Сирники з сиру класичні – 12 простих рецептів, як приготувати смачні пишні сирники на сковороді

Класичні сирники з сиру – це широка лінійка перетворення корисного продукту на смачний та корисний сніданок. Які інгредієнти та в якій кількості додавати в сирне тісто, як правильно замісити його, посмажити чи запекти сирники, та й на інші питання ви отримаєте відповіді у цій добірці смачних рецептів.

Класичні пишні сирники із сиру на сковороді

Класичні пишні сирники з сиру на сковороді, як найпопулярніший сніданок у багатьох сім’ях, готуються до певної пропорції інгредієнтів. Сир вибирається жирніший, і на кожні 100 гр. сиру береться 10 гр. борошна чи манки і більше, інакше сирники вийдуть дуже в’язкими. У класичному рецепті до сиру додаються, крім борошна, лише яйце із цукром.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Сир – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Борошно пшеничне – для паніровки
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Як приготувати класичні сирники з сиру на сковороді? Інгредієнти для сирників відміряти відповідно до пропорції рецепту.

Якщо у вас домашній сир, то зайву сироватку віджати через марлю.

Перекласти сир в окремий посуд та виделкою перетерти в дрібну однорідну крихту.

Яйце в піалі виделкою перемішати.

Яєчну масу рівномірно розлити поверхнею сиру.

Через сито просіяти до сиру потрібну кількість борошна, додати цукор та сіль.

Протягом півхвилини вилкою та круговими рухами сирну масу перемішати до однорідності.

Руками із цієї маси сформувати невеликі кульки.

Запанувати їх у борошні.

Потім за допомогою ножа сирникам надати форму биточків.

У сковороді розігріти олію і перекласти на неї сформовані сирники.

Щоб сирники добре просмажилися і вийшли пишними, обсмажити на невеликому вогні під прикритою кришкою і по 3-4 хвилини з кожного боку.

Зайву олію прибрати, переклавши гарячі сирники на стопку паперових серветок.

Приготовлені класичні пишні сирники з сиру на сковороді можна відразу сервірувати до сніданку з будь-яким топінгом, але краще дати їм півгодини постояти, щоб сирна маса всередині стабілізувалася і стала щільнішою. Смачного!

Класичні сирники з сиру з борошном та яйцем на сковороді

Класичними багато кулінарів визнають сирники з сиру з борошном та яйцем на сковороді, приготовані згідно з класичним рецептом пропорції ГОСТу. Рецепт простий, перевірений практикою. Сирники добре зберігають форму і виходять високими, з ніжною текстурою та приємним присмаком сиру.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Сир – 540 гр.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Сир перекласти в окремий посуд і ретельно розтерти вилкою. Крупнозернистий сир краще протерти на сито.

2) Потім до сиру розбити яйце, насипати два види цукру з щіпкою солі та виделкою перемішати в однорідну масу.

3) Через сито до сирної маси просіяти борошно.

4) Перемішати цю масу спочатку ложкою, потім рукою. Тісто вийде липким, але більше муки додавати не потрібно.

5) Перекласти тісто на присипану мукою стільницю і сформувати рулетом завтовшки до 6-7 см.

6) Нарізати сирну масу на шматочки завтовшки 1,5 см і склянкою додати рівну форму.

7) У сковороді розігріти олію і обсмажити сирники на середньому вогні та до золотистої скоринки на одній стороні.

Потім перевернути і довести до готовності на невеликому вогні та під прикритою кришкою. Зайву олію можна видалити паперовими серветками.

9) Приготовлені на сковороді класичні сирники з сиру з борошном та яйцем сервірувати до столу з будь-яким топінгом. Смачного!

Смачні сирники з сиру з манкою на сковороді

Смачні сирники з сиру з манкою замість борошна на сковороді виходять більш пишними, ніжними і добре тримають форму при смаженні, не розпливаючись. Манка, вбираючи рідину, набухає і змінює текстуру сирників на краще, а стороннього смаку не додає, зберігаючи справжній смак сирників.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 15 шт.

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Манка – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Борошно – для панірування.

Процес приготування:

1) Інгредієнти для сирників відразу відміряти, відповідно до пропорції рецепту.

2) Вибраний для сирників сир перекласти в окремий посуд і ретельно розм’яти вилкою.

3) Насипати до сиру сухі інгредієнти. Кількість цукру збільшувати не треба, інакше сирники підгорять і погано триматимуть форму.

4) У сирну масу розбити одне яйце.

5) Ложкою замісити тісто для сирників до однорідної текстури і залишити на півгодини набухання манки.

Дивіться також:  Торт «Естерхазі» класичний – 8 рецептів у домашніх умовах

6) На присипаному борошном обробній дошці руками сформувати сирники завтовшки трохи більше 1 див.

7) На середньому вогні обсмажити сирники до золотистої скоринки з одного боку.

Потім вогонь зменшити та посмажити сирники з іншого боку. Якщо прикрити сковороду кришкою, сирники вийдуть більш пишними.

9) Приготовлені на сковороді смачні сирники з сиру з манкою одразу сервірувати до сніданку. Смачного!

Пишні сирники з сиру, як у дитсадку

Пишні сирники з сиру, як у дитячому садочку, готуються згідно з рецептом із СРСР. Для них береться мінімум борошна, яєць та вибирається свіжий сир. Обсмажуються сирники на вершковому маслі та доводяться до готовності у духовці. Для подачі замість сметани до таких сирників готується молочний соус.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сир – 360 гр.
  • Борошно пшеничне – 40 гр. + для панірування.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Для соусу:
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Олія вершкове – 15 гр.
  • Молоко 3,2% – 160 мл.

Процес приготування:

1) Сир для сирників перекладіть в окремий посуд і добре розімніть вилкою. Сухий сир перекрутіть через м’ясорубку. Подрібнювати сир блендером небажано, тому що тісто вийде рідким.

2) Потім до сиру розбийте яйце, насипте борошно, що просіює, з цукром і ложкою замісіть тісто.

3) Руками на присипаному борошном стільниці сформуйте сирники.

4) Обсмажте їх на середньому вогні на розігрітій вершковій олії і до рум’яної скоринки з обох боків.

5) Духовку увімкніть на 200 ° С і поставте в неї на 10 хвилин обсмажені сирники.

6) Для молочного соусу на сухій сковороді обсмажте борошно до легкого кремового кольору. Додайте до неї вершкове масло та ретельно перемішайте до однорідності.

7) Молоко доведіть до кипіння, перекладіть до нього обсмажене з маслом борошно, цукор, ретельно перемішайте і поваріть до загусання.

Приготовлені пишні сирники з сиру, як у дитячому садочку, розкладете по порційним тарілкам, доповніть молочним соусом і подайте до столу. Смачного!

Найпростіший рецепт приготування сирників із сиру на сковороді

Найпростіший рецепт приготування сирників із сиру на сковороді передбачає використання тільки сиру, яйця, борошна та цукру. Готуються прості сирники швидко, а смак визначається сиром, як основним інгредієнтом. Ідеально для таких сирників підходити звичайний 9% сир, який в міру вологий і не вимагає багато борошна.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л. + для панірування.
  • Цукор-пісок -1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) У посуд для замісу тіста перекладіть сир, розбийте до нього яйце і насипте цукор з борошном, що просіює.

2) Ложкою ці інгредієнти змішайте у однорідну масу.

3) Потім сирну масу перекладіть на присипану мукою стільницю, скачайте в ковбаску діаметром не більше 5 см, розріжте на шматочки завтовшки 2-3 см.

4) Сформовані сирники обсмажте на розігрітій олії на середньому вогні до рум’яної скоринки на одній стороні. Потім переверніть і посмажте вже на невеликому вогні та під прикритою кришкою, до готовності.

5) Приготовлені на сковороді за найпростішим рецептом сирники з сиру доповніть солодким топінгом і відразу подайте до сніданку. Смачного!

Сирні сирники без борошна

Рецепти сирних сирників без борошна затребувані і для дієтичного, і для правильного харчування, а приготувати їх можна як солодкими, так і несолодкими закусочними. Сирники без борошна зазвичай запікають у духовці, а для смаження на сковороді до сиру, для збереження форми, замість муки додають манку або крохмаль. У цьому рецепті додамо до сирників вівсяні пластівці, запануємо в них і смажимо на сковороді.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці – 4 ст.л.
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів для сирників без борошна.

2) Сир перекладіть в окремий посуд, додайте сіль і ложкою все розітріть в однорідну масу.

3) Потім розбийте до сиру яйце та перемішайте.

4) Додайте до сиру дві столові ложки вівсяних пластівців і перемішайте ще раз.

5) Руками з сирної маси сформуйте невеликі сирники і обваляйте з усіх боків в вівсяних пластівцях, що залишилися.

6) У сковороді розігрійте трохи рослинної олії та обсмажте сирники до золотистої скоринки на одній стороні.

7) Потім акуратно переверніть і посмажте до хрусткої скоринки на іншій стороні.

Дивіться також:  Пишні оладки на молоці класичні – 10 найкращих рецептів приготування

Приготовлені сирні сирники без борошна подайте до столу з варенням або медом. Смачного!

ПП сирники з сиру з рисовим борошном

Для ПП сирників із сиру ідеально підходить замість пшеничного борошна рисове. Це борошно не містить глютену, має низький глікемічний індекс і, як більш важке в порівнянні з пшеничною, добре тримає форму сирників. У ПП варіанті замість цукру до сирників додається будь-який цукрозамінник або подаються вони з медом. Смажать ПП сирники на сухій сковороді.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 360 гр.
  • Борошно рисове – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Процес приготування:

1) Сир перекладіть у посуд для замісу тіста і на свій смак додайте будь-який замінник цукру.

2) Розбийте до сиру одне яйце і виделкою перемішайте в однорідну масу.

3) Потім до сирної маси насипте і, краще через сито, борошно рисове. Замісити сирне тісто. Текстура його вийде досить щільною.

4) Руками сформуйте невеликі однакові сирники.

5) Розігрійте суху сковороду з антипригарним покриттям та викладіть на неї сформовані сирники.

6) Смажте їх 3–4 хвилини на середньому вогні до золотистої скоринки на одній стороні. Потім переверніть і посмажте на маленькому вогні під кришкою на 5-6 хвилин на іншій стороні.

7) Приготовлені ПП сирники з сиру з рисовим борошном подайте до столу, доповнивши медом, шоколадом чи солодкими фруктами. Смачного!

Пишні сирники з сиру із родзинками в домашніх умовах

Сир із родзинками відмінно поєднуються в будь-якій сирній випічці і пишні сирники з сиру з родзинками в домашніх умовах не будуть винятком. Сир для таких сирників береться сухішим, а краще готувати зі звичайного 9%. Родзинки вибирають без кісточок і заздалегідь замочують. У цьому рецепті до сиру додаємо борошно з манкою, пануємо в борошні і смажимо сирники на сковороді.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 360 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Манка – 15 гр.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Інгредієнти для сирників одразу підготуйте, відповідно до пропорції рецепту.

2) Родзинки заздалегідь на 15 хвилин залийте теплою водою і обсушіть на серветці.

3) В окремий посуд перекладіть сир, розбийте до нього яйце і насипте цукор із сіллю та ваніліном. Ці інгредієнти перемішайте ложкою.

4) Потім до сирної маси насипте родзинки, просіяне борошно з манкою, і ще раз все перемішайте. Це тісто залиште на півгодини, щоб манка набрякла. Як варіант тісто можна прикрити плівкою і на ніч поставити в холодильник, а вранці посмажити сирники.

5) Після цього сирне тісто перекладіть на присипану борошном обробну дошку і скачайте в товстий рулет.

6) Потім тісто розріжте на 8 шматочків і ножем або склянкою надайте гарну круглу форму сирникам.

7) Обсмажте сформовані сирники на розігрітій олії на одній стороні і до рум’яної скоринки.

Потім переверніть і посмажте на невеликому вогні під прикритою кришкою ще 3-4 хвилини і до повної готовності, що надасть їм пишноти.

9) Зайву олію можете прибрати паперовими серветками.

10) Приготовлені в домашніх умовах пишні сирники з сиру з родзинками відразу подайте до сніданку з будь-яким топінгом. Смачного!

Сирні сирники без яєць на сковороді

Сирники на сковороді можна приготувати і без яєць, що виходить кориснішою стравою, особливо при непереносимості цього продукту. Яйця сирну масу роблять рідкішою і до неї потрібно додавати більше борошна, а без яєць сирники виходять дуже ніжними. У цьому простому рецепті сирне тісто замісимо міксером і з додаванням лише борошна та цукру. Смажимо сирники на сковороді у вигляді товстих оладок.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 0,5 ст.
  • Цукор-пісок – 0.25 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

1) Сир перекласти в посуд для замісу тіста і насипати до нього борошно, що просіює, з цукром.

2) Міксером ці інгредієнти добре перемішати в гладку однорідну масу.

3) У сковороді розігріти олію і столовою ложкою викласти на нього сирне тісто, сформувавши товсті оладки.

4) Посмажити сирники на невеликому вогні та до рум’яного кольору з обох боків.

5) Приготовлені на сковороді сирні сирники без яєць посипати цукровою пудрою та подати до столу гарячими. Смачного!

Дивіться також:  Штрудель з яблуками класичний - 10 рецептів приготування штруделю

Пишні сирники із сиру з бананом на сковороді

Пишні сирники з сиру з бананом на сковороді готуються просто, швидко та відрізняються гарним смаком, що подобається як дорослим, так і дітям. Алгоритм готування такий самий як і класичних сирників, тільки сирне тісто додається подрібнений банан, а кількість цукру можна зменшити або обійтися без нього. У цьому рецепті тісто для сирників замішуємо без яйця та з манкою.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 300 гр.
  • Банан – 0.5 шт.
  • Манка – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно пшеничне – для паніровки.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Сир перекласти в посуд для замісу тіста і ретельно розім’яти вилкою.

2) Додати до сиру щіпку солі.

3) Банан очистити від шкірки і розім’яти вилкою.

4) Потім банан перекласти до сиру, насипати манку та замісити тісто до однорідної текстури. Залишити його на 10 хвилин для набухання манки.

5) З сирного тіста сформувати невеликі кульки і обваляти в борошні.

6) Потім їм надати пласку форму сирників.

7) Посмажити сирники на розігрітій рослинній олії, на невеликому вогні і до золотистого кольору з обох боків, а щоб вони стали пишними, можна смажити під прикритою кришкою.

Приготовлені пишні сирники з сиру з бананом на сковороді трохи остудити та подати до сніданку. Смачного!

Смачні сирники з сиру з яблуками на сковороді

Варіантом смачних сирників на сковороді можуть бути у вас сирники з сиру з яблуками. Цей фрукт додають у сирники найчастіше подрібненим на великій тертці, але з нарізаними шматочками виходить смачніше. Процес приготування не відрізняється від класичного. У цьому рецепті сирне тісто для сирників замішуємо з додаванням рисової муки і в ній пануємо, що додасть хрумку скоринку. Яблука пасеруємо на вершковому маслі. Сир вибираємо менш жирний та сухий.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4 шт.

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Борошно рисове – 4 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 тріска.
  • Ванілін – за смаком.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Велике яблуко очистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками. Яблучну нарізку пасерувати на розтопленій вершковій олії, додавши до них цукор.

2) Сир протерти через сито і перекласти в посуд для замісу тіста. До протертого сиру насипати дві столові ложки просіяного рисового борошна, цукор з щіпкою солі, ваніліном, перекласти пасеровану яблучну нарізку і перемішати.

3) Примішане сирне тісто з яблуками на півгодини поставити в холодильник, щоб зручніше було з ним працювати.

4) Після цього часу сирне тісто, на присипаною рисовою мукою робочої поверхні, розділити на 4 шматочки, скачати його в кульки.

5) Металевим кулінарним кільцем надати сирникам красиву круглу форму і з усіх боків запанувати в рисовому борошні.

6) Обсмажити сирники на розігрітій рослинній олії, як і звичайні, до рум’яного кольору з обох боків.

7) Приготовлені смачні сирники з сиру з яблуками на сковороді подати до столу на додаток будь-яким солодким топінгом. Смачного!

Ніжні та повітряні сирники з сиру з розпушувачем

Розпушувач тексту в сирники з сиру, згідно з усіма рецептами, не додається, тому що він текстуру сирного тіста робить пишною, але смак змінює не на краще, нейтралізуючи кислий присмак сиру і роблячи подібними до пончиків або оладок. Рецепт сирників пропонується як варіант для вибору господині.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4 шт.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мука – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1) Сир і краще сухий, ретельно протріть через сито в посуд для замісу тіста для сирників.

2) До сиру розбийте одне яйце.

3) Потім насипте цукор зі щіпкою солі.

4) Ложкою ці інгредієнти перемішайте, щоб цукор із сіллю повністю розчинилися.

5) Борошно просійте через сито, перемішайте з розпушувачем та пересипте до сирної маси.

6) Рукою замісіть сирне тісто до однорідної текстури, що не прилипає до долонь.

7) Потім із сирного тіста сформуйте невеликі сирники.

Посмажте сирники, як і класичні, на розігрітій олії і до золотистої скоринки з обох боків. Прикривати сковороду при жарінні не обов’язково, так як сирники з розпушувачем вийдуть пишними.

9) Приготовані ніжні та повітряні сирники з сиру з розпушувачем подайте до столу з будь-яким топінгом. Смачного!