Свиняча печінка – це поживна та смачна страва, яку можна приготувати з різними приправами та добавками. Вона містить багато заліза, білка та вітамінів, що робить її цінним продуктом для раціону, як дорослих, так і найменших членів сім’ї. Для приготування страв зі свинячої печінки вам знадобляться сама печінка, цибуля, часник, морква, спеції та зелень. Печінка має ніжний смак та аромат, тому її зручно комбінувати з різними інгредієнтами та всілякими гарнірами, які вам подобаються: крупи, паста чи печені овочі. Подавати свинячу печінку можна як гарячою стравою, доповнивши рисом або картоплею, так і в холодному вигляді, нарізавши тонкими скибочками та прикрасивши зеленню. У багатьох кухнях світу свиняча печінка вважається делікатесом і готується з додаванням ароматних спецій та соусів. Важливо приготувати м’ясо таким чином, щоб воно було ніжним та соковитим. Ви можете експериментувати з додаванням нових приправ та соусів, щоб створити унікальний смак страви зі свинячої печінки.
Свиняча печінка з цибулею та морквою на сковороді
Свиняча печінка з морквою та цибулею на сковороді – це проста та смачна страва, яка відмінно підійде як для обіду, так і для вечері, особливо у поєднанні з вашим улюбленим гарніром. Соковита печінка чудово гармонує з поживними коренеплодами та створює неповторний смак. Швидке приготування робить цей рецепт чудовим вибором для зайнятих людей.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Свиняча печінка – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія соняшникова – для смаження
- Молоко коров’яче – 500 мл.
- Спеції та Приправи – за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Як приготувати свинячу печінку? Свинячий субпродукт зачищаємо від плівок та судин, промиваємо та ріжемо на шматочки зі сторонами в 3-4 сантиметри.
Викладаємо нарізку в глибоку миску та заливаємо молоком.
Активно перемішуємо.
Залишаємо на столі на 60 хвилин, після чого повторно промиваємо.
Викладаємо печінку на сковороду з гарячою олією і обсмажуємо 40 хвилин під кришкою на мінімальному полум’ї.
Після закінчення зазначеного часу прибираємо кришку і випаровуємо рідину протягом 5-7 хвилин.
Додаємо півкільця цибулі і терту морквину.
Часто помішуючи, смажимо компоненти до розм’якшення та посипаємо сіллю. Смачного!
Паштет із свинячої печінки в домашніх умовах
Паштет зі свинячої печінки в домашніх умовах – це вишукане та поживне блюдо, яке можна приготувати з мінімальними зусиллями. Здивуйте гостей домашнім паштетом, який не лише смачний, а й корисний. Поєднання різних спецій робить цей рецепт особливо цікавим для любителів нестандартних уподобань.
Час приготування – 2 год. 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4-5.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 300 гр.
- Морквина – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Олія – для смаження.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Під струменем води ополіскуємо печінку та очищені коренеплоди.
2) На великі сегменти ріжемо печінку, дрібно рубаємо овочі.
3) Морквину з цибулею обсмажуємо на розігрітій олії до розм’якшення та золотистості.
4) Субпродукт заливаємо холодною водою і залишаємо на 120 хвилин, щоб позбутися гіркоти.
5) Далі печінку викладаємо на сковорідку з олією і смажимо 20-25 хвилин. Додаємо вершкове масло та продовжуємо термічну обробку ще 10-15 хвилин.
6) Овочі та печінку пробиваємо блендером до гладкості та однорідності, і додаємо сіль та перець.
7) Перекладаємо паштет в посуд сервіровки і подаємо. Приємного вам апетиту!
Смажена свиняча печінка з цибулею на сковороді
Смажена свиняча печінка з цибулею на сковороді – це проста і ситна страва, яка відмінно підійде до столу, як гаряча закуска або основна страва. Хрумка скоринка печінки в поєднанні з цибулею підкорить серця навіть найвибагливіших гурманів. Рецепт ідеально підходить для швидкого приготування у будній день.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порцій – 3-4.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Морква – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Очищену моркву натираємо за допомогою терки з великими отворами.
2) Головку цибулі нарізаємо підлозі чи чверть кільцями.
3) Попередньо замочену печінку ополіскуємо та нарізаємо шматками зі сторонами по чотири сантиметри.
4) Висипаємо м’ясо на сковорідку з гарячою олією і смажимо 3 хвилини, посипаємо меленим перцем, сіллю і перевертаємо.
5) Через 5 хвилин додаємо овочі та перемішуємо склад, готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 20 хвилин.
6) Гаряча страва розкладаємо по порційним тарілкам і приступаємо до трапези. Смачного!
Печінковий торт зі свинячої печінки в домашніх умовах
Печінковий торт зі свинячої печінки в домашніх умовах – це незвичайна та оригінальна страва, яка точно порадує всіх членів родини та здивує гостей. Соковита печінка, подрібнена в кашку та обсмажена у вигляді млинців, дивовижно поєднується з насиченими ароматами та смаками овочів, часнику та зелені.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порцій – 6-8.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Мука – 5 ст.л.
- Морквина – 200 гр.
- Часник – 4 зуби.
- Майонез – 5 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Укроп – 20 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Зачищаємо печінку від плівок та проток, промиваємо разом із зеленню та обсушуємо будь-яким зручним способом. Очищаємо моркву та часник, просіюємо борошно.
2) Морквину заливаємо водою і доводимо до кипіння, солимо і проварюємо 20 хвилин.
3) Прокручуємо субпродукт через м’ясорубку з дрібними гратами і перекладаємо в глибоку ємність.
4) Додаємо яйця, борошно, молоко, перець та сіль – збовтуємо до рівномірного розподілу складових.
5) Доповнюємо «фарш» часником, пропущеним через прес.
6) Відварену моркву натираємо на тертці і змішуємо з рубаним кропом.
7) Поливаємо овочі майонезом і активно перемішуємо, злегка солимо.
Смажимо млинці: промазуємо сковорідку тонким шаром соняшникової олії та виливаємо ополоник печінкової маси, розподіляємо по поверхні і смажимо по 2 хвилини з кожного боку. Аналогічно чинимо з усім тестом.
9) Збираємо торт: покриваємо млинці начинкою та укладаємо чаркою.
10) Забираємо в холодильник на дві години для просочення, а потім подаємо до столу, нарізавши порційними шматочками. Смачного!
Салат зі свинячої печінки
Салат зі свинячої печінки – це легка і смачна страва, яка припаде до смаку, як дітям, так і дорослим. Ніжні шматочки печінки у поєднанні із соковитими свіжими та маринованими овочами створюють яскраву та апетитну композицію. Завдяки простому рецепту та доступним інгредієнтам, ця закуска стане відмінним вибором для збалансованого їди.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча відварена – 400 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банк.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Майонез – до смаку.
Процес приготування:
1) Цибулю очищаємо і ріжемо пір’ям, пасеруємо на олії до світло-коричневого відтінку.
2) У глибоку миску натираємо на великій тертці печінку.
3) Додаємо дрібні кубики м’якоті солодкого перцю та солодкі зерна кукурудзи.
4) Слідом відправляємо тертий огірок і моркву, що остигнула цибуля.
5) Посипаємо складові сіллю та заправляємо майонезом.
6) До столу подаємо порційно або у загальному блюді. Готуйте та отримуйте задоволення!
Тушкована свиняча печінка у сметані
Тушена свиняча печінка в сметані – це ніжна та ароматна страва, яка підійде як для повсякденної вечері, так і для святкового столу. Сметана надає печінці неймовірно м’якої текстури та приємного вершкового аромату. Рецепт відрізняється простотою приготування, що робить його ідеальним вибором для господарів.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порцій – 2-3.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зуби.
- Вершки – 200 гр.
- Вода – 200 мл.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Горіх мускатний мелений – 2 гр.
- Трави сушені – 2 грн.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1) Готуємо продукти: очищаємо овочі та ополіскуємо, промиваємо печінку.
2) Субпродукт ріжемо на шматочки середнього розміру.
3) Печінку викладаємо в миску і заливаємо молоком, даємо печінку та обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні до появи золотистості.
5) Засипаємо в жароміцний посуд чверть кільця цибулі, заважаємо і томимо 5-7 хвилин.
6) Доповнюємо склад склянкою води, сметаною та приправами, доводимо до кипіння та зменшуємо нагрівання до мінімального. Гасимо під кришкою 30 хвилин, потім засипаємо рубаний часник і сіль.
7) Подаємо до столу. Смачного!
Гуляш зі свинячої печінки
Гуляш зі свинячої печінки – це ситна та насичена страва, яка відмінно підійде для вечері після довгого робочого дня. Ароматний гуляш у томатному соку з ароматними спеціями та цибулею урізноманітнить ваше меню. Приготування цієї страви не займе багато часу, а результат порадує вас та ваших близьких.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4-5.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 700 гр.
- Сік томатний – 600мл.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Мука – 4 ст.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Печінку зачищаємо від проток та плівок, за бажанням вимочуємо в молоці.
2) М’ясо нарізаємо брусками, очищені головки цибулі – півкільцями.
3) Засипаємо печінку борошном і активно перемішуємо, намагаючись покрити кожну скибочку.
4) Обсмажуємо печінку на розігрітій рослинній олії до появи характерної скоринки.
5) Всипаємо цибульну нарізку і злегка пасеруємо.
6) Заливаємо компоненти томатним соком, додаємо лаврушку, сіль та чорний перець – томимо під кришкою 10-12 хвилин.
7) Апетитний гуляш розкладаємо по тарілках з гарніром та знімаємо пробу. Смачного!
Печінкові котлети зі свинячої печінки
Печінкові котлети зі свинячої печінки – це оригінальна і ситна страва, яка точно сподобається всій родині. Ніжні котлети з незвичайним смаком печінки будуть чудовим вибором для різноманітності звичного раціону. Гарнір до котлет може бути будь-яким, що робить цей рецепт універсальним та цікавим.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Манка – 3-4 ст.л.
- Мука – 1 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1) Промиту та обсушену печінку ріжемо на довільні шматочки.
2) Аналогічно надаємо з цибулею.
3) Подрібнені інгредієнти перекладаємо в чашу блендера та пюруємо.
4) Додаємо яйце, мелений перець та сіль – змішуємо.
5) Вмішуємо манку та залишаємо склад на 15 хвилин. Далі всипаємо муку|борошно| і перемішуємо до однорідності.
6) Викладаємо фарш столовою ложкою на дно гарячої сковороди з олією.
7) Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки та подаємо до столу. Смачного!
Печінка свиняча з цибулею та майонезом
Печінка свиняча з цибулею та майонезом – це смачна та поживна страва, яку можна подати як холодну страву або гарячу. Соковита печінка з ароматною цибулею, заправлена майонезом, чудово доповнить будь-яку страву. Рецепт не вимагає складних інгредієнтів або тривалого процесу приготування, що робить його чудовим вибором для швидкої вечері.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 3 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Молоко коров’яче – 2 ст.
- Мука – 2 ст.л.
- Соль – 1 ст.л.
Процес приготування:
1) Зачищену від проток печінку промиваємо і обсушуємо, ріжемо кубиком і пануємо в борошні.
2) Викладаємо основний компонент на сковороду з розігрітою олією.
3) Через 5 хвилин скибочки перевертаємо і посипаємо дрібно нарізаною цибулею.
4) Томимо протягом 5-7 хвилин і вводимо молоко та майонез.
5) Склад перемішуємо та доводимо до кипіння. Гасимо на повільному вогні під кришкою 20 хвилин і солимо. Смачного!
Печінковий рулет із свинячої печінки
Печінковий рулет зі свинячої печінки – це оригінальна та незвичайна страва, яка здивує ваших гостей своїм смаком та зовнішнім виглядом. Ніжна печінка у поєднанні зі спеціями та зеленню, згорнута у формі рулету з начинкою, створює неповторний смак. Цей рецепт дозволить вам порадувати близьких незвичайним частуванням, яке запам’ятається надовго.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир сирний – 250 гр.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Олія – 30 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Насамперед очищаємо та промиваємо коренеплоди. Моркву натираємо на тертці, а цибулю дрібно рубаємо.
2) Печінку ретельно промиваємо та насухо промокуємо, нарізаємо кубиками середнього розміру.
3) Розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо печінку до зміни відтінку.
4) До субпродукту висипаємо цибулю і пасеруємо до прозорості, тепер додаємо морквину і доводимо до розм’якшення.
5) Печінку з овочами перекладаємо в блендер, потім вершкове масло і пробиваємо до консистенції пюре, солимо.
6) Отриману масу розподіляємо по листу фольги, формуючи прямокутник завтовшки близько одного сантиметра.
7) Поверхню змащуємо сирним сиром та згортаємо щільний рулет. Забираємо у холод для стабілізації на 1-2 години.
8. Готовий рулет подаємо до столу, нарізавши порційними шматочками. Смачного!