Смачні вдалі рецепти тарталеток з начинкою стануть у пригоді кожній господині, яка любить приймати гостей і просто радувати своїх домашніх. Начиняти таку основу можна самими різними поєднаннями продуктів. Але в першу чергу потрібно правильно приготувати тарталетки.
Як приготувати тарталетки в домашніх умовах?
Незважаючи на величезний вибір готових тарталеток в сучасних магазинах, знайти серед них одночасно якісні, смачні і не занадто дорогі досить важко. Тому краще завжди мати під рукою перевірений рецепт такої основи для закусок і готувати її самостійно.
Класичні тарталетки
Інгредієнти: 210 г просіяного борошна, 110 г жирного масла, 1 ст. л. холодної води, 1 ч. л. столового оцту.
- Все зазначене кількість борошна відразу висипається в миску. Туди ж додаються шматочки холодного масла.
- Ножем інгредієнти швидко перетворюються в дрібну крихту.
- У миску до них виливається крижана вода. А після неї – оцет.
- Всі інгредієнти тесту вимішуються до однорідності. Маса викладається у формочки для кексів. Ліпляться тарталетки з тонкими високими бортиками.
- Кошики випікаються 25 хвилин при 170 градусах.
Для наповнення таких тарталеток може бути використана не тільки солона, але і солодка начинка.
Рецепт приготування на мінералці
Інгредієнти: 2,5 склянки борошна найвищого гатунку, 4 яєчних жовтка, 170 г вершкового масла, 1,5 ч. л. дрібної солі, 2 ст. л. цукрової пудри, щіпка куркуми, склянку крижаної газованої мінералки.
- Борошно просіюється з високого відстані, змішується з пудрою, сіллю, куркумою.
- У суху суміш відправляються шматочки м’якого масла.
- По одному вводяться сирі жовтки.
- Останній вливається мінералка.
- Добре вимісити однорідне тісто забирається в холод на півгодини.
- Далі їм вистилаються формочки, підходящі для тарталеток.
Випікаються заготовки при 190 градусах 25 хвилин. Якщо начинка планується солоної, потрібно прибрати зі складу пудру.
Тарталетки на сметані
Інгредієнти: 110 г вершкового масла, 60 г жирної сметани, 2 ст. пшеничного борошна, щіпка солі.
- Борошно просіюється з сіллю.
- У суху масу відправляється крупно натерте холодне масло.
- Руками компоненти перетираються в крихту.
- Додається сметана. Замішується тісто. Воно не повинно кришитися.
- Маса скочується в кульку і забирається в холод на півгодини.
- Далі тісто викладається в спеціальні формочки.
- Запікаються заготовки 25 – 30 хвилин при 190 градусах.
Начинка для готових тарталеток за цим рецептом підійде практично будь-яка.
Тарталетки з начинкою з крабових паличок
Інгредієнти: на 4 ст. л. зерен консервованої кукурудзи і сухого рису, 7 – 8 шт. соковитих крабових паличок, свіжий огірок, майонез, сіль, 10 вафельних готових «кошичків».
- У присоленной воді до повної готовності вариться рис.
- До размягчившейся постигла крупі додаються кубики крабових паличок.
- Огірок спочатку позбавляється від шкірки, а потім довільно мельчится.
- Всі складові змішуються і до них висипаються зерна кукурудзи без рідини.
- Начинка заправляється присолене майонезом.
- «Кошики» доверху заповнюються масою з крабовими паличками.
Готові тарталетки з крабовими паличками прикрашають свіжою зеленню і відразу подаються до столу, поки не розмокла основа.
Готувати про запас таку закуску не варто — «кошики» вже через кілька годин втратять свою презентабельність.
Королевська закуска з чорною і червоною ікрою
Інгредієнти: 8 тарталеток, приготованих за будь-яким рецептом, по 40 г червоної і чорної ікри, варене куряче яйце, 30 г домашнього майонезу, упаковка м’якого вершкового сиру.
- Тарталетки до половини наповнюються ніжним вершковим сиром.
- Поверхня заготовок візуально ділиться на дві частини і заповнюється червоною і чорною ікрою.
- Посередині викладається тонкий кружечок вареного яйця.
- Остання деталь прикрашається краплею майонезу.
Готові тарталетки настоюються в прохолоді і подаються гостям.
Начинка для тарталеток з печінкою тріски
Інгредієнти: 2 варених яйця, 40 г твердого сиру, половина стандартної банки печінки тріски в олії, майонез, пучок зеленого цибулі (свіжого), 7 – 8 шт. «кошичків» з пісочного тіста, сіль.
- Варені яйця остуджувати, поділяються на складові. Білок дрібно треться, жовток кришиться руками.
- Печінка тріски з мінімальною кількістю масла з банки добре розминається виделкою.
- Сир крупно треться.
- Всі продукти, крім раскрошенного жовтка, з’єднуються, солятся, заправляють соусом.
- Начинка для тарталеток з печінкою тріски викладається в пісочні «кошики».
Закуска посипається подрібненим жовтком і рубаною зеленню.
Класичний жульєн з грибами в тарталетках
Інгредієнти: 2 варених курячих стегна, 80 г свіжих печериць, 80 мл дуже жирних вершків, цибулина, сіль, 60 г сиру, суміш перців, готові тарталетки, топлене масло.
- Зняте з курячих кісток м’ясо дрібно нарізається.
- Гриби січеться пластинками і обсмажують до готовності на топленому маслі. Через пару хвилин після початку смаження до них висипаються кубики цибулі, а потім і подрібнене м’ясо.
- В самому кінці В масу борошно висипається. Після ретельного перемішування виливаються вершки. За смаком суміш солиться, перчится.
- Закипіла маса вариться кілька хвилин до загустіння. Далі нею заповнюються тарталетки.
- Залишилося посипати заготовки тертим сиром і відправити в духовку на 6 – 7 хвилин.
Готова закуска подається гарячою.
Святкова закуска з креветками
Інгредієнти: 130 г великих креветок, 8 – 9 шт. тарталеток, 80 г сиру, часникова часточка, суміш сметани і майонезу, свіжий зелена цибуля, сіль.
- На добре розігрітій олії протягом 3 – 4 хвилин обсмажуються розморожені очищені креветки. Готові морепродукти викладаються на паперовий рушник, після чого дрібно ріжуться.
- Сир відправляється в чашу блендера разом з соусом, сіллю і часником.
- У готову начинку з другого кроку додається рубаний зелений лук.
- Тарталетки наповнюються ніжним сирним кремом. Крім цибулі в начинку можна додавати і будь-яку іншу свіжу зелень. Поверх закуски висипаються подрібнені морепродукти.
Готові тарталетки з креветками подаються гостям охолодженими.
З начинкою з сьомги і сиру
Інгредієнти: 220 – 320 г м’якого вершкового сиру, 250 г малосольною сьомги, невеликий пучок зелені кропу, домашні тарталетки на сметані.
- Риба нарізається тонкими пластинками.
- Зелень добре промивається, обтрушується від зайвої рідини, обсушивается серветками і дрібно нарізати ножицями.
- Сир змішують з подрібненим кропом. Їм наповнюються тарталетки.
- Зверху на «кошики» викладається по шматочку сьомги, свернутому «трояндочкою».
Готову закуску з червоною рибою можна прикрашати також оливками або маслинами.
Начинка з грибами і ананасами
Інгредієнти: 190 г філе курятини, стільки ж ананасів в сиропі, зубок часнику, жменю ядер волоських горіхів, сіль, 2 яйця, майонез, мелений перець, вафельні «кошики».
- Курка відварюється до готовності, остуджується, мельчится кубиками. Так само нарізати і ананас без рідини.
- Яйця і сир крупно труться.
- Всі складові поєднуються.
- В начинку за смаком додається сіль, чорний мелений перчик, роздавлений часник і майонез.
- Після чергового перемішування отриманий салат викладається в тарталетки. Потрібно наповнювати їх начинкою до самого верху.
Готові тарталетки з грибами посипаються рубаними горіхами.
З консервованим тунцем
Інгредієнти: 170 г консервованого тунця, 80 г напівтвердого сиру, 2 маринованих огірки, ріпчаста цибулька, 3 варених яйця, половина пучка кропу, сметана, сіль, трохи гірчиці, тарталетки.
- Охолоджені яйця труться на тертці. Чим дрібніше вдасться зробити все інгредієнти, тим ніжніше вийде готова закуска.
- У глибокій мисочці розминається риба з невеликою кількістю рідини з банки. До тунцу відправляються терті яйця і нарізаний дуже дрібними кубиками цибулю.
- Сир треться як виходить дрібно на тертці. Щоб салат вийшов більш в’язким і добре тримаються в тарталетках, можна взяти плавлений вершковий продукт.
- Для пікантності в начинку додаються дрібно нарізані мариновані огірочки. З них не потрібно попередньо зрізати шкірку.
- Маса заправляється підсоленою сметаною. За смаком додається невелика кількість солодкуватою гірчиці.
- Залишається заповнити тарталетки готовим рибним салатом і подавати гостям.
Щоб закуска виглядала ефектно, «кошики» можна заздалегідь застелити свіжими салатними листям.
Закуска з сиром і зеленню
Інгредієнти: саморобні хрусткі тарталетки, 320 г м’якого жирного сиру, 140 г домашньої сметани, 120 г свіжої редиски, кріп, зелена цибуля, пара часникових зубчиків, сіль, улюблені спеції.
- Вся використовувана зелень добре промивається і обсушивается. Крім заявлених її варіантів можна використовувати і будь-які інші. Наприклад, петрушку, кінзу, світлий базилік.
- Редиска миється і нарізається найтоншими кружечками.
- Вся зелень без стебел дрібно нарізається кухонними ножицями. До неї поступово підмішуються сир і сметана. Додаються шматочки часнику.
- Якщо під рукою виявився блендер, варто збити начинку в ньому. У цьому випадку вона вийде особливо повітряна і ніжна.
- Начинка зі смаком солиться, присмачується будь-якими обраними спеціями.
- Отриманою масою доверху наповнюються хрусткі саморобні тарталетки.
- Закуска прикрашається кружечками свіжого редиски.
Готові тарталетки відразу ж подаються гостям.
Картопляні тарталетки з оселедцем і ікрою
Інгредієнти: 5 картопляних бульб, 60 г напівтвердого або твердого сиру, сире куряче яйце, 230 г філе оселедця, 80 г червоної лососевої ікри, 130 г сирного сиру, ріпчаста цибулина, 2 солоних огірка, майонез, сіль.
- Сирий картопля чиститься, миється і натирається на крупній тертці. Овоч повинен постояти кілька хвилин, після чого з стружки потрібно вичавити сік, що виділився.
- Напівтвердий або твердий сир крупно треться, з’єднується з картоплею. До них виливається трохи сире збите яйце, додається сіль за смаком.
- Вийшла добре перемішана маса викладається в промаслені форми.
- Картопляні тарталетки запікаються трохи менше півгодини при 180 – 190 градусах. Вони повинні стати рум’яними і хрусткими.
- На дно готових колишніх «кошичків» викладається дрібно нарізане філе оселедця.
- Зверху висипаються мініатюрні кубики цибулі і солоних огірків. Шари промащуються майонезом.
- Далі розподіляється сирний сир. Прикрашається закуска червоною ікрою. Замість лососевої можна взяти й іншу, більш бюджетну.
Тарталетки з червоною ікрою подаються гостям як оригінальна холодна закуска.
Начинка з копченою рибою і огірком
Інгредієнти: 16 – 18 шт. приготованих за будь-яким рецептом тарталеток, 340 г копченої червоної риби, 230 г м’якого сиру, листя салату і свіжа зелень за смаком, міцний огірочок, майонез, сіль.
- М’який сир розминається в мисочці. Майонез в нього додається за бажанням кулінара. Такий інгредієнт дозволить зробити начинку ще більш жирної і соковитою.
- У масу додається обрана нарізана зелень (крім листя салату), сіль. З останньої потрібно бути обережніше, так як копчена риба і без того вже досить солона.
- Огірки дрібно-дрібно ріжуться і відправляються в сирну суміш.
- Начинка добре перемішується до стану однорідної маси.
- Кожна тарталетка застеляється промитим і обсушенным листочком салату.
- Зверху розподіляється сирна начинка.
- Далі йдуть невеликі шматочки копченої риби. Для цієї мети однакового добре підійде й горбуша, і сьомга.
Готова закуска подається гостям на красивому плоскому блюді.
Воловани з листкового тіста з грибною начинкою
Інгредієнти: півкіло магазинного листкового тіста, 420 г свіжих печериць, ріпчаста цибулька, 120 г сметани, сіль, суміш перців.
- Першим ділом готове листкове тісто тонко розкочується. Для заготовок під воловани зручно використовувати невеликий келих для вина. Їм вирізають однакові круги.
- Кільцем меншого розміру заготовки «пропечатываются» посередині.
- Відрізки тесту складаються один на одного і відправляються запікатися в гарячу духовку на 12 – 14 хвилин.
- Окремо обсмажують гриби. Для цього вони дрібно нарізати перед відправкою в сковороду. В середині процесу додаються маленькі кубики цибулі. В самому кінці викладається сметана. Краще всього брати жирну домашню. Маса солиться і перчится за смаком.
- Коли начинка повністю охолоне, їй можна начиняти витягнуті з духовки випечені волованчики.
Закуску, приготовану за таким рецептом, смачно подавати до столу як гарячою, так і холодною.
Тарталетки, запечені в духовці з начинкою
Інгредієнти: 8 готових тарталеток, 170 г курячої грудки, 220 г грибів, цибулинка, 130 г твердого сиру, 8 шт. перепелиних яєць, сіль, суміш перців.
- Цибуля чиститься, миється і дуже дрібно рубається. Далі він висипається на сковорідку з невеликою кількістю розігрітого масла і обсмажується до апетитної рум’яності.
- До цибулі висипаються маленькі шматочки грибів. Разом компоненти смажаться до повного випаровування рідини зі сковороди.
- Філе промивається, обсушивается і нарізається кубиками. Його також потрібно обсмажити до рум’яної скоринки. Бажано – на окремій сковорідці.
- Суміш з другого кроку і курятина з’єднуються. Продукти солятся, перчатся. Можна додати до них свої улюблені спеції, томатну пасту, кетчуп або будь-вершковий соус.
- Отриманою масою наповнюються тарталетки. Зверху кожної заготовки виливається сире перепелине яйце і висипається порція тертого сиру.
Закуска відправляється запікати в добре розігріту духовку на 12 – 14 хвилин. Подається блюдо гарячим.
Готуємо з червоною рибою і авокадо
Інгредієнти: 8 – 9 штук готових тарталеток (хрустких), 2 стиглих авокадо, 8 – 9 скибочок слабосоленого лосося, цілий лимон, 130 г вершкового сиру, зелень за смаком.
- Цитрус ретельно миється. З нього знімається цедра. Частина лимона ріжеться найтоншими скибочками (на 8 – 9 частин). З решти фрукта вичавлюється сік.
- Авокадо чистяться, позбавляються від кісточок. Фрукти відправляються в блендер разом з обраної зеленню. Вийшло пюре з’єднується з 1 ч. л. цедри лимона і соком.
- До масі з другого кроку домішується вершковий сир. Складові повторно збиваються блендером. Соус викладається в миску і відправляється в прохолоду на півгодини.
- У кожну тарталетку відправляється начинка з авокадо. Зверху кладеться рибний скибочку.
Прикрашається закуска часточками лимона.