Завдяки тарталеткам будь салат перетворюється на дивовижну закуску. Можна готувати з різними начинками. Дуже вдалий варіант – тарталетки з креветками. Вони стануть прикрасою столу і викличуть захоплення у гостей.
Тарталетки з креветками, сиром і яйцем
Найпростіша закуска, яка чудово виглядає на столі.
Інгредієнти:
- тарталетки – 15 шт.;
- сіль;
- яйця – 3 шт. відварні;
- майонез – 3 ст. ложки;
- креветки – 320 г королівські.
Приготування:
- Креветки знадобляться очищені. Покласти на сковорідку і смажити. Достатньо трьох хвилин. Остудити. Відкласти 15 креветок. Решта нарізати.
- Порубати яйця. Додати до креветок. Підсолити. Влити майонез. Перемішати.
- Отриману масу помістити в тарталетки. Прикрасити відкладеними морепродуктів.
З додаванням в начинку авокадо
Креветки і авокадо ідеально гармонують. Приготований соус допоможе зробити закуску ніжною і смачною. Тарталетки з креветками та авокадо виглядають оригінально і прикрасять будь-яке свято.
Інгредієнти:
- сіль;
- тарталетки – 20 шт.;
- запашний перець;
- салатні листя – 2 шт.;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- авокадо – 1 шт.;
- креветки – 50 шт.;
- Вустерський соус – 1 ст. ложка;
- варені креветки – 320 г;
- кетчуп – 1 ст. ложка;
- майонез – 1 ст. ложка.
Приготування:
- У майонез додати кетчуп. Додати Вустерський соус. Налити рослинне масло. Підсолити і посипати запашним перцем. Перемішати.
- Відкласти 20 креветок. Очистити, залишивши хвостики. Інші повністю очистити і нарізати.
- Листя салату нарізати. Авокадо порізати. Кубики повинні бути дрібні. Змішати з порубаними морепродуктів. Залити соусом. Перемішати.
- Помістити салат в тарталетки. Зверху викласти креветки вгору хвостами.
З вершковим сиром
Легка Закуска, оригінальна і дуже смачна. Стане гідною прикрасою сімейного вечері.
Інгредієнти:
- креветки – 12 шт. відварні;
- тарталетки – 6 шт.;
- зелень – 15 г;
- сирний вершковий сир – 150 г;
- оливкова олія;
- майонез – 2 ст. ложки;
- цибуля – 17 г зелений;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
- Просмажити морепродукти в сковороді з оливковою олією. Очистити.
- Порубати зелень. Додати сир. Налити майонез. Перемішати. Натерти часникові зубки і змішати з масою.
- Порізати зелену цибулю. Викласти вершкову масу в тарталетки. Посипати цибулею. Викласти на кожну креветку.
У будь закуски сіль можливо замінити соєвим соусом. Він додасть страві більш насичений, глибокий присмак.
Салат з креветками в тарталетках
Закуска з креветками в тарталетках – ідеальний варіант для будь-якого застілля. Таке блюдо легко брати в руки, тому чудово підходить для фуршетів.
Інгредієнти:
- креветки – 270 г відварні;
- морська сіль;
- яйце – 4 шт. відварне;
- майонез;
- сир моцарелла – 170 г;
- червона ікра – 100 г;
- болгарський перець – 0,5 шт.;
- тарталетки – 11 шт.;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
- Нарізати яйця. Змішати з креветками.
- Натерти сир. Отриману стружку відправити до креветок. Нарізати перець і помістити в салат. Підсолити.
- Натерти часникові зубки. Помістити в майонез. Перемішати. Отриманий соус покласти в салат. Розмішати і викласти в тарталетки.
- Прикрасити ікрою.
Святкова закуска з ікрою
Начинка для тарталеток може бути будь-якою. Але якщо ви хочете справити враження на гостей і вразити їх чудовим блюдом, то пропонуємо приготувати закуску з креветками й ікрою.
Інгредієнти:
- сир моцарелла – 160 г;
- мариновані креветки – 330 г;
- яйце – 5 шт. відварне;
- тарталетки – 15 шт.;
- майонез;
- солодкий перець – 0,5 шт.;
- червона ікра – 20 г;
- часник – 1 зубчик.
Приготування:
- Натерти сирний шматок. Жовтки натерти. Нарізати білки. Порізати перець і часникові зубки.
- До креветок додати сирну стружку, білки, порубаний перець і перемішати. Додати часникові кубики. Залити майонезом. Розкласти в тарталетки.
- Посипати жовтками і викласти ікру.
Закуску робити заздалегідь не можна. Вологий наповнювач зробить тарталетки м’якими. Рекомендуємо приготувати начинку заздалегідь, а перед тим як виставити страву на стіл, викласти салат в тарталетки.
З крабовими паличками
Багато господинь готують салат з крабовими паличками. Пропонуємо оформити ніжну і легку закуску більш цікаво – в тарталетках.
Інгредієнти:
- кукурудза консервована – 2 ст. ложки;
- тарталетки – 15 шт.;
- зелень;
- яйце відварене – 1 шт.;
- перець;
- крабові палички – 7 шт.;
- сіль;
- огірок – 1 шт.;
- майонез – 2 ст. ложки;
- креветки – 15 шт.
Приготування:
- Нарізати огірок. Перед приготуванням спробувати на смак шкірку. Якщо гірчить, то знадобиться її зрізати. Яйце порубати і змішати з огірковим кубиками.
- Крабові палички подрібнити. Надіслати до огірку. Додати кукурудзу.
- Залити майонезом. Посипати перцем і посолити. Розмішати.
- Очистити креветки. В тарталетки помістити салат. Викласти креветки і прикрасити зеленню.
Тарталетки з креветками і сирним сиром
Чудова альтернатива звичним бутербродів. Закуска виходить ніжною і трохи солодкуватою.
Інгредієнти:
- тарталетки – 16 шт.;
- петрушка;
- креветки – 16 шт.;
- кріп;
- сир сирний – 220 г;
- часник – 3 зубки;
- листя салату – 3 шт.
Приготування:
- Порвати листя руками. Помістити в тарталетки.
- Кріп порубати. Нарізати часникові зубки. Додати сирний сир. Змішати. Викласти на салатне листя.
- Відварені морепродукти помістити на сирну начинку. Прикрасити листками петрушки.
В рожевому соусі
Закуска виходить дуже зручною і смачною. Мініатюрні ніжні кошики послужать неймовірним прикрасою столу.
Інгредієнти:
- рожевий перець-горошок;
- креветки – 550 г;
- тарталетки – 13 шт.;
- кетчуп – 4 ст. ложки;
- салатні листя;
- майонез – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Порубати відварені морепродукти.
- Подрібнити перець. Залити кетчупом. Додати майонез. Перемішати. Отриманим соусом залити креветки. Перемішати. Порвати салатні листя.
- В тарталетки помістити салатні листя. Викласти морепродукти.