Свинячі реберця – це той продукт, який може стати основою багатьох гарячих страв, які можна подати в будні, свята, і навіть на пікніку приготувати на мангалі або в казані. Ціна їх цілком доступна і завжди на ринку можна купити свіжі ребра. Їх можна смажити, тушкувати, запікати з овочами чи різними соусами. Напевно, майже в кожній кухні світу ви зможете знайти свій унікальний спосіб приготування свинячих реберець.
Свинячі реберця в соєвому соусі з медом
Свинячі реберця в соєвому соусі з медом – це дуже смачний спосіб приготування. Ребра при запіканні покриваються золотистою ароматною скоринкою завдяки соусу та виглядають на столі оригінально та апетитно. Подавати на стіл їх найкраще з вареною молодою картоплею.
Інгредієнти:
на – 3 порції
- Свинячі ребра – ½ кг
- Гірчиця – 1 ст.
- Олія оливкова – 2 ст.л.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мед – 2 ст.л.
- Соус соєвий – 4 ст.л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Як смачно приготувати свинячі реберця? Підготуйте всі необхідні продукти, розморозьте свинячі ребра. Сіль використовуйте виходячи з того, наскільки соєвий соєвий соус.
У мисці з’єднайте соєвий соус, гірчицю, мед, оливкову олію та оцет.
Очистіть і порубайте дрібно часник, додайте його в маринад, також всипте мелений перець і додайте сіль за потребою.
Порубайте ребра на секції і викладіть у миску з маринадом. Перемішайте їх і залиште маринуватися на кілька годин. Можна залишити ребра на 10 хвилин при кімнатній температурі, якщо у вас мало часу.
Закріпіть один край рукава для запікання, вкладіть всередину мариновані реберця, вільно розташуйте їх там. Зав’яжіть другий край рукава і розташуйте пакунок на деку. Для виходу пари зробіть на рукаві кілька проколів зверху.
Запікайте свинячі реберця в духовці при 180-200 градусах протягом 35-50 хвилин. Подавайте запечені реберця з будь-яким відповідним гарніром на свій смак. Смачного!
Свинячі реберця, запечені у фользі в духовці
Свинячі реберця, запечені у фользі в духовці, – це страва, яку можна готувати хоч щодня. Воно нескладне, а за рахунок ароматних спецій м’ясо виходить дуже смачним і соковитим. Ви легко можете замаринувати ребра увечері, а наступного дня поставити їх у духовку та запекти до обіду.
Час приготування: 85 хв.
Час приготування: 15-20 хв.
порцій – 2.
Інгредієнти:
- Соус томатний – 2 ст.
- Реберця свинячі – 500 гр.
- Олія – для змащування фольги.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Приправа для мяса – 0,5 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте усі необхідні продукти. Ребра повинні бути або свіжими або повністю розмороженими.
Крок 2. Промийте реберця під краном, просушіть паперовими рушниками, потім розріжте на порційні шматочки по м’якій частині між ребер.
Крок 3. Посоліть ребра і приправте спеціями. Додайте також томатний соус і нарізаний дрібними шматочками часник. Добре перемішайте ребра.
Крок 4. Можна просто загорнути мариновані свинячі реберця у фольгу або зробити так, як ми пропонуємо. Жароміцну форму застелите листом фольги, змастіть її олією і викладіть реберця.
Крок 5. Щільно вкрийте форму другим аркушем фольги, щоб не залишилося навіть маленьких отворів. Запікайте свинячі реберця в духовці при 180 градусах протягом 50 хвилин, потім розгорніть фольгу, збільшіть нагрівання до 200 градусів і готуйте страву у відкритому вигляді ще 15 хвилин.
Крок 6. Готові свинячі реберця, запечені у фользі, перекладіть на блюдо, прикрасьте рубаною зеленню і подавайте до столу. Смачного!
Свинячі реберця з картоплею в духовці
Свинячі реберця з картоплею в духовці – це поживна, але досить бюджетна страва. І, між іншим, таке поєднання є улюбленою комбінацією багатьох шанувальників м’ясних страв. Готувати картоплю та свинячі ребра нескладно, за своїм бажанням ви можете доповнити її улюбленою свіжою зеленню або овочами.
Час приготування: 1 год. 10 хв.
Час приготування: 10-15 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Гірчиця їдальня – 2 ч.л.
- Картопля – 800 гр.
- Реберця свинячі – 700 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Олія – 4 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Приправа для картоплі – 2 щіпки.
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте все необхідне, увімкніть духовку і розігрійте її до 180 градусів.
Крок 2. Реберця помийте, потім промокніть від рідини паперовими рушниками. Порубайте їх на порції по м’якому прошарку між ребер. Поперчіть і приправте реберця спеціями, додайте пару чайних ложок гірчиці і перемішайте їх руками.
Крок 3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте часточками середнього розміру.
Крок 4. Форму для запікання змастіть олією або застеліть пергаментом. Спочатку покладіть шар картоплі, посоліть його, приправте і збризкайте олією. Потім розкладіть реберця між картопляними часточками.
Крок 5. Форму щільно затягніть фольгою і відправте в духовку. Запікайте блюдо протягом 40 хвилин.
Крок 6. Очищений часник дрібно порубайте ножем. Кріп помийте і також дрібно наріжте.
Крок 7. У мисочці змішайте подрібнений часник, сіль, мелений перець та олію.
Крок 8. Дістаньте форму з духовки, заберіть фольгу і змастіть страву маринадом.
Крок 9. Поверніть форму з картоплею та реберцями в духовку ще на 20 хвилин. Готову страву посипте нарізаним кропом і можна відразу подавати до столу.
Крок 10. Запечені свинячі реберця з картоплею виходять дуже смачними, можна навіть таку страву на свято подати. Смачного!
Свинячі реберця в рукаві в духовці
Свинячі реберця в рукаві в духовці виходять дуже смачними, ніжними і соковитими. М’ясні гурмани будуть у захваті. Запечені ребра можна подати на стіл як гарячу страву з гарніром або приготувати їх спеціально для зустрічі друзів як закуску до пива.
Час приготування: 80 хв.
Час приготування: 25 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 7 ст.
- Мед – 2 ст.л.
- Реберця свинячі – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Часник – 6 зубів.
- Корінь імбиру – 1 год.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Гвоздика – до смаку.
- Трави прованські – до смаку.
- Кетчуп – 2 ст.л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі реберця промийте під прохолодною проточною водою, обсушіть і розріжте на секції. Зі спеціями їх зручно перемішувати у великій мисці.
Крок 2. Очистіть від лушпиння часникові зубчики і пропустіть через прес.
Крок 3. Корінь імбиру очистіть від тонкої верхньої шкірки, а потім дуже дрібно наріжте ножем, можна також натерти його на тертці.
Крок 4. Підготуйте маринад для реберців. У миску викладіть подрібнений часник та корінь імбиру, додайте спеції та влийте соєвий соус, покладіть необхідну кількість кетчупу та меду. Все добре перемішайте. Потім полийте ребра маринадом і повертайте їх руками, щоб вони поступово покрилися пряною сумішшю.
Крок 5. Очищені головки цибулі наріжте півкільцями і викладіть його до ребер, полийте лимонним соком і ще раз добре перемішайте руками ребра. Миску з ребрами накрийте і приберіть у холодильник на 2 години мінімум.
Крок 6. Коли реберця добре промаринуються, викладіть їх у рукав для запікання. Його краї зав’яжіть, а на верхній частині зробіть кілька проколів голкою, щоб виходила пара. Запікайте свинячі реберця в духовці при 200 градусах протягом 40-60 хвилин. За 15 хвилин до закінчення запікання акуратно розріжте рукав, щоб ребра підрум’янилися.
Крок 7. Чудова м’ясна страва готова. Запечені свинячі ребра можна подавати з гарніром і без нього. Смачного!
Тушені свинячі реберця на сковороді
Тушені свинячі реберця на сковороді – це страва, яка добре впишеться в осінній та зимовий раціон харчування, коли організму необхідно багато сил та енергії. Як спеції можна використовувати збірні приправи, які продаються в магазині або зібрати свій унікальний букет з улюблених спецій.
Час приготування: 100 хв.
Час приготування: 10 хв.
порцій – 2-3.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Спеції – до смаку.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. З ребер зріжте плівочки і помийте їх, потім розріжте на окремі кісточки.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, обмийте і наріжте півкільцями.
Крок 3. З’єднайте свинячі ребра з цибулею в об’ємній мисці. Посипте продукти спеціями та збризкайте оливковою олією, акуратно перемішайте руками і залиште на 20-30 хвилин для маринування.
Крок 4. Найкраще гасити ребра в товстостінній сковороді з кришкою, що щільно закривається. Викладіть ребра та цибулю в сковорідку, накрийте кришкою та поставте на вогонь.
Крок 5. Періодично перемішуйте ребра з цибулею, щоб не пригорало. Гасіть таким чином близько години. Подавати тушковані свинячі реберця можна з картоплею, макаронами або іншими гарнірами на ваш смак. Смачного!
Свинячі реберця з картоплею в казані
Свинячі реберця з картоплею в казані – це універсальний рецепт, який можна реалізувати на домашній кухні або прямо на свіжому повітрі під час пікніка. Ребра вийдуть м’якими та ніжними, а картопля під впливом м’ясного соку стане ароматною та розсипчастою.
Час приготування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 1 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник – 4 зуби.
- Паста томатная – 4 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Зелень – 30 гр.
- Вода – 3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Обмийте прохолодною водою ребра, почистіть картоплю, цибулю, моркву та часник.
Крок 2. Ребра розріжте на частини по м’якому прошарку між кісточками. Картопля розріжте на великі часточки. Морквину наріжте тонкими кружальцями або натріть на тертці. Цибулю та часник наріжте дрібними кубиками.
Крок 3. У сковороду влийте олію і на сильному вогні обсмажте ребра до рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 4. У казан влийте олію і обсмажте на ньому подрібнені цибулю, моркву та часник. Смажте овочі до м’якості протягом 3-5 хвилин.
Крок 5. До обсмажених овочів викладіть у казан обсмажені свинячі реберця. Посоліть овочі та м’ясо до смаку.
Крок 6. Зверху на ребра покладіть картоплю, посоліть до смаку. Розведіть з водою томатну пасту, додайте в суміш мелений перець, сіль і подрібнену зелень. Отриманий томатний соус влийте у казан.
Крок 7. Накрийте кришкою казан і тушкуйте страву до готовності протягом 40 хвилин.
Крок 8. Страва з картоплі та свинячих реберець виходить не тільки смачною, а й дуже поживною. Смачного!
Смажені свинячі реберця з цибулею на сковороді
Смажені свинячі реберця з цибулею на сковороді – це чудовий варіант для сімейного обіду. Ребра однозначно виглядають дуже апетитно на столі. До них можна підібрати абсолютно будь-який гарнір від традиційної картоплі до скляної локшини.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 8.
Інгредієнти:
- Коріандр – 1 ст.
- Реберця свинячі – 1,5 кг.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Перець гострий – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
- Зелень – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Добре помийте свинячі ребра прохолодною водою, зріжте плівочки і розріжте їх на окремі кісточки. Головки цибулі очистіть від лушпиння.
Крок 2. Насіння коріандру перетріть у ступці.
Крок 3. Прогрійте сковороду або казан, влийте кілька столових ложок олії.
Крок 4. Обсмажте реберця на сильному вогні з усіх боків, для цього достатньо буде 10 хвилин, час від часу перевертайте ребра.
Крок 5. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
Крок 6. Якщо у казані утворилося багато рідини, її необхідно злити. Додайте в казан до ребер нарізану цибулю, посоліть, приправте і покладіть сушений стручок гострого перцю.
Крок 7. Зменште вогонь під казаном, смажте ребра і цибулю доти, доки останній стане м’яким і прозорим.
Крок 8. Смажені ребра з цибулею подавайте до столу в гарячому вигляді з гарніром на власний розсуд. Смачного!
Свинячі реберця в соусі барбекю
Свинячі реберця в соусі барбекю – це шалено ароматне і абсолютно точно одна з найсмачніших страв. Рецепт вимагає, як мінімум пару годин для маринування, а потім свинячі ребра ще довго запікаються в духовці, але це точно того варте. Така страва стане цвяхом та головним частуванням вашого застілля.
Час приготування: 5-6 год.
Час приготування: 20-30 хв.
порцій – 5.
Інгредієнти:
- Часник – 1 головка.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Реберця свинячі – 1,2 кг.
- Мед – 4 ст.л.
- Паприка копченая молотая – 5 ст.л.
- Соль – 4 ст.л.
- Зіра – 3 ст.
- Перець червоний мелений – 5 ч.л.
- Сахар – 3 ст.л.
- Паста томатная – 200 гр.
- Оцет бальзамічний – 1 ст.
- Соус табаско – 2 ч.л.
- Соус вустерширский – 2 ст.л.
- Гірчиця дижонська – 5 ст.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. З ребер зніміть плівку, добре їх промийте.
Крок 2. Змішайте спеції: паприку, сіль, цукор, мелену зіру та червоний мелений перець.
Крок 3. Цибулю та часник очистіть і дрібно наріжте їх.
Крок 4. Ребра натріть сумішшю спецій, гірчицею та невеликою кількістю цибулі та часнику.
Крок 5. Заберіть ребра маринуватися в прохолодне місце на 2-3 години, можна залишити на ніч.
Крок 6. Обсмажте на рослинному маслі цибулю і часник, що залишився, додайте суміш спецій.
Крок 7. До обсмажених овочів додайте мед.
Крок 8. Через 5 хвилин викладіть на сковороду томатну пасту, соус табаско, вустерширський соус та бальзамічний оцет. Томіть отриманий соус ще 10 хвилин.
Крок 9. Свинячі реберця загорніть у фольгу і запікайте в духовці при 170 градусах протягом 3 годин. Потім дістаньте запечені ребра із духовки. Сік, який утворився при запіканні, злийте в соус барбекю, ще трохи протушкуйте його. Коли соус барбекю буде готовий, змастіть ребра з усіх боків. Знову відправте свинячі ребра в духовку і запікайте ще 15 хвилин при 250 градусах.
Крок 10. Готові ребра свинячі в соусі барбекю наріжте порційно і подавайте до столу. Смачного!
Свинячі реберця з овочами в духовці
Свинячі реберця з овочами в духовці – це чудове гармонійне поєднання продуктів. Страва не вийде дуже жирною, а овочі можна подати до ребрів як гарнір. На свій смак ви можете змінити і доповнити список овочів будь-якими іншими.
Час приготування: 80 хв.
Час приготування: 20-25 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 400 гр.
- Вино столове – 100 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Квасоля стручкова – 1 упаковка.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Трави сушені – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Чорнослив – 200 г.
- Картопля – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Очистіть і наріжте невеликими кубиками цибулю. Гливи помийте і наріжте часточками. Обсмажте цибулю до прозорості на олії. Додайте до цибулі гриби і тушкуйте під кришкою 5-7 хвилин.
Крок 2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте брусками. Стручкова квасоля має бути розмороженою.
Крок 3. З свинячих ребер зріжте жир і м’ясо. Ребра розріжте окремі кісточки.
Крок 4. У жароміцну форму викладіть пасеровану цибулю та гриби, далі покладіть картоплю та квасолю. Зверху розкладіть ребра, шматочки сала та м’яса.
Крок 5. Посоліть та приправте заготовку, перемішайте. Розведіть вино водою у пропорції 1 до 1. Залийте отриманою сумішшю овочі та свинину.
Крок 6. Запікайте страву протягом години в розігрітій до 180 градусів духовці. Подавати запечені свинячі ребра з овочами можна на гарній спільній страві. Смачного!
Свинячі реберця, приготовлені в пиві
Свинячі реберця, приготовлені в пиві, виходять дивовижно смачними. До того ж їх зручно подавати та їсти руками. Запікати ребра можна на барбекюшниці або в духовці. Ви можете самі придумати та подати зі свинячими ребрами оригінальний гарнір чи соус на основі гірчиці чи кетчупу.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Приправи для барбекю – 3 ст.
- Реберця свинячі – 2 кг.
- Пиво темне – 180мл.
Процес приготування:
Крок 1. Промийте під краном ребра і просушіть серветками. Посипте свинину спеціями з усіх боків. У магазині можна знайти готову приправу для м’яса.
Крок 2. Приправу, що залишилася, додайте в темне пиво.
Крок 3. Добре перемішайте пиво та спеції для барбекю.
Крок 4. Добре прогрійте гриль. Ребра щедро змастіть пивним соусом за допомогою пензлика та викладіть на розігріту поверхню.
Крок 5. Смажте ребра на грилі протягом півгодини, періодично змащуючи пивним соусом.
Крок 6. Перед тим як подати свинячі реберця, приготовлені на пиві до столу, розріжте їх на порції. Смачного!