Свиняча легеня – це цікавий за смаком та поживний субпродукт, з якого можна приготувати різноманітні страви для домашнього обіду чи вечері. Найкращі кулінарні ідеї ви знайдете в нашій перевіреній добірці з п’яти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу. Беріть на замітку, щоб урізноманітнити ваше меню.
Смажена свиняча легеня на сковороді
Смажена свиняча легеня на сковороді – це дуже простий і смачний частування для обіду або вечері в родинному колі. Апетитний субпродукт можна подавати з будь-якими гарнірами до смаку. Приготувати його легко. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Свинячі легені – 250 гр.
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Часник – 2 зуб.
- Борошно -? ст.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для смаження
Процес приготування:
Свиняча легеня добре промиваємо під водою. Після занурюємо його у велику каструлю з водою, натискаємо вантажем і залишаємо на 1-2 години.
Далі легеню викладаємо в каструлю з чистою водою і варимо близько півтори години.
Відварена свиняча легеня остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки.
Поливаємо продукт соєвим соусом, посипаємо чорним меленим перцем, сіллю, подрібненим часником і залишаємо на 15 хвилин.
Далі кожен шматочок обвалюємо в борошні з усіх боків.
Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо на ньому наші заготовки до яскравого рум’янцю з усіх боків.
Смажена свиняча легеня на сковороді готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Свиняча легеня з цибулею на сковороді
Свиняча легеня з цибулею на сковороді порадує вас яскравим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Таке частування точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Подавайте до столу з картоплею та іншими гарнірами до смаку. Для простого приготування використовуйте наш покроковий рецепт.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Легке свиняче – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сік томатний – 0,5 ст.
- Вода – 700 мл.
- Оцет столовий 9% – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Якщо свиняча легеня з заморозки, то її попередньо розморожуємо при кімнатній температурі.
Крок 2. Далі субпродукт промиваємо та нарізаємо шматками завтовшки близько чотирьох сантиметрів. Великі трахеї та бронхи видаляємо.
Крок 3. Викладаємо підготовлені шматки в глибоку миску, заливаємо водою та столовим оцтом.
Крок 4. Зверху встановлюємо вантаж та залишаємо на 40 хвилин. Далі промиваємо у чистій воді та обсушуємо.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо близько трьох хвилин, потім вогонь зменшуємо та готуємо під кришкою близько 30 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 6. Солимо легені та доповнюємо подрібненою цибулею. Також вливаємо томатний сік та готуємо ще 15 хвилин.
Крок 7. Свиняча легеня з цибулею на сковороді готова. Можна куштувати!
Свиняча легеня з картоплею
Свиняча легеня з картоплею – це готове кулінарне рішення для вашого ситного обіду або вечері. Вам не доведеться додатково готувати гарнір, і ви заощадите свій час та сили. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Легке свиняче – 700 гр.
- Картопля – 2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Вода – 1 л.
- Сіль за смаком.
- Суміш перців – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо свинячу легеню під водою, обробляємо на шматки заливаємо підсоленою водою. Кип’ятимо 5 хвилин|мінути|.
Крок 2. Дістаємо субпродукт із каструлі та промиваємо у чистій воді.
Крок 3. У велику сковороду або казан вливаємо олію, додаємо сюди свинячі легені і вливаємо півсклянки води. Томимо під кришкою близько 1,5-2 годин. Періодично помішуємо.
Крок 4. Дрібно рубаємо ножем цибулю і обсмажуємо її окремо на олії до золотистого відтінку.
Крок 5. Викладаємо цибулю до готової свинячої легені.
Крок 6. Сюди ж відправляємо кубики заздалегідь почищеної та промитої картоплі.
Крок 7. Вливаємо воду, додаємо сіль та спеції. Гасимо під кришкою близько 30-40 хвилин.
Крок 8. Свиняча легеня з картоплею готова. Подавайте до столу!
Свиняча легеня, приготовлена в мультиварці
Свиняча легеня, приготовлена в мультиварці, вийде цікавою за смаком і неймовірно апетитною. Такий поживний та корисний субпродукт ідеально підійде для домашнього обіду чи вечері. Для простого приготування з використанням техніки використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.
Час приготування – 4 години 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Легке свиняче – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 3 ст.
- Томатний соус – 70 гр.
- Сметана – 30 грн.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо свинячу легеню, потім заливаємо її водою на 1-2 години.
Крок 2. Далі субпродукт проварюємо 30 хвилин, зливаємо воду. Легке промиваємо під водою і ріжемо на великі шматки.
Крок 3. Кожен шматочок обвалюємо в борошні.
Крок 4. Включаємо мультиварку в режимі смаження. Обсмажуємо на олії цибулю до рум’янцю.
Крок 5. Сюди ж відправляємо шматки свинячої легені. Смажимо ще 5-7 хвилин.
Крок 6. Окремо вимішуємо томатний соус, сметану, сіль та спеції.
Крок 7. Заливаємо легеню отриманим соусом. Готуємо в режимі «гасіння» півтори години.
Крок 8. Свиняча легеня, приготовлена в мультиварці готова. Подавайте до столу, доповнивши запашною зеленню.
Тушкована свиняча легеня з овочами
Тушена свиняча легеня з овочами порадує вас неймовірною соковитістю та апетитним виглядом. Така кулінарна ідея стане цікавим і ситним обідом для всієї родини. Урізноманітнюйте своє меню за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Легке свиняче – 300 гр.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Спаржа – 100 грн.
- Соус томатний – 2 ст.
- Вода – 0,5 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищені болгарський перець, цибулю і спаржу ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 2. Смажимо овочі на олії близько 10 хвилин, солимо за смаком.
Крок 3. Промиваємо легеню і варимо близько півтори години у підсоленій воді.
Крок 4. Далі свинячу легеню обробляємо на невеликі шматочки.
Крок 5. Шматки відправляємо у сковороду до овочів. Додаємо томатну пасту, сіль та чорний мелений перець. Вливаємо воду та перемішуємо.
Крок 6. Гасимо частування ще близько 10 хвилин.
Крок 7. Тушена свиняча легеня з овочами готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!