Сирники з манкою та сиром на сковороді – 7 смачних рецептів пишних сирників

Пишні сирники з манкою та сиром на сковороді – смачна і проста страва на сніданок. Скільки господинь, стільки і рецептів сирних сирників, проте не у всіх вони виходять пишними та ніжними. Всередину, найкраще використовувати манну крупу, так виходить набагато смачніше, ніж із пшеничним борошном. Усі секрети приготування смачних сирників з сиру ви знайдете в рецептах, представлених нижче, а також підберете варіанти на свій смак.

Класичний рецепт сирників з манкою та сиром на сковороді

Класичні сирники готуються на основі жирного щільного сиру, досить сухого, до них додається манна крупа, щоб скріпити масу, і яйце, різні підсолоджувачі у вигляді цукру, фруктів, сушених ягід і т.д. швидше, ніж готувати в духовці.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Сир 9% – 500 гр.
  • Манна крупа – 4 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сметана 25% – 2 ст.л.
  • Борошно пшеничне – для обвалки
  • Олія – ​​для смаження

На порцію Калорії: 174 ккал Білки: 15 г Жири: 6.9 г Вуглеводи: 13.1 г

Процес приготування:

Як приготувати пишні сирники з манкою та сиром на сковороді за класичним рецептом? Сир розім’яти виделкою. Додати до нього цукор та трохи солі.

Перемішати та додати яйця.

Все знову добре перемішати. Покласти масу сметану.

Суміш перемішати до об’єднання та всипати манну крупу. Дати масі постояти 10 хв., щоб манка встигла набухнути, увібравши зайву вологу.

Перед кожним сирником змочувати руки в холодній воді, брати невелику частину тіста, формувати з нього кульку. Обвалювати кожен сирник у борошні, в кінці злегка стискаючи долонями з двох сторін, щоб отримати товсті коржики.

У широкій сковороді нагріти олію без запаху. Зменшити вогонь. Покласти в сковороду сирники, смажити на одному боці, доки вона не зарум’яниться.

Перевернути сирники на інший бік та обсмажувати ще кілька хвилин, накривши сковороду кришкою.

Страву накрити паперовим щільним рушником.

Викласти на нього сирники, щоб папір увібрав у себе зайву олію.

Подавати до столу класичні сирники із сиру з манкою у гарячому вигляді. Додатково подати сметану, джем або варене згущене молоко.

Смачного!

Пишні сирники, виготовлені з домашнього сиру

Домашній сир відрізняється приємним вершковим смаком та відносною відсутністю зайвої вологи. Він дуже жирний та поживний. Такий сир можна купити на сезонних ярмарках або у фермерів та приготувати справжні ароматні пишні сирники.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Сир домашній жирністю не менше 9-10% – 500 г;
  • Яйця курячі С2 – 1 шт. + жовток;
  • Цукор-пісок – 3 ст. л. з гіркою;
  • Сметана жирна – 1,5 ст. л.;
  • Манна крупа – 3 ст. Л.;
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.;
  • Олія – ​​для обсмажування.

Процес приготування:

1. Встелити сито або друшляк марлею, складеною в 4 шари, укласти туди сир, накрити краями марлі і поставити зверху на сир тарілку, на яку помістити важкий вантаж. Залишити у холодильнику на 2 години.

2. Відважений сир протерти через дрібне сито. Яйце і жовток збити віночком із цукровим піском до пишного стану. Додати сметану та розмішати. Змішати сирну масу з|із| яєчною, додати манку і пробити все занурювальним блендером або збити в кухонному комбайні. Забрати тісто на півгодини в холодильник.

Дивіться також:  Наполеон класичний - 10 найкращих рецептів у домашніх умовах

3. Від сирного тіста відривати шматочки вагою близько 40 г і формувати з кожного шматочка кульку, катаючи її в борошні. В кінці кожна куля приплюснути, щоб отримати товсту круглу шайбу. Ще раз припорошити всі сирні коржі борошном.

4. У сковороді великого діаметра розжарити олію. Класти сирники в киплячу олію та обсмажувати з двох сторін до золотистої скоринки на помірному вогні. Перевертати сирник можна лише після появи скоринки, інакше він може розвалитися. Накрити кришкою сковороду і злегка протушкувати вміст близько 5 хв.

5. Подавати готові сирні сирники гарячими, зі свіжими ягодами та ганчіркою жирної густої сметани.

Смачного!

Дуже смачні сирні сирники з манкою та родзинками

Відмінний варіант сніданку для дітей – сирні сирники з додаванням родзинок. Усередині вони виходять трохи кремоподібними, що робить їх привабливими навіть для тих дітей, яких дуже нелегко нагодувати сиром.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Сир жирний – 0,5 кг;
  • Родзинки – 70 г;
  • Цукор-пісок – 70 г;
  • Яйце куряче – 2 шт.;
  • Манна крупа – 3 ст. Л.;
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л + для паніровки;
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.

Процес приготування:

1. Родзинки промити, висипати в миску. Залити його окропом або просто гарячою водою і залишити постояти 10 хв. Відкинути на сито, дати стекти зайвої рідини, потім відтиснути руками. Викласти ізюм на паперовий рушник і остаточно обсушити.

2. Сир протерти через сито з дрібними осередками. Якщо в сирі дуже багато вологи, його потрібно попередньо викласти в марлю, складену вчетверо, зав’язати її вузликом і покласти під прес на 6 годин. У результаті в марлі залишиться тільки суха сирна маса, а вся сироватка витече.

3. Перетертий сир перекласти в глибоку миску, додати|добавляти| цукровий пісок, перемішати.

4. Яйця вбити в миску до сирної маси, додати манну крупу, 3 столові ложки борошна і все перемішати віночком до однорідності.

5. Додати в суміш для сирників ізюм. Знову добре перемішати. Дати тесту для сирників постояти за кімнатної температури і дійти протягом 10 хв.

6. Висипати на стіл борошно для паніровки сирників. Перед кожним сирником змочувати руки в холодній воді, брати невелику порцію тіста і обвалювати в борошні, щоб виходили кульки. Залишити заготовки для сирників на столі ще на 10 хв., потім знову обваляти їх у залишках борошна.

7. Взяти широку сковороду великого діаметру, розігріти в ній рослинне масло, що дезодорує. Викладати трохи плескаті кружечки сирного тіста в масло і смажити з одного боку до появи рум’яної скоринки.

8. Перевернути сирники з іншого боку і обсмажити до золотистості. Прикрити сковороду кришкою, зменшити вогонь. Згасити сирники під кришкою протягом 5 хв.

9. Подавати сирники із ізюмом до столу, змастивши сметаною або невеликою кількістю улюбленого варення.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування сирників з манкою та сметаною

Оскільки сирники зазвичай готують із сухого сиру, а манці за технологією потрібно в чомусь набухнути, увібравши в себе вологу, іноді до сирників додають жирну сметану. Страва виходить з дуже вираженим вершково-сирним смаком.

Дивіться також:  Біляші на дріжджовому тесті на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Час приготування: 30 хв.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Сир жирний – 200 г;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Манна крупа – 100 г;
  • Сметана 26% жирності – 50 г;
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Олія соняшникова без запаху – для обсмажування.

Процес приготування:

1. Манну крупу попередньо змішати з|із| жирною сметаною і залишити на 15 хв. набрякнути. Сир розім’яти виделкою, додати в нього яйце, всипати цукор (можна додати трохи ваніліну, ванільного цукру або краплю ванільної есенції), додати 1 щіпку солі. Все ретельно перемішати.

2. Додати в сирну масу набряклу манку і ретельно вимісити.

3. Вийде однорідна нещільна маса, що за консистенцією нагадує жирну сметану.

4. Широку сковороду нагріти з олією на вогні середньої інтенсивності. Столовою ложкою набирати сирну масу і викладати в киплячу олію гіркою. Утворюватимуться тонкі коржики.

5. Обсмажувати сирники з одного боку до золотистості, потім перевернути і смажити кілька хвилин з іншого боку.

6. Подавати сирні сирники зі згущеним молоком, варенням, сметаною або свіжими ягодами.

Смачного!

Ніжні сирні сирники з манкою і бананом на сковороді.

М’які ніжні сирники виходять із бананом. Цей фрукт дозволяє зменшити кількість цукру, що додається, а також може послужити заміною частини яєць. Бананова маса добре «склеює» тісто, що дозволяє не перевантажувати сир зайвою манною крупою.

Час приготування: 35 хв.

порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 0,5 кг;
  • Манна крупа – 70 г;
  • Банани – 2 шт.;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Цукровий пісок – 80 г;
  • Борошно пшеничне – для обвалення;
  • Олія – ​​для обсмажування.

Процес приготування:

1. Сир протерти через дрібне сито, особливо це важливо для сухого щільного сиру з крупинками. Якщо сир має підвищену вологість, його потрібно заздалегідь укласти у вузлик із марлі, зав’язати його та покласти під прес на 5-6 годин. За цей час зайва рідина з сиру піде.

2. Перетертий сир викласти у широку миску. Додати|добавляти| цукор-пісок і розмішати. Яйце трохи збити за допомогою віночка або міксером, вилити до сиру з цукром. Добре все перемішати.

3. Просіяти у сирну масу манну крупу з розпушувачем та перемішати до об’єднання. Банани потрібно купити найстиглиші та м’які, жовті у коричневу цятку. Очистити фрукти від шкірки, нарізати дуже дрібними шматочками і додати масу. Знову все перемішати. Якщо тісто вийшло трохи рідким, додати ще невелику кількість манки.

4. На стіл висипати борошно пшеничне (близько 3-4 ст. л.). З сирної маси сформувати невеликого розміру кульки, обваляти їх у борошні. Кожна кулька трохи плескати, щоб отримати товсті сирні шайби.

5. У найширшій сковороді розігріти кілька рослинної олії без запаху. Викласти заготовки для сирників у киплячу олію та обсмажити їх з одного боку до утворення рум’яної золотистої скоринки.

6. Перевернути сирники лопаткою на інший бік і так само обсмажити. Сковороду накрити кришкою, понизити вогонь. Потримати сирники із бананом на вогні ще близько 5 хв.

7. Подавати сирники з бананом до гарячого столу, виклавши чаркою, полив солодким сиропом і прикрасивши шматочками свіжих фруктів і ягодами.

Дивіться також:  Торт «Молочна дівчинка» класичний - 10 рецептів у домашніх умовах

Смачного!

Як приготувати сирні сирники з яблуком?

Сирники з яблуками до смаку трохи нагадують сирні оладки, вони виходять соковитими, м’якими, мають чудовий яблучний аромат. Яблуко краще придбати кисло-солодке, щоб додати цікаву смакову ноту в готові вироби.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Сир жирний – 0,5 кг;
  • Яблуко – 1 шт.;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Манна крупа – 4 ст. Л.;
  • Цукровий пісок – 1 ст. л.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Борошно пшеничне – для обвалки;
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1. Сир покласти в миску і розім’яти вилкою. Яблуко промити, обсушити, зняти шкірку, прибрати насінну коробку та хвостик. Частки яблука нарізати кубиками невеликого розміру.

2. Покласти яблука у сир. Додати сіль, цукровий пісок, манку та яйце.

3. Сирну масу перемішати, відставити тісто настоятися на півгодини. Манна крупа за цей час набухне.

4. У великій сковороді розігріти соняшникову або кокосову олію, сирну масу поділити на рівні частини. З кожного шматочка тіста сформувати кульку, придавити її з двох сторін, щоб отримати товсту коржик. Обваляти кожну шайбу з сиру в борошні з обох боків, викласти в сковороду, встановити середній вогонь і обсмажувати з обох боків до золотистого кольору та появи рум’яної скоринки.

5. Подавати готові сирники з гарячим шоколадом, рідким медом, сметаною, згущеним молоком або конфітюром. Зберігати сирники з яблуками можна у холодильнику, у герметично закритій ємності близько 2 діб.

Смачного!

Простий рецепт пишних сирників без яєць з манкою

Якщо вам чи вашим діткам не можна вживати в їжу яйця або почали готувати сирники, а яєць не виявилося, не поспішайте засмучуватись: яйце з успіхом можна замінити поєднанням яблука та банана. Для додаткової насолоди додайте жменю в’ялених журавлин або родзинок, смак вийде дивовижним.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 г;
  • Манка – 2 ст. л.;
  • Банан – 0,5 шт.;
  • Яблуко – 0,5 шт.;
  • Журавлина сушена – 2 ст. л.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Олія – ​​для обсмажування.

Процес приготування:

1. Натерти на терці крупно кисло-солодке вимите яблуко, не знімаючи шкірки.

2. Додати в миску до яблука половину дуже стиглого банана. Банан можна брати навіть із трохи почорнілою шкіркою, такі фрукти найсолодші.

3. За допомогою вилки розім’яти банан з яблуком до пюре. Те саме можна зробити за допомогою занурювального блендера або кухонного комбайна.

4. Змішати пюре із фруктів із сухим жирним сиром. Якщо сир попався вологий, покласти в марлю і віджати руками зайву вологу. Розтерти пюре з|із| сиром, додати|добавляти| трохи солі і манну крупу.

5. В’ялену журавлину обдати окропом, дати постояти в ситі 5 хв., потім обсушити на паперовому рушнику. Додати журавлину в тісто для сирників, добре перемішати.

6. З тіста скачати кульки, обваляти з усіх боків у манній крупі та викласти на дерев’яну дошку.

7. У важкій сковороді розігріти олію. Викласти в гарячу олію кульки з тіста, придавити їх лопаткою, щоб надати форму коржів. Обсмажувати на слабкому вогні з двох сторін до утворення гарної рум’яної скоринки.

8. Подавати сирники гарячими зі згущеним молоком, кленовим сиропом або конфітюром.

Смачного!