страви

  • Гриби ретельно помити і нарізати шматочками.
  • У сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити на середньому вогні гриби протягом 10 хвилин. Посолити за смаком.
  • Цибулю почистити, порізати кубиками.
  • М’якоть свинини нарізати невеликими шматочками, щоб зручно було складати їх у горщики.
  • При бажанні свинину можна попередньо обсмажити на сковорідці 10 хвилин, додавши сіль і перець за смаком.
  • Попередньо помиту картоплю нарізати на маленькі кубики або невеликі часточки.
  • У мисці з’єднати сметану, пропущений через прес часник, спеції та сушені трави. Ретельно перемішати.
  • Інгредієнти викладаємо в горщики. Спочатку кладемо цибулю, потім м’ясо. Додаємо трохи солі. Наступний шар – гриби, зверху поливаємо сметанною заправкою.
  • Зверху кладемо шматочки картоплі.
  • У попередньо розігріту духовку відправити горщики. Випікати блюдо 45 хвилин при температурі близько 200 градусів.

Важливо! Якщо ви не обсмажували м’ясо на сковороді, час приготування слід збільшити до 1 години.

Печеня в горщиках

Це блюдо безпрограшний варіант для обіду, так і для вечері. Приготувавши цей рецепт, ви смачно нагодуйте навіть дуже велику родину.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • картопля – 10 шт.;
  • свинина – 500 гр.;
  • морква – 1 велика або 2 середніх.;
  • дві невеликі цибулини.;
  • 3 болгарських перцю.;
  • помідор – 2 шт.;
  • цибуля – 3 шт.;
  • сметана невеликий жирності – 150 гр.;
  • томатний соус – 100 мл;
  • соняшникова олія;
  • спеції, сушені трави, сіль, перець.

Рецепт:

  • Спочатку слід помити, очистити і нарізати картоплю на невеликі скибочки.
  • Обсмажуємо шматочки на розігрітій сковорідці до появи ледь помітною золотистої скоринки.
  • Половину обсмаженого картоплі складаємо в горщики, трохи присаливаем зверху.
  • Філе свинини нарізаємо на порційні шматочки, моркву – кружальцями.
  • Обсмажуємо м’ясо і моркву.
  • Отриману суміш викладаємо на картоплю в горщики.
  • Зверху присипаємо залишилися шматочками картоплі.
  • Потім нарізати цибулю, цибулю-порей, болгарський перець.
  • Інгредієнти шарами утрамбувати в горщики.
  • Завершальний шар – помідори кружечками.
  • Страву полити соусом із сметани і томатного соусу. Посипаємо все сушеними травами і меленим перцем за смаком.
  • Щоб страва добре пропеклося, додаємо в кожну посудину 50 мл окропу. Готувати необхідно 30 хвилин при температурі 180 градусів. Страва готова!
Дивіться також:  Картопля з куркою в духовці – 10 рецептів приготування

З додаванням овочів

Приготувавши таке печеня з свинини один раз, воно неодмінно стає улюбленим всієї родини. Смачне, соковите, ароматне. Цей рецепт обов’язково оцінять, як рідні, так і гості.

Необхідні продукти:

  • філе свинини – 500 гр.;
  • 2 – 3 цибулини;
  • морква – 2 шт.;
  • помідор – 3 шт.;
  • перець – 3 шт.;
  • картопля – 5 шт.;
  • невеликий баклажан;
  • кріп;
  • соняшникова рафінована олія;
  • сіль, мелений перець.

Спосіб приготування:

  • Інгредієнти ретельно помити, обсушити.
  • Баклажани нарізати кружечками, посолити, через 20 хвилин промити під холодною водою, витерти паперовим рушником.
  • Моркву нарізати соломкою або натерти на тертці, цибулю і перець – кубиками.
  • Помідори обшпарити окропом, зняти шкірку і порізати півкільцями.
  • Нарізане невеликими слайсами м’ясо обсмажити на розігрітій з олією сковорідці до появи скоринки.
  • Картоплю розрізати на кілька часточок.
  • Формуємо горщики. На дно викладаємо картоплю, потім пошарово заповнюємо ємність цибулею, м’ясом, морквою, перцем, баклажанами та помідорами.
  • Посолити за смаком, залити горщики гарячою водою.
  • Запікати при температурі 200 градусів близько 1 години.

Подавати блюдо гарячим разом з дрібно нарізаним кропом.

Готуйте із задоволенням!

З маринованими огірками

Смачний і простий рецепт з нотками новизни. Спробуйте приготувати, вам обов’язково сподобається.

Для страви потрібно:

  • 500 гр. свинини;
  • 300 гр. картоплі;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 1 середня морквина;
  • 3 маринованих огірка;
  • 150 гр. сметани;
  • ложка томатного соусу;
  • 60 гр. вершкового масла;
  • сіль, перець, трави;
  • майонез.

Процес приготування:

  • М’ясо нарізаємо на шматочки, солимо, перчимо, маринуємо в майонезі близько 10 хвилин.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями, моркву і картоплю – соломкою, огірки – кубиками.
  • У глибокій мисці перемішуємо сметану, томатний соус. Кондитерської пензликом змащуємо дно і краї горщиків.
  • Викладаємо шари в посуд. Спочатку у горщики покласти м’ясо, потім огірки, картоплю. Після, злегка солимо.
  • Наступний шар – цибуля, морква, змащений майонезом. Знову солимо за смаком, знову присипаємо картоплею. В кінці знову додаємо трохи солі, майонезу і невеликий шматочок вершкового масла.
  • Закладаємо блюдо в духовку на 60 хвилин.
Дивіться також:  Ледачі пиріжки – 7 простих рецептів

Випікати при температурному режимі 180 градусів. Подавати разом із зеленню.

Приємного апетиту!

Свинина з картоплею в горщиках під сирною скоринкою

Сирна скоринка – це родзинка даної страви. Разом з м’ясом і картоплею вона створює неймовірно приємний смак і дуже апетитний аромат.

Вам знадобляться наступні продукти:

  • свинина — 400 гр.;
  • картопля — 6 шт.;
  • цибуля середньої величини — 2 шт.;
  • одна морква;
  • сир твердих сортів — 70 гр.;
  • майонез (на кожен горщик 1 ст. л.);
  • сіль, перець, трави за смаком.

Інструкція по приготуванню:

  • У порізану на дрібні шматочки свинину додати сіль і перець, обсмажити філе на сковорідці близько 3 хвилин.
  • Нарізати картоплю кубиками, моркву – соломкою, цибулю – півкільцями, сир пропустити через крупну тертку.
  • В горщики викладаємо шарами м’ясо, цибулю, моркву, картоплю.
  • Заливаємо вміст гарячою водою на дві треті.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо горщики на 20 хвилин.
  • Потім акуратно дістаємо блюдо, зверху засипаємо натертим сиром і поливаємо майонезом і поставити назад в духовку ще на 10 хвилин.

Страва готова!

Рецепт з помідорами

М’ясо з томатами – класика, яка підкорила серця багатьох. Саме помідори додають страві особливого соковитості і тонкого, приємного аромату.

Продукти для страви:

  • свиняче м’ясо – 500 гр.;
  • 3 невеликих помідора;
  • сметана – 100 гр.;
  • соус сацебелі – 2 ст. л;
  • петрушка;
  • сіль, перець.

Принцип приготування:

  • Свиняче філе просушуємо, нарізаємо невеликими шматочками (дрібніше, ніж на шашлик).
  • Помідори шаткуємо часточками.
  • Закладаємо інгредієнти в горщики: шар м’яса злегка солимо, потім додаємо трохи меленого перцю, потім – гілочки петрушки, порізані помідори, заливаємо все сметаною, приправляємо блюдо грузинським соусом (при бажанні можна замінити томатним соусом або кетчупом).
  • Наповнюємо ємності гарячою водою.
  • Горщики тримати в духовці 50 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Подавати як основну страву разом з дрібно посіченою зеленню.
Прокрутка до верху