Свиняча вирізка – 10 смачних та швидких рецептів приготування

Свиняча вирізка – це дуже смачна та соковита частина м’яса, яка також відрізняється своєю універсальністю. Саме з вирізки можна приготувати велику різноманітність домашніх та святкових страв. Використовуйте нашу кулінарну збірку з десяти апетитних рецептів з покроковими фотографіями.

Смачна свиняча вирізка у фользі у духовці

Смачна свиняча вирізка у фользі в духовці – це дуже смачне та цікаве частування для всієї родини. Готовий продукт порадує вас соковитістю, м’якістю та привабливим зовнішнім виглядом. Можна подавати на обід, святкову вечерю, доповнивши гарячими гарнірами або холодними частуваннями.

Інгредієнти:

на – 10 порції

  • Свиняча вирізка – 2 кг
  • Часник – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати свинячу вирізку в домашніх умовах? Дістаємо необхідний шматок свинячої вирізки та промиваємо його під водою. Зрізаємо плівку та шматочки жиру, прибираємо надлишки вологи.

Також підготуємо часник та інші спеції. Ми використовуємо мелену куркуму та чорний перець. Ви також можете додати улюблені приправи.

Викладаємо свинину в глибоку містку миску і добре натираємо сіллю, перцем і куркумою. Добре спеції втираємо в м’ясо руками. Робимо це з усіх боків.

Також нарізаємо вирізку шматочками ароматного часнику. Залишаємо маринуватися за кімнатної температури на дві години. Заготівлю обов’язково затягуємо харчовою плівкою, щоб поверхня вирізки не обвітрилася і не затверділа.

Через вказаний час наш шматок м’яса добре замаринується в спеціях і насичиться яскравим ароматом часнику, тобто буде готовий до запікання.

Добре упаковуємо наше м’ясо в кілька шарів фольги. Загортаємо, щоб не було просвітів.

Відправляємо частування в розігріту до 160 ° духовку на 2 години.

Смачна свиняча вирізка у фользі у духовці готова. Частуйтесь!

Швидкі та смачні медальйони зі свинячої вирізки

Швидкі та смачні медальйони зі свинячої вирізки – це оригінальне кулінарне рішення для вашого домашнього чи святкового столу. Ніхто не зможе встояти перед смачною та соковитою стравою з привабливою ресторанною подачею. Подавайте з овочами-гриль та іншими гарнірами.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Коньяк – 30 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Свинячу вирізку обробляємо на шматки завтовшки три сантиметри. Отримуємо акуратні медальйони. М’ясо ріжемо обов’язково проти волокон, інакше воно не збереже свою привабливу форму в процесі обсмажування.
  2. Медальйони злегка розминаємо руками, щоб надати їм більш апетитну форму і посипаємо сіллю та перцем з обох боків. Обсмажуємо з кожного боку по три хвилини на великому вогні.
  3. Очищаємо зубчики часнику та роздавлюємо їх плоскою стороною ножа. Так він виділить сік та дасть насичений аромат.
  4. Коли м’ясо смажитимемо з другого боку, в сковороду відправляємо часник, щоб він дав аромат і просочив м’ясо.
  5. Потім у сковороду вливаємо коньяк і підпалюємо його. З вогнем працюємо дуже обережно, дотримуємось усіх заходів безпеки. Після такої процедури одразу прибираємо частування з плити. Нехитра кулінарна процедура дасть частування особливий аромат та смак приготованого на вогні м’яса.
  6. М’ясо перекладаємо на фольгу, загортаємо його та даємо відпочити пару хвилин. Намагаємося загорнути щільно, щоб не було просвітів.
  7. Швидкі та смачні медальйони зі свинячої вирізки готові. Подавайте до столу з овочами-гриль та іншими доповненнями!

Соковита свиняча вирізка з цибулею на сковороді

Соковита свиняча вирізка з цибулею на сковороді виходить дуже соковитою, рум’яною та апетитною. Поживне частування стане чудовою ідеєю для обіду в колі сім’ї або вечері. Подавайте смачне м’ясо з картопляним пюре, млинцями та іншими гарнірами, які вам подобаються.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сало – 50 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Коріандр мелений – до смаку.
Дивіться також:  Рублені котлети зі свинини - 6 рецептів приготування

Процес приготування:

  1. Дістаємо потрібний шматок свинячої вирізки, промиваємо м’ясо та зрізаємо плівку.
  2. Сало обробляємо на невеликі шматочки (брусочками або кубиками) і розтоплюємо в сковорідці. Сало дасть багато жиру та утворяться шкварки – їх можна викинути.
  3. Свинячу вирізку також обробляємо на дрібні частини і викладаємо в розтоплене рідке сало.
  4. Обсмажуємо м’ясо до золотистої скоринки з усіх боків. Робимо це швидко на великому вогні. На кожний бік прийдеться по три-чотири хвилини.
  5. Далі до м’яса приєднуємо цибулю, порізану на пір’я. Обсмажуємо до придбання легкого рум’янцю у овочів. У цей час вогонь можна трохи зменшити.
  6. Наприкінці додаємо сіль та ароматні спеції: мелений перець та коріандр. Розмішуємо, вогонь доводимо до мінімального і томимо ще близько 12-15 хвилин.
  7. Соковита свиняча вирізка із цибулею на сковороді готова. Частуйтесь!

Вирізка свиняча в беконі, запечена в духовці

Вирізка свиняча в беконі, запечена в духовці – це цікаве та яскраве кулінарне рішення для сімейного свята або домашньої вечері з найближчими. Така апетитна страва порадує насиченим смаком, дивовижною соковитістю та привабливим виглядом.

Час готування – 1 година 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 1 кг.
  • Бекон – 0,6 кг.
  • Часник – 5 зубів.
  • Сіль – 1 год.
  • Суміш перців – 1 год.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти та викладаємо на робочий стіл.
  2. У глибоку миску відправляємо сіль, спеції, подрібнені зубчики часнику і заливаємо все оливковою олією. Активно розмішуємо.
  3. Промиту свинячу вирізку занурюємо в нашу заготовку зі спецій. Добре натираємо м’ясо.
  4. Деко застилаємо фольгою і сюди викладаємо рівним шаром тонкі скибочки бекону. На низ шару з бекону викладаємо нашу свинячу вирізку у спеціях.
  5. Акуратно загортаємо вирізку в бекон. Формуємо щільний рулет та загортаємо його у фольгу.
  6. Забираємо в розігріту до 200 ° духовку на 1:00. Потім фольгу розриваємо та запікаємо ще 20 хвилин до придбання рум’янцю.
  7. Вирізка свиняча в беконі, запечена в духовці, готова. Нарізайте скибочками та подавайте до столу!

Відбивні зі свинячої вирізки на сковороді

Відбивні зі свинячої вирізки на сковороді – це проста, швидка, але при цьому неймовірно смачна страва для сімейного обіду чи вечері. Зверніть увагу на нашу цікаву кулінарну ідею та порадуйте себе неймовірно соковитим, поживним та апетитним м’ясним продуктом.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Борошно – 4 ст.
  • Вершкове масло топлене – 1 ст.л.
  • Часник гранульований – 0,3 ч. л.
  • Розмарин – 1 щіпка.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти за списком та викладаємо на робочу поверхню.
  2. Промиваємо свинячу вирізку і обробляють її на скибочки рівної товщини. Оптимальна товщина наших шматочків 0,5 см.
  3. Кожен шматочок закриваємо плівкою та злегка відбиваємо кухонним молотком.
  4. Кожен шматочок м’яса натираємо сіллю та спеціями.
  5. Далі кожну відбивну обвалюємо в борошні.
  6. Відразу ж заготовки перекладаємо в сковорідку з олією.
  7. Смажимо до рум’янцю з одного боку і перевертаємо. Також підрум’янюємо і з іншого боку.
  8. Забираємо м’ясо зі сковороди, а тут обсмажуємо до рум’янцю кільця цибулі, на топленій вершковій олії.
  9. Повертаємо в сковорідку з цибулею наші відбивні та зменшуємо вогонь.
  10. Закриваємо заготовку кришкою та готуємо близько 6 хвилин на зниженому вогні.
  11. Викладаємо свинячі відбивні на порційні тарілки та доповнюємо обсмаженою цибулею.
  12. Відбивні зі свинячої вирізки на сковороді готові. Можна куштувати!

Свиняча вирізка з картоплею у духовці

Свиняча вирізка з картоплею в духовці – це яскрава страва для смачного та поживного домашнього обіду, вечері. Поєднання соковитого свинячого м’яса з м’якою та апетитною картоплею порадує всіх ваших близьких. Для запікання такого ситного частування зверніть увагу на наше кулінарне рішення.

Дивіться також:  Ростбіф класичний – 7 рецептів приготування з яловичини в духовці

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 300 гр.
  • Картопля середня – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сметана – 200 грн.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  1. Дістаємо усі необхідні продукти. Вирізку свинини обдаємо під холодною водою. Звільняємо від шкірки картоплю, її також обдаємо під водою.
  2. Свинячу вирізку обробляємо на тонкі скибочки.
  3. Кожну скибочку м’яса гарненько натираємо сіллю та сухими спеціями.
  4. Картоплю обробляють на тонкі кружечки або скибочки довільної форми.
  5. У форму для запікання викладаємо картоплю одним шаром. Посипаємо сіллю та обмазуємо половиною сметани.
  6. Цибулину обробляють на тонкі півкільця.
  7. На картопляний шар викладаємо наше підготовлене м’ясо у спеціях.
  8. М’ясо обмазуємо сметаною, що залишилася, і посипаємо півкільцями цибулі.
  9. Вибираємо необхідний шмат сиру і натираємо його на тертці.
  10. Засипаємо тертим сиром нашу заготівлю.
  11. Прибираємо частування в прогріту до 180 градусів духову шафу на 50 хвилин.
  12. Свиняча вирізка з картоплею у духовці готова. Розділяйте на порційні частини та пригощайтеся!

Свиняча вирізка з грибами у вершковому соусі

Свиняча вирізка з грибами у вершковому соусі – це дуже смачна та апетитна страва для обіднього столу. Частування порадує особливою м’якістю, ніжністю, а також поживними властивостями. Подавайте разом із картопляним пюре, запеченими овочами та іншими гарнірами.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 0,6 кг.
  • Гриби печериці – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки 20% – 100 мл.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Вода – 300 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Італійські трави – 1 ч.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Дістаємо усі потрібні продукти за списком. Свинину та гриби добре обдаємо під водою.
  2. Свинячу вирізку обробляємо на шматочки рівної товщини. Оптимальна товщина кожної скибочки 2 сантиметри. М’ясо відбиваємо кухонним молотком, натираємо сіллю та чорним меленим перцем.
  3. Прогріваємо сковорідку з олією і підрум’янюємо на ній наші шматочки з усіх боків.
  4. Подрібнюємо цибулю і кладемо її в сковороду, де смажили м’ясо. Готуємо близько трьох хвилин.
  5. Сюди ж викладаємо платівки печериць.
  6. Розмішуємо продукти та готуємо близько 5 хвилин.
  7. Доповнюємо гриби з цибулею подрібненим часником. Активно розмішуємо та готуємо ще одну хвилину.
  8. Вливаємо сюди 300 мілілітрів води та соєвий соус. Також додаємо чорний мелений перець та ароматні італійські трави.
  9. У цю заготівлю занурюємо обсмажене м’ясо.
  10. Закриваємо частування кришкою і томимо хвилин 20 хвилин на зниженому вогні.
  11. У глибоку миску насипаємо борошно і тонким струменем вливаємо вершки. Розмішуємо соус до зникнення грудочок.
  12. Білим соусом заливаємо наші частування і акуратно все розмішуємо.
  13. Продовжуємо гасити на невеликому вогні до повної готовності.
  14. На процес гасіння у нас піде близько 10 хвилин.
  15. Свиняча вирізка з грибами у вершковому соусі готова. Частуйтесь!

Тушкована вирізка свинини з овочами на сковороді

Тушкована вирізка свинини з овочами на сковороді – це дуже просте, швидке, але при цьому смачне та цікаве частування для всієї родини. Готовий продукт порадує вас соковитістю, м’якістю та привабливим зовнішнім виглядом. Можна подавати на обід, доповнивши гарячими гарнірами.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 0,4 кг.
  • Селера – 50 гр.
  • Цибуля червона – 50 гр.
  • Болгарський перець – 0,25 шт.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Імбир мелений – 2 щіпки.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Перець білий горошок – 10 шт.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч.л.
  • Соус кисло-солодкий – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Рослинна олія – для смаження.
Дивіться також:  Кролик – 10 простих та смачних рецептів

Процес приготування:

  1. Промиваємо свинячу вирізку і обробляють її на невеликі тонкі скибочки.
  2. Шматочки м’яса викладаємо у велику миску, поливаємо соєвим соусом і доповнюємо горошком перцем.
  3. Також сюди вливаємо окремо збите яйце та додаємо крохмаль. Активно все розмішуємо.
  4. На невеликі шматочки обробляють селеру, солодкий перець, цибулю і капусту.
  5. Прогріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо на ній пару хвилин наші овочі. Наприкінці додаємо подрібнений часник та імбир для аромату.
  6. Окремо обсмажуємо м’ясні шматочки близько 5 хвилин до легкого рум’янцю, потім з’єднуємо їх з овочевою заготівлею і додаємо кисло-солодкий соус, перемішуємо все і зверху посипаємо зеленою цибулею.
  7. Тушкована вирізка свинини з овочами на сковороді готова. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!

Соковитий шашлик зі свинячої вирізки

Соковитий шашлик зі свинячої вирізки виходить неймовірно м’яким, ніжним та приємним до смаку. Дивовижний аромат м’ясного продукту абсолютно точно нікого не залишить осторонь. Відмінний кулінарний варіант для затишних поїздок на природу з вашими рідними чи друзями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста середня – 7 шт.
  • Майонез – 4 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Добре промиваємо свинячу вирізку і обробляємо на шматки, що підходять для шашлику. Викладаємо їх у глибоку миску.
  2. Очищену цибулю обробляємо кільцями.
  3. Кільця овочів відправляємо до м’яса, посипаємо все сіллю і спеціями.
  4. Сюди вливаємо майонез і акуратно все розмішуємо, щоб не розламати кільця цибулі. Залишаємо маринуватися.
  5. Нанизуємо на шампури м’ясо, чергуючи його з кільцями цибулі.
  6. Встановлюємо заготовки на мангал із вугіллям.
  7. Обсмажуємо шашлик з усіх боків до апетитного рум’янцю.
  8. Соковитий шашлик із свинячої вирізки готовий. Доповнюйте овочами та іншими закусками!

Свиняча вирізка, запечена в рукаві у духовці

Свиняча вирізка, запечена в рукаві в духовці, відрізняється особливою соковитістю, м’якістю та апетитним зовнішнім виглядом. Цікава за смаком страва чудово підійде як для сімейного обіду, так і для ваших свят. Подавайте з гарячими гарнірами, свіжими овочами чи соліннями.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 0,5 кг.
  • Сіль за смаком.
  • Гірчиця – 10 грн.
  • Мед – 10 гр.
  • Цибуля червона – 130 гр.
  • Чебрець – 3 гілки.

Процес приготування:

  1. Промиваємо свинячу вирізку, зрізаємо з неї всі плівки та жирові частини, якщо такі є.
  2. Натираємо шматок свинячого м’яса сіллю по всій поверхні. Кількість солі регулюємо на свій смак.
  3. В окремій невеликій тарілці з’єднуємо звичайну гірчицю та рідкий мед. Якщо ваш мед занадто густий, трохи розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Відправляємо до рідких продуктів подрібнені гілки чебрецю та активно все розмішуємо.
  4. Дістаємо червону (фіолетову) цибулю з лушпиння, після ріжемо його на кільця. Їх відразу кладемо рівним шаром (під розмір свинячої вирізки) у рукав для запікання.
  5. М’ясо з усіх боків натираємо заготовкою з меду, гірчиці та запашного чебрецю. Викладаємо заготовку зі свинини в рукав на подушку із цибулі.
  6. Зав’язуємо рукав для випічки з обох боків і забираємо в розігріту до 200 ° духовку на 30-40 хвилин. У рукаві можна зробити кілька невеликих проколів для виходу пари.
  7. Свиняча вирізка, запечена у рукаві у духовці, готова. Подавайте до столу!
Прокрутка до верху