Тарталетки з крабовими паличками – закуска на будь-який випадок. Вона відмінно підійде для святкового столу або смачного сімейного вечері. Страва вже не здається оригінальним? Урізноманітніть його, використовуючи один із запропонованих рецептів.
Тарталетки з крабовими паличками і сиром
Тарталетки з крабовими паличками і сиром – просте, але дуже смачне поєднання, яке вважається базовим.
Необхідні продукти:
- спеції за смаком;
- упаковка тарталеток;
- 0,2 кг плавленого сиру;
- три зубки часнику;
- 200 грам крабових паличок;
- велика ложка майонезу.
Перед приготуванням закуски переконайтеся, що крабові палички розморозилися, інакше з них виділиться зайва волога і тарталетки швидко розмокнуть.
Процес приготування:
- Крабові палички обов’язково розморожуємо і подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
- Змішуємо з нарізаним або тиском часником і майонезом. Потім додаємо терті сирки і добре перемішуємо складу до однорідності, не забувши приправити спеціями.
- Отриманою масою наповнюємо тарталетки і подаємо на стіл.
З додаванням ананасів
Можна приготувати такі тарталетки і з додаванням ананасів. Цікаве поєднання, трохи незвичайне, але якщо ви любите фрукти з м’ясом, то такий варіант закуски вам теж доведеться за смаком.
Необхідні продукти:
- три зубки часнику;
- десяток тарталеток;
- близько 50 грамів твердого сиру;
- три ложки майонезу;
- 70 грамів консервованого ананаса;
- упаковка крабових паличок в 100 грам.
Процес приготування:
- Ананас звільняємо від соку, подрібнюємо кубиками, якщо він куплений в кільцях.
- Крабові палички розморожуємо і нарізаємо так само, як ананас. Те ж саме робимо і з сиром.
- Змішуємо всі складові в одній мисці, заправляємо майонезом.
- Наповнюємо масою тарталетки з гіркою. Для прикраси можна використовувати свіжий салат або кунжут.
З рисом і огірком
Начинка для тарталеток може бути більш ситної, якщо використовувати рис та овочі.
Необхідні продукти:
- пачка крабових паличок;
- один середній огірок;
- чотири ложки рису;
- майонез по своєму смаку.
Процес приготування:
- Зазначене кількість рису необхідно відварити до готовності без спецій і дати йому охолонути.
- Огірок краще всього очистити від шкірки — так закуска вийде особливо ніжною.
- Крабові палички розморозьте. Наріжте їх і огірок на дрібні кубики, з’єднайте з готовим рисом.
- Приправте начинку майонезом або сметаною, ретельно перемішайте, спробуйте. При необхідності, додайте солі чи перцю.
- Заповніть тарталетки приготовленої масою, прикрасьте за бажанням і подавайте.
Закуска з червоною рибою
Необхідні продукти:
- близько 100 грам солоної червоної риби;
- два яйця;
- упаковка тарталеток;
- майонез на свій смак;
- один невеликий огірок;
- 0,1 кг крабових паличок.
Процес приготування:
- Наріжте розморожені крабові палички на невеликі кубики.
- Червону рибу і огірок теж подрібніть і змішайте з паличками.
- Яйця необхідно відварити до стану «круто», потім нарізати, як і інші інгредієнти і викласти до них.
- Приправте начинку потрібною кількістю майонезу і сіллю, виходячи зі свого смаку. Вимісіть складу до однорідності і наповніть отриманою сумішшю тарталетки.
Крабовий салат в тарталетках
Цікавий варіант подачі – салат в тарталетках. Навіть всім звична страва може «заграти» по-новому.
Необхідні продукти:
- потрібну кількість тарталеток;
- два яйця;
- майонез і приправи за смаком;
- близько 200 грам крабових паличок;
- кілька ложок консервованої кукурудзи;
- один невеликий огірок.
Процес приготування:
- Насамперед, поставте отвариваться яйця. А в цей час видаліть рідину з кукурудзи і помістіть її в ємність, де будуть змішуватися всі складові.
- Крабові палички, огірки і яйця подрібнюємо невеликими кубиками й викладаємо до кукурудзі.
- Добре заправляємо все майонезом, пробуємо і при необхідності додаємо спеції. Отриманою начинкою наповнюємо тарталетки. Можна прикрасити їх зеленню або оливками.
Проста начинка з яйцем
Необхідні продукти:
- два яйця;
- 0,1 кг твердого сиру;
- пачка тарталеток;
- спеції майонез по своєму смаку;
- 100 грам крабових паличок.
Процес приготування:
- Зазначене кількість яєць відваріть до готовності, протягом приблизно 10 хвилин після того, як вміст каструлі закипить.
- Всі зазначені інгредієнти і охолоджені яйця наріжте кубиками подрібніше і викладіть в миску. Зверніть увагу, що сир краще не різати, а натерти.
- Приправте масу спеціями, майонезом, ретельно перемішайте і залийте нею тарталетки.
З морською капустою
Досить несподіване поєднання, але дуже смачне і найбільш корисний з усіх, запропонованих вище.
Необхідні продукти:
- три зубки часнику;
- близько 10 тарталеток;
- приправи, соєвий соус за смаком;
- 0,2 кг крабових паличок;
- 0,3 кг твердого сиру;
- 200 грамів морської капусти.
Процес приготування:
- З морської капусти обов’язково видаліть всю зайву рідину, а потім наріжте стрічки на більш дрібні шматочки.
- З’єднайте їх з подрібненими крабовими паличками, тиском часником і тертим сиром.
- Приправте суміш невеликою кількістю соєвого соусу, за бажанням можна додати інші спеції.
- Цією масою наповнюємо тарталетки, зверху знову присипаємо їх тертим сиром і готуємо в духовці близько 10 хвилин при 180 градусах.
Тарталетки з начинкою з морського коктейлю
Таку закуску можна назвати легкою — у ній дуже багато білка. Зате вона надзвичайно смачна і ситна. Сміливо ставте її на святковий стіл до подачі основного блюда, і гості точно не залишаться голодними.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- кілька креветок для прикраси;
- морський коктейль – близько 400 грам;
- 0,2 кг крабових паличок;
- приправи і майонез за смаком;
- упаковка тарталеток.
Процес приготування:
- Всі морепродукти необхідно відварити в злегка підсоленій воді.
- Зазначене кількість яєць теж доводимо до стану «круто». Зазвичай на це йде не більше 15 хвилин. Обов’язково охолоджуємо їх.
- Всі інгредієнти зі списку, в тому числі відварені яйця і морепродукти (крім креветок), подрібнюємо однаковими шматочками, змішуємо і заправляємо майонезом зі спеціями.
- Отриману начинку викладаємо в тарталетки і прикрашаємо їх креветками. За бажанням можна додати ще оливку або свіжу зелень.
Тарталетки – це завжди дуже смачно і красиво, не бійтеся експериментувати і використовувати незвичайні складові.