Свинина з картоплею в мультиварці — найпростіше і цілком звичайне блюдо, яке чудово підійде для обіду або навіть вечері. Не знаєте, як швидко і без особливих турбот нагодувати домашніх? Спробуйте один з запропонованих нижче рецептів!
Свинина з картоплею в мультиварці — базовий рецепт
Ароматне м’ясо, м’яка картопелька і все це з мінімумом зусиль.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- лавровий лист та інші спеції на свій смак;
- півкілограма свинини;
- чотири картоплини.
Процес приготування:
- Включити прилад на режим «Випічка» і встановити час на 20 хвилин. У чашу викласти порізану цибулю і свинину кубиками, обсмажити.
- Додати до них подрібнену картоплю, заправити спеціями і виставити режим «Гасіння» на 50 хвилин, після чого страву можна подавати.
З додаванням овочів
У цьому рецепті можна використовувати практично будь-які овочі, головне, щоб вони добре поєднувалися з м’ясом.
Необхідні продукти на півкіло свинини:
- два помідора;
- головка цибулі і моркву посочнее;
- п’ять картоплин;
- приправи на ваш вибір;
- сир – 100 грам;
- дві ложки сметани і майонезу.
Процес приготування:
- Моркву та цибулю очищаємо, подрібнюємо на кубики. Так само чинимо і з м’ясом, нарізавши його на квадрати середнього розміру. Відправляємо все в чашу і присипаємо зверху обраними приправами.
- Помідори перетворюємо на шматочки і викладаємо поверх решти інгредієнтів.
- Потім йде картопля, порізана будь-яким способом.
- Завершує все натертий сир і суміш майонезу зі сметаною.
- Виставляємо прилад в режим «Гасіння» на годину і з нетерпінням чекаємо, поки блюдо буде готово.
Тушкована картопля зі свининою та грибами
Це ще один варіант ситного обіду або вечері для всієї родини.
Необхідні продукти:
- п’ять картоплин;
- чотири ложки сметани;
- приправи і зелень за бажанням;
- цибуля – одна штука;
- 400 грам свинини;
- 250 грам грибів.
Процес приготування:
- Починаємо з подрібнення всіх інгредієнтів, нарізавши їх так, як вам більше подобається.
- Мультиварку включаємо в режим «Смаження» або «Випічка» і починаємо злегка обсмажують. Спочатку м’ясо так, щоб воно трохи змінило колір. Потім викладаємо туди ж цибулю і тримаємо ще кілька хвилин. Слідом викладаємо гриби і доводимо до м’якості протягом 15 хвилин.
- Додаємо картоплю, приправи, сметану по своєму смаку і перемикаємо робочий режим «Гасіння» і час на 50 хвилин. Ваша свинина з картоплею і грибами готова!
Запіканка з картоплі і свинини в мультиварці
В цьому універсальному приладі готувати цю страву можна не тільки базовим способом, але ще й зробити з тих самих інгредієнтів справжню запіканку.
Необхідні продукти:
- морквина;
- п’ять картоплин;
- два яйця;
- півкілограма свинячого фаршу;
- три ложки борошна і стільки ж майонезу;
- цибулина;
- різні приправи за смаком.
Процес приготування:
- Добре промийте всі овочі, очистіть і подрібніть. Картоплю і моркву перетворити в тонкі пластинки, а цибуля — у півкільця.
- Підготуйте чашу мультиварки (можна трохи промазати її маслом) і першим шаром щільно викладіть кружечки картоплі, приправивши її спеціями.
- Зверху покрийте її рівномірно розподіленим фаршем, потім цибулею, морквою і знову картоплею. За смаком можна трохи змінити цей варіант і додати ще один шар фаршу.
- Тепер приготуємо щось на кшталт соусу. Для цього з’єднаємо яйця з борошном і майонезом, дуже добре перемішаємо і тим, що вийшло, заллємо всі продукти в чаші.
- Увімкніть прилад на 60 хвилин, поставивши режим «Випічка», а коли процес завершиться, переверніть чашу на блюдо так, щоб вміст повилазило, і низ опинився верхи запіканки.
Щоб ваш шедевр тут же не розсипався, цей «кульбіт» виконайте, коли блюдо трохи охолоне.
З помідорами під сирною шубою
Одне з найсмачніших поєднань: ніжне м’ясо, помідори і сирна скоринка. Запечена свинина з картоплею в духовці, чимось схожа на цю страву, але в цьому варіанті виходить навіть краще.
Необхідні продукти:
- п’ять картоплин;
- різні приправи;
- 400 грам свинини;
- приблизно 80 грам сиру;
- одна цибулина;
- дві ложки майонезу.
Процес приготування:
- Лук очищаємо, нарізаємо кільцями і кладемо на дно чаші. Зверху покриваємо його шматочками свинини, яку обов’язково потрібно приправити спеціями.
- Знову викладаємо шар цибулі, а потім і картоплю, нарізану на пластинки середньої товщини.
- Все це добре промазуємо майонезом і завершуємо сиром, натертим на крупній тертці.
- Доводимо до готовності протягом 50 хвилин в режимі «Випічка».
З додаванням капусти
Всі знають, якою смачною може бути тушкована капуста з картоплею та м’ясом. Так чому б не зробити таке блюдо і в мультиварці?
Необхідні продукти:
- шість картоплин;
- спеції за смаком;
- морква і цибулина;
- близько 400 грам капусти і стільки ж свинини.
Процес приготування:
- Це дуже простий варіант, достатньо підготувати всі інгредієнти і подрібнити їх, нарізавши на невеликі кубики. Нашаткувати Капусту краще. Після цього всі компоненти пора викласти в чашу мультиварки.
- Додаємо будь-які приправи за своїм смаком, але бажано, щоб серед них була сіль і мелений чорний перець. Перемішуємо вміст. Вливаємо 130 мілілітрів води і знову заважаємо.
- Залишилося тільки виставити роботу приладу і чекати, коли страва буде готове. Буде потрібно 60 хвилин і режим «Гасіння».
Смажена свинина з картоплею в мультиварці
В мультиварці можна не тільки тушкувати продукти, але ще й смажити, а адже такий спосіб приготування хоч і шкідливіше, але, безперечно, смачніше.
Необхідні продукти:
- приправи на свій смак;
- дві ложки масла рослинного;
- 400 грам свинини;
- п’ять картоплин.
Процес приготування:
- М’ясо краще використовувати саме маложирное, щоб блюдо вийшло легше. Промийте його, розрізати на середні шматочки і опустіть в чашу, заздалегідь змащену маслом. Готуйте в режимі «Смаження», поки не зміниться колір — тоді м’ясо буде майже готове.
- Додайте до свинини будь-які вибрані за своїм смаком, приправи, а потім викладіть картоплю, очищений і подрібнений на кубики.
- Перемішайте вміст чаші і тримайте близько 15 хвилин, щоб картопля «схопився» скоринкою.
- Після цього перемикаємо прилад в режим «Гасіння» на 15 хвилин і доводимо страву до повної готовності.
Через це час, можна додати трохи солі, перцю і перед подачею покришити трохи свіжої зелені.
В сметанному соусі
Якщо ви чекаєте гостей, то цей рецепт для вас стане знахідкою. Він не забирає багато часу, але при цьому страва виходить ситним, красивим і досить бюджетним.
Необхідні продукти:
- півкілограма свинини;
- баночка сметани;
- 600 г картоплі;
- приправи і зелень за смаком.
Процес приготування:
- Свинину добре промиваємо, видаляємо з неї все зайве, нарізаємо на невеликі шматочки і опускаємо в чашу, яку попередньо потрібно змастити краплею олії.
- Включаємо мультиварку в режим «Смаження» на 10 хвилин.
- Картоплю подрібнюємо на кубики середньої величини. Занадто маленькими їхніми не робіть, інакше отримаєте в результаті кашу.
- Додайте картоплю до м’яса.
- Поки йде процес смаження, треба приготувати соус. Для цього викладаємо сметану і змішуємо її зі спеціями, наприклад, з сіллю і перцем. Можна додати ще свіжу або сушену зелень, якісь ароматні трави і часник.
- Заливаємо цією масою вже злегка обсмажені продукти в чаші і змінюємо режим роботи на «Гасіння». Ставимо на 50 хвилин. Воду додавати не варто — вона тільки «розмиє» смак, так і картопля вийде занадто розвареним.