Святкові страви – 19 рецептів смачних і красивих страв на святковий стіл

Святкові страви займають в кулінарії окрему позицію не тільки пов’язану зі складнощами складання меню, але і з вибором необхідних продуктів, часом на приготування смачних і красивих блюд. Залишити краще враження, здивувати гостей вишуканими та оригінальними стравами — першочергове завдання в організації домашнього свята.

Гарячі страви на святковий стіл

Головна прикраса парадного застілля, предмет першочергово турботи і уваги кожної господині — гарячі страви. Саме їх всі чекають з особливою цікавістю і нетерпінням. Представлені рецепти відрізняє простота виконання, краса і бездоганний смак приготованих страв.

Жульєн з курки та грибів

Інгредієнти страви:

  • печериці — 500 г;
  • свіжі вершки (жирність 20%) — 350 г;
  • філе куряче -400 г;
  • масло вершкове — 80 г;
  • сир (вибираємо з твердих сортів) — 200 г;
  • крихта з сухариків — 20 г;
  • цибулина;
  • борошно — 60 г;
  • перець (білий мелений), сіль.

Спосіб приготування:

  • Для французьких кухарів слово «жульєн» — це, насамперед, нарізка продуктів у вигляді невеликого соломки. Неодмінно слідуємо цій кулінарній принципом. Очищені, помиті, просушені серветками гриби шаткуємо максимально тонкими пластинами. У такій же формі ділимо куряче філе.
  • У сотейнику розтоплюємо масло, обсмажуємо печериці разом з шматочками м’яса. Приправляємо продукти перцем і сіллю, доводимо майже до готовності.
  • В іншій сковороді пасеруємо до прозорого стану подрібнений соломкою цибулю.
  • Просіваємо в сотейник борошно, обсмажуємо до золотистого відтінку, потім, безперервно заважаючи силіконової лопаткою, неквапливо вливаємо вершки. Нагріваємо складу до кипіння, варимо півхвилини, отримуємо гладку однорідну масу без грудочок.
  • Крупно натираємо сир, з’єднуємо його з товченими сухарями. Цей прийом дозволить отримати блюдо з чудовою хрусткою скоринкою, приховує ніжне вміст страви.
  • Викладаємо в кокотниці або горщики м’ясо з печерицями, заливаємо соусом, посипаємо сирним складом. Запікаємо продукти в духовій шафі, поки сир повністю не розплавиться.

Подаємо жульєн з курки та грибів в тій же посуді, у якій готувалася їжа. Підставляємо під гарячі каструльки невеликі блюдця, ручки обертаємо серветками.

М’ясо по-французьки

Необхідні продукти:

  • цибуля-ріпка — 5 шт.;
  • яловичина — 600 г;
  • бульби картоплі — 600 г;
  • сир — 350 г;
  • масло пісне;
  • якісний майонез;
  • гірчиця діжонська — 30 г;
  • сіль, зелень.

Порядок приготування:

  • Страви на день народження чоловіків — великих любителів м’ясних вишукувань — займають увагу кожної господині. Для отримання смачної їжі беремо не дуже жирну яловичину, поділяємо на скибочки товщиною з палець, обмазуємо французькою гірчицею, яка додасть продукту пікантну родзинку. Залишаємо м’ясо на ніч в закритому посуді маринуватися.
  • Викладаємо шматки яловичини в оброблену маслом форму для запікання, накриваємо продукти нашаткованими кільцями цибулі.
  • Очищену картоплю нарізаємо тонкими слайсами, розміщуємо наступним шаром, заливаємо страва свіжим майонезом, потім все посипаємо стружкою сиру. При бажанні можна розділити інгредієнти страви, вдвічі збільшивши кількість шарів. Запікаємо їжу 45 хвилин в духовій шафі (200 °C).

Запашну скибку соковитого м’яса по-французьки — їжа для справжніх чоловіків!

Яловичина, запечена в духовці з томатним соусом

Перелік компонентів:

  • цедра лимона — 1 ч. л.;
  • цибулина;
  • яловичина — до 3 кг;
  • часникові зубки — 4 шт.;
  • масло оливи;
  • вино (бажано, червоне) — 250 мл;
  • томати у власному соку — 700 г;
  • борошно;
  • перець, сіль, лист лавра, сушений базилік, зелень.

Етапи приготування:

  • Поділяємо шматок м’ясо на великі порційні частини, покласти в пакет з борошном, добре струшуємо, викладаємо на сковороду з нагрітою олією, обсмажуємо до золотавої скоринки.
  • Прибираємо яловичину на тарілку, замінюємо шматки м’яса нарубаним цибулею і нарізаними пластинами часнику. Додаємо трохи олії, пасеруємо овочі до м’якого стану, потім вливаємо вино, приєднуємо розбиті блендером томати. Приправляємо складу сушеним базиліком, солимо і перчимо продукти, доводимо масу до кипіння, вимкнути вогонь.
  • Викладаємо яловичину в форму, поливаємо томатним соусом, додаємо лаврушку. Щільно закриваємо посуд листом фольги, відправляємо на 2,5 години в духовку (t 200 °C).

Подаємо запечене м’ясо, посипавши шматок сумішшю із товченого часнику, цедри лимона і нарубаної петрушки.

Запікаємо м’ясо з чорносливом

Набір продуктів:

  • свинина (бажано шийка або спинна частина) — 1 кг;
  • часник — до 20 м;
  • чорнослив 120 г;
  • свіжа гірчиця — 30 г;
  • сіль, спеції.

Процес приготування:

  • Ретельно промиваємо м’ясо, промокаємо серветками. Гострим ножем робимо на одній стороні свинини 3 або 4 надрізи глибиною до 4 см. При цьому зберігаємо шматок в цілому стані.
  • Залишаємо чорнослив на чверть години в теплій воді, щоб сушені фрукти добре набухли, інакше в процесі теплової обробки вони почнуть «харчуватися» м’ясними соками, що, як ви розумієте, вкрай небажано.
  • Змішуємо в невеликому посуді подрібнений часник, гірчицю, спеції і 30 грамів солі. Натираємо свинину одержаним складом, включаючи розрізані місця.
  • Віджимаємо чорнослив, наповнюємо сухофруктами утворені в м’ясі порожнини. Щільно загортаємо шматок у фольгу, запікаємо 1 годину (200 °C).

Для утворення апетитною рожевої скоринки в кінці приготування відкриваємо папір.

Риба, запечена в духовці

Набір продуктів:

  • паста кунжутна «Тахін» — 180 мг;
  • риба сібас — до 2 кг;
  • лимони — 2 шт.;
  • масло пісне — 30 г;
  • оливки — 100 г;
  • часникові зубки — 3 шт.;
  • йогурт класичний — 30 мл;
  • черрі — 350 г;
  • анчоуси — 4 шт.;
  • сіль, орегано.

Методика приготування:

  • Рибу очищаємо, потрошимо, видаляємо з голови зябра, ретельно промиваємо тушку, просушуємо серветками.
  • З’єднуємо в чаші нарубані кільцями анчоуси і оливки, видавлений пресом часник, трохи олії, ½ пучка подрібненого орегано. Обмазуємо сібас одержаним складом, викладаємо у форму разом з томатами та іншою зеленню.
  • Збризкуємо рибу соком, вичавленим з половини лимона, другу частину цитрусового плоду нарізаємо шматочками, кладемо всередину риби, запікаємо продукти 35 хвилин (190 °C).
  • Змішуємо пасту тахани, сік половини лимона, вичавлений пресом часниковий зубок, 30 мл питної води і йогурт. Подаємо страву з помідорами чері і ароматним соусом.
Дивіться також:  Крильця як у КФС – 5 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Готувати смачні святкові страви з риби — справа не зовсім просте. Однак наші рецепти допоможуть забезпечити успіх самим недосвідченим господаркам.

Курячий шашлик на шпажках

Список продуктів:

  • зубки часнику — 3 шт.;
  • соус соєвий — 40 мл;
  • мед — 1 ст. л.;
  • куряче філе — 600 г;
  • імбир, коріандр, паприка солодка — по ½ ч. л.;
  • масло пісне, цедра лимона — по 2 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.

Порядок приготування:

  • Промиваємо і просушуємо куряче м’ясо, нарізаємо його невеликими порційними частинами. З’єднуємо в чаші подрібнений часник, прянощі і спеції, включаючи цедру лимона і рідкий мед. Добре заважаємо склад, викладаємо в нього шматки м’яса, залишаємо в ароматної суміші на строк від п’яти годин до доби.
  • Замочуємо у воді довгі дерев’яні шпажки, щоб нічого не прилипало. Очищену цибулину шаткуємо кільцями. Нанизуємо курячі порції на маленькі шампури, чергуючи м’ясо з ріпчастою овочем.
  • Викладаємо шашлики на сковороду з нагрітою олією, обсмажуємо до золотистого відтінку. Не менш смачний варіант приготування — курятина на шпажках, запечена в духовці.

М’ясні страви хороші і на урочистому застілля, і на природі. Соковитий шашлик, та під коньячок — дуже смачно!

Курка, запечена в банку

Необхідні компоненти:

  • велика цибулина;
  • куряче філе — 1 кг;
  • томат і морква — по 1 шт.;
  • перець солодкий — 2 шт.;
  • зелень, листя лавра, приправи.

Приготування страви:

  • Нарізаємо куряче м’ясо (промите і просушену серветками) невеликими шматками, відокремлюючи шкірку і жир.
  • Рубаємо півкільцями очищений від лушпиння цибулі. Солодкий перець і моркву шаткуємо соломкою, помідор — невеликими шматочками.
  • Викладаємо на дно літрової банки шар з м’ясної частини підготовлених продуктів, потім маємо ряд з овочевої нарізки, потім знову розміщуємо шматочки філе. Таким способом використовуємо всі компоненти страви, перекладаючи їх листом лавра, запашними горошинами перцю.
  • Накриваємо балон металевої папером або кришкою (гумку прибираємо), поміщаємо на півтори години в холодне духова шафа, потім його нагріваємо до t 180 °C.

Курка, запечена в банку, — царська закуска на святковому столі!

Пісні святкові страви

Багато хто вважає, що приготувати на свято цікаві пісні страви практично неможливо. І даремно! Трохи власної фантазії і смачні страви ні в чому не поступляться найкращим скоромним страв.

Салат «Монастирський»

Список інгредієнтів:

  • курага — 230 г;
  • натуральний майонез — 150 г;
  • чорнослив — 130 г;
  • звичайний цукор — до 20 м;
  • філе сьомги (іншої червоної риби) — 450 г;
  • стовчені ядра горіхів — 130 г;
  • масло пісне — 40 мл;
  • перець, сіль, зелень.

Спосіб приготування:

  • Залишаємо сухофрукти на дві години в трохи нагрітій воді, після чого промиваємо, обдаємо окропом, кришимо невеликими шматочками.
  • Відварюємо підготовлене філе риби в трохи підсоленій воді. Остиглу сьомгу нарізаємо невеликими частинами, обсмажуємо в олії оливи.
  • Охолоджену рибу змішуємо з подрібненими сухофруктами, раскрошенными ядрами горіхів. Приправляємо страву сіллю, цукром, запашним перцем і майонезом, добре все перемішуємо.

Викладаємо пісний салат «Монастирський» в красиву вазу, посипаємо нарубаною зеленню.

Вінегрет в тарталетках

Перелік компонентів:

  • буряк — 2 шт.;
  • сік лимона, гірчиця — по 1 ч. л.;
  • бульби картоплі — 4 шт.;
  • масло пісне — від 100 мл;
  • солодка морква;
  • звичайний цукор — ½ ч. л.;
  • огірки солоні — 3 шт.;
  • квашена капуста — 200 г;
  • цибулина;
  • квасоля — 120 г;
  • зелень, перо цибулі;
  • тарталетки — до 20 шт.

Порядок приготування:

  • Заливаємо квасоля великою кількістю води, залишаємо на 30 хвилин, потім відварюємо до м’якого стану.
  • Поміщаємо солодку моркву і картоплю в каструлю з водою, варимо 20 хвилин. Буряк готуємо в окремому посуді. Капусту отживаем від соку, розрізаємо на маленькі смужки.
  • Нарізаємо кубиками остиглі коренеплоди. Шаткуємо буряк в окрему чашу, збризкуємо пісним маслом. Такими ж невеликими частинами оформляємо солоні огірки, подрібнюємо очищену цибулину.
  • З’єднуємо в піалі гірчицю, додаємо по дрібці солі і цукрового піску.
  • Змішуємо всі підготовлені компоненти страви, приєднуємо нарубленное перо цибулі і зелень, заправляємо салат приготовленим соусом.

Щоб вінегрет виглядав яскраво і святково, і кожен продукт зберіг свій колір, буряк приєднуємо безпосередньо перед порційним оформленням та подачею на стіл.

Рататуй в духовці

Перелік інгредієнтів:

  • баклажан і кабачок;
  • перець солодкий — 2 шт.;
  • часник — 2 зубки;
  • масло оливи — 60 мл;
  • цибуля-ріпка — 80 г;
  • томати — 800 г;
  • прянощі, сіль і спеції.

Технологія приготування:

  • Баклажан ріжемо на круглі пласти до 1 см завтовшки, засипаємо сіллю, залишаємо на 1 годину під гнітом, після чого зливаємо темну рідину. Таким способом прибираємо з овоча гіркоту.
  • Ошпарюємо окропом половину кількості помідорів, занурюємо в крижану воду, потім знімаємо тонку шкірку, дрібно нарізаємо.
  • Подрібнену цибулю обсмажуємо, додаємо шматочки помідори, тушкуємо на слабкому вогні.
  • Солодкі перці запікаємо цілком півгодини при температурі 180 °C. Знімаємо шкірку з плодів, виймаємо насіння, дрібно кришимо, додаємо в сковороду з томатним складом. Продовжуємо тушкувати продукти до готовності.
  • Кабачок і залишилися помідори нарізаємо кружечками. Часточки зеленого плода, а також пласти баклажана промокаємо паперовими рушниками.
  • Виливаємо томатний складу у форму для запікання. Викладаємо підготовлені овочі, чергуючи їх між собою у вигляді красивої спіралі, що заповнює всю площу посуду.
  • З’єднуємо подрібнений зубок часнику з маслом оливи, змащуємо отриманою сумішшю овочеву нарізку, накриваємо її фольгою. Випікаємо страву 1,5 години в закритому вигляді, ще 20 хвилин готуємо без металевої папери.
Дивіться також:  Курячі ніжки в мультиварці – 8 рецептів приготування

Подаємо рататуй, поки страва ще не охололо від жару печі, виділяючи тонкі аромати спецій і прянощів.

Запіканка з грибами пісна

Необхідні компоненти:

  • печериці — 300 г;
  • цибулина;
  • суміш заморожених овочів — 250 г;
  • картопля — 1,2 кг;
  • морква — 2 шт.;
  • зубок часнику;
  • масло пісне;
  • сіль, перець, зелень.

Особливості приготування:

  • Відварюємо в підсоленій воді очищені бульби картоплі. Додаємо половинку моркви, щоб овочі придбали золотистий відтінок.
  • Зливаємо ½ об’єму рідини, з іншого вмісту каструлі робимо пюре. Якщо склад виявиться трохи водянистим, додаємо жменю борошна.
  • Обсмажуємо в сковороді з невеликою кількістю пісного жиру нашатковану цибулю, дрібно нарізану моркву, нарубані тонкими пластинами гриби. Додаємо суміш овочів, готуємо до утворення на печерицях рожевої скоринки.
  • Викладаємо в оброблену маслом форму шар з половини пюре. Далі маємо грибний склад, потім залишився картоплю. За допомогою ложки оформляємо на поверхні страви своєрідні хвилі, відправляємо страву на 20 хвилин у духовку (180 °C).

Святкова пісна запіканка зарум’янилася, немов «застеснявшись» від своєї витонченої краси.

«Олів’є» для тих, хто постить

Список продуктів:

  • банку консервованої кукурудзи;
  • морква;
  • картопля — 5 шт.;
  • цибулина;
  • огірки солоні — 3 шт.;
  • майонез пісний;
  • сир «Тофу» — 150 г;
  • червона, малосольна риба (форель, лосось або сьомга) — 400 г;
  • сіль, перець.

Порядок приготування:

  • Відварюємо коренеплоди, охолоджуємо, очищаємо від шкірки, шаткуємо у вигляді маленьких кубиків. Подрібнюємо звільнений від лушпиння цибулі, викладаємо компоненти страви в красиву сервірувальний посуд.
  • Додаємо подрібнені солоні огірки, розкришений сир, консервовану кукурудзу. Перемішуємо компоненти закуски.
  • Для заправки пісного салату олів’є змішуємо майонез з білим перцем, ложечкою соку лимона і невеликою кількістю гірчиці. Приправляємо соус сіллю і звичайним цукром.

Приготоване «Олів’є» для тих, хто постить, принесе задоволення багатьом гостям святкового застілля.

Салат з грибами та квасолею

Необхідні продукти:

  • гриби мариновані — 350 г;
  • часник — 3 зубки;
  • квасоля червона і стручкова — 200 г;
  • масло пісне — 70 мл;
  • кріп, сіль.

Приготування страви:

  • Віджимаємо мариновані печериці (інші гриби) від розсолу, дрібно нарізаємо.
  • Червоні боби краще приготувати заздалегідь. Технологічний процес нам вже знайомий з попередніх рецептів. Якщо у святковій суєті все ж забули це зробити, скористаємося досвідом бабусь: додаємо в процесі теплової обробки бобів щіпку питної соди. Луг впорається з поставленим завданням!
  • Заморожену стручкову квасолю відварюємо 5 хвилин у підсоленій воді, дістаємо з рідини, охолоджуємо продукт.

Залишається з’єднати всі підготовлені компоненти, заправити їжу олією, прикрасити улюбленої зеленню.

Салати і закуски

Холодні страви на сучасному святковому столі — головний спонукальний чинник для приємного апетиту і піднесеного настрою. Після першого тосту вся увага гостей буде звернено на смачні салати і апетитні закуски.

Рулет з лаваша з корейською морквою

Склад інгредієнтів:

  • яйця — 4 шт.;
  • майонез — 40 г;
  • сирки плавлені — 4 шт.;
  • часникові зубки — 2 шт.;
  • тонкі лаваші — 4 шт.;
  • морква по-корейськи — 400 г;
  • зелень — від 100 р.

Спосіб приготування:

  • Для святкового, втім, і буденного страви, використовуємо добре пропечені лаваші з приємним запахом. Як апетитною упаковки рулетів вибираємо листи прямокутної форми.
  • Заздалегідь відварюємо круто яйця, охолоджуємо у воді, знімаємо шкаралупу, крупно натираємо.
  • Готову до вживання морква (бажано, домашнього виробництва) поділяємо на короткі шматочки, змішуємо з окремо розім’ятими виделкою сирками, подрібненим часником, нарубаною зеленню кропу і петрушки, грубо натертими яйцями. Приправляємо продукти свіжим майонезом.
  • Розкриваємо лаваші, викладаємо начинку на край довгої сторони виробів. Звертаємо щільні рулети, розрізаємо їх на частини шириною до 4 див.

Викладаємо порції на красиву тарілку, оформляємо салат у вигляді цілого виробу. Прикрашаємо святкове блюдо гілочками зелені.

Оригінальні бутерброди з червоною ікрою

Список продуктів:

  • червона ікра — кількість «обмежена» тільки гаманцем;
  • масло вершкове — виключно свіже та натуральне;
  • червона риба: лосось, сьомга, форель або кета;
  • сири елітних сортів типу «Дор Блю, Рокфор», «Камамбер», «Камбоцола», інші високоякісні продукти;
  • улюблена зелень.

Принципи оформлення страви:

  • Російський традиційний стиль — млинці з червоною ікрою. Розміщуємо круглі вироби на сервірувальній посуді, складаючи випічку в будь-якій формі, прикрашаючи червоною ікрою, тонкими скибочками слабосоленої червоної риби.
  • Не менш цікавим варіантом стануть спечені білі тости, яким за допомогою спеціальних формочок можна надати саму різноманітну форму: сердечка, зірочки, ялинки. Список нескінченний! Червона ікра на «білосніжною» випічці — справжня феєрія краси і смаку.
  • Бутерброди з білого (чорного) хліба, вершкового масла і червоної ікри — класика жанру, кулінарний шедевр пострадянських часів. Однак і тут доречні смачні варіації. На вершковому шарі можна викласти ікру в форму виноградного грона, ялинкової іграшки, силуети тварин, символізує наступаючий Новий рік. Гілочки зелені доповнять оригінальні композиції.
  • Тарталетки з тонкого тіста або канапе з делікатесним продуктом — сучасний тренд порційного оформлення бутербродів з червоною ікрою. Тонкі хрусткі вазочки наповнюємо шматочками сиру або вершкового масла, делікатесним продуктом і, звичайно, не забуваємо про зелені.
Дивіться також:  Молочна риба (ханос): користь, смакові якості, 5 рецептів приготування

Прикраса страви з червоною ікрою — це завжди плід нашої безмежної фантазії і майстерні імпровізації.

Класичний салат «Олів’є» в тарталетках

Перелік компонентів:

  • відварені раки — 20 шт. (можна замінити одним омаром);
  • огірки мариновані (пікулі) — ½ банки;
  • листя свіжого салату — 230 г;
  • готовий язик телячий;
  • каперси — 120 г;
  • консервована соя — ½ банки;
  • ікра паюсна (чорна) — до 100 м;
  • свіжі накрошенные огірки без шкірки — 2 шт.;
  • м’ясо двох рябчиків або куряче філе;
  • відварені і дрібно нарубані яйця — 5 шт.

Етапи приготування:

  • Відварюємо підготовлених рябчиків протягом півгодини, поки м’ясо не стане вільно відходити від кісток. У давнину це робили на бульйоні, додаючи 150 мл мадери, оливки без кісточок, штук 15 печериць. Сьогодні можна використовувати звичайну курку.
  • Коли птах трохи охолоне, відокремлюємо філе, загортаємо у фольгу, відправляємо на годину в холодильник.
  • Відварений язик поміщаємо на п’ять хвилин в чашу з водою, потім знімаємо шкіру, також залишаємо на годину в холодильнику.
  • Очищаємо раків від панцира, вилучене м’ясо і яйця додаємо в готовий вінегрет в останню чергу.
  • Всі підготовлені інгредієнти дрібно кришимо, викладаємо в просторий посуд, додаємо розділені на половинки пікулі, нарізані огірки (свіжі і мариновані), сою (без рідини), нарізаний салат, нарізану кубиками паюсну (не чорну зернисту!) ікру.
  • Заправляємо закуску натуральним соусом провансаль, розкладаємо по порційним кошиках.

Міні-олів’є в тарталетках виглядає дуже презентабельно, ошатно, дуже апетитно! Ідеальне блюдо для розкішного застілля!

Буженина на шпажках на новий рік

Список продуктів:

  • свинина — 1 кг;
  • гірчиця діжонська — 60 г;
  • часник — 5 зубків;
  • прованські трави — 2 ч. л.;
  • масло пісне — 80 мл;
  • сіль, перець;
  • свіжий огірок;
  • хліб;
  • оливки — від 15 шт.

Особливості приготування:

  • Очищене і промите м’ясо промокаємо серветками. З’єднуємо в піалі пісне масло, подрібнений часник, суміш сухих трав, сіль і перець. Ретельно перемішуємо соус, обмазуємо всі сторони свинини пряним складом.
  • Залишаємо продукт на ніч в холодильнику, після чого загортаємо у фольгу, випікаємо в печі до 5 годин при t 180 °C. За 30 хвилин до закінчення процесу відкриваємо папір, продовжуємо приготування до утворення рум’яної скоринки. Використовуємо продукт через 12 годин знаходження в холодильнику.
  • Нарізаємо хліб квадратними пластами, огірок — кружальцями. Викладаємо на порції батона по часточці зеленого овоча. Далі розміщуємо скибочки м’яса, закінчуємо споруда «пірамід» оливками на шпажках. Прикрашаємо закуску гілочками кропу.

Буженина на новорічному столі буде виглядати особливо ошатно і привабливо, якщо закуску розташувати на витонченому сервировочном блюді.

Салат «Тіффані» з виноградом

Необхідні компоненти:

  • свіжі яйця — 4 шт.;
  • сир (вибираємо твердий сорт) — до 300 м;
  • готові курячі стегенця — 2 шт.;
  • ягоди винограду (солодкі і великі);
  • натуральний майонез;
  • пажитник сінної — 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Продукти, що вимагають термічної обробки (яйця і м’ясо птиці), готуємо заздалегідь, використовуємо в охолодженому стані.
  • Знімаємо з відварених курячих стегенець шкіру, відокремлюємо філе від кісток, м’ясо шаткуємо невеликими кубиками. Яйця звільняємо від шкаралупи, дрібно шаткуємо. Промиті і просушені серветками ягоди винограду розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки.
  • Всі підготовлені продукти поділяємо на кілька частин, формуємо виріб у вигляді купола. Починаємо збірку салату з шматочків курятини викладаємо їх на широке блюдо.
  • Далі розміщуємо яєчний склад, потім ряд з сирної стружки. Посипаємо продукти сумішшю з сухого пажитника і запашного перцю. Робимо сіточку з майонезу, продовжуємо приготування, поки не використовуємо всіх компоненти салату.
  • Завершуємо створення святкового страви ставленням «зводу» з половинок винограду. Цей елемент закуски ефектно завершує прикраса страви.

Коли страва через кілька годин «дозріє» в холодильнику, салат «Тіффані» стане таким же смачним і прекрасним, як стигла запашна гроно.

Закуска з печінкою тріски

Склад інгредієнтів:

  • часник — 3 зубки;
  • яйця — 5 шт.;
  • печінка тріски — 2 банки;
  • свіжий багет;
  • олива олива;
  • якісний майонез;
  • лимон, зелень.

Приготування страви:

  • Витягаємо печінка тріски з баночки, з допомогою виделки подрібнюємо продукт до однорідної маси.
  • Відварюємо круто яйця, охолоджуємо у воді, очищаємо від шкаралупи, подрібнюємо на середніх клітинках терки.
  • З’єднуємо в чаші всі підготовлені компоненти, додаємо пропущений через прес часник, нарізаний кріп, іншу зелень. Приправляємо їжу натуральним майонезом, ретельно перемішуємо отриману масу.
  • Нарізаємо багет не дуже товстими пластами, обсмажуємо в олії до хрусткої скоринки. Викладаємо порції салату на остиглі грінки, прикрашаємо свіжою зеленню.

Подаємо закуску з печінкою тріски разом з тонкими скибочками лимона.

Святкові страви доставляють господиням неспокою і переживань, особливо у складанні меню домашнього банкету. Звертайтеся до добірці представлених рецептів, і ваш стіл перетвориться на казкову «скатертину-самобранку» з чудовими за смаком і красою стравами!

Прокрутка до верху