Тарталетки з начинкою — 14 рецептів до святкового столу

Смачні вдалі рецепти тарталеток з начинкою стануть у пригоді кожній господині, яка любить приймати гостей і просто радувати своїх домашніх. Начиняти таку основу можна самими різними поєднаннями продуктів. Але в першу чергу потрібно правильно приготувати тарталетки.

Як приготувати тарталетки в домашніх умовах?

Незважаючи на величезний вибір готових тарталеток в сучасних магазинах, знайти серед них одночасно якісні, смачні і не занадто дорогі досить важко. Тому краще завжди мати під рукою перевірений рецепт такої основи для закусок і готувати її самостійно.

Класичні тарталетки

Інгредієнти: 210 г просіяного борошна, 110 г жирного масла, 1 ст. л. холодної води, 1 ч. л. столового оцту.

  • Все зазначене кількість борошна відразу висипається в миску. Туди ж додаються шматочки холодного масла.
  • Ножем інгредієнти швидко перетворюються в дрібну крихту.
  • У миску до них виливається крижана вода. А після неї – оцет.
  • Всі інгредієнти тесту вимішуються до однорідності. Маса викладається у формочки для кексів. Ліпляться тарталетки з тонкими високими бортиками.
  • Кошики випікаються 25 хвилин при 170 градусах.

Для наповнення таких тарталеток може бути використана не тільки солона, але і солодка начинка.

Рецепт приготування на мінералці

Інгредієнти: 2,5 склянки борошна найвищого гатунку, 4 яєчних жовтка, 170 г вершкового масла, 1,5 ч. л. дрібної солі, 2 ст. л. цукрової пудри, щіпка куркуми, склянку крижаної газованої мінералки.

  • Борошно просіюється з високого відстані, змішується з пудрою, сіллю, куркумою.
  • У суху суміш відправляються шматочки м’якого масла.
  • По одному вводяться сирі жовтки.
  • Останній вливається мінералка.
  • Добре вимісити однорідне тісто забирається в холод на півгодини.
  • Далі їм вистилаються формочки, підходящі для тарталеток.

Випікаються заготовки при 190 градусах 25 хвилин. Якщо начинка планується солоної, потрібно прибрати зі складу пудру.

Тарталетки на сметані

Інгредієнти: 110 г вершкового масла, 60 г жирної сметани, 2 ст. пшеничного борошна, щіпка солі.

  • Борошно просіюється з сіллю.
  • У суху масу відправляється крупно натерте холодне масло.
  • Руками компоненти перетираються в крихту.
  • Додається сметана. Замішується тісто. Воно не повинно кришитися.
  • Маса скочується в кульку і забирається в холод на півгодини.
  • Далі тісто викладається в спеціальні формочки.
  • Запікаються заготовки 25 – 30 хвилин при 190 градусах.

Начинка для готових тарталеток за цим рецептом підійде практично будь-яка.

Тарталетки з начинкою з крабових паличок

Інгредієнти: на 4 ст. л. зерен консервованої кукурудзи і сухого рису, 7 – 8 шт. соковитих крабових паличок, свіжий огірок, майонез, сіль, 10 вафельних готових «кошичків».

  • У присоленной воді до повної готовності вариться рис.
  • До размягчившейся постигла крупі додаються кубики крабових паличок.
  • Огірок спочатку позбавляється від шкірки, а потім довільно мельчится.
  • Всі складові змішуються і до них висипаються зерна кукурудзи без рідини.
  • Начинка заправляється присолене майонезом.
  • «Кошики» доверху заповнюються масою з крабовими паличками.

Готові тарталетки з крабовими паличками прикрашають свіжою зеленню і відразу подаються до столу, поки не розмокла основа.

Готувати про запас таку закуску не варто — «кошики» вже через кілька годин втратять свою презентабельність.

Королевська закуска з чорною і червоною ікрою

Інгредієнти: 8 тарталеток, приготованих за будь-яким рецептом, по 40 г червоної і чорної ікри, варене куряче яйце, 30 г домашнього майонезу, упаковка м’якого вершкового сиру.

Дивіться також:  Геркулесова каша на воді – 7 смачних і корисних рецептів приготування

  • Тарталетки до половини наповнюються ніжним вершковим сиром.
  • Поверхня заготовок візуально ділиться на дві частини і заповнюється червоною і чорною ікрою.
  • Посередині викладається тонкий кружечок вареного яйця.
  • Остання деталь прикрашається краплею майонезу.

Готові тарталетки настоюються в прохолоді і подаються гостям.

Начинка для тарталеток з печінкою тріски

Інгредієнти: 2 варених яйця, 40 г твердого сиру, половина стандартної банки печінки тріски в олії, майонез, пучок зеленого цибулі (свіжого), 7 – 8 шт. «кошичків» з пісочного тіста, сіль.

  • Варені яйця остуджувати, поділяються на складові. Білок дрібно треться, жовток кришиться руками.
  • Печінка тріски з мінімальною кількістю масла з банки добре розминається виделкою.
  • Сир крупно треться.
  • Всі продукти, крім раскрошенного жовтка, з’єднуються, солятся, заправляють соусом.
  • Начинка для тарталеток з печінкою тріски викладається в пісочні «кошики».

Закуска посипається подрібненим жовтком і рубаною зеленню.

Класичний жульєн з грибами в тарталетках

Інгредієнти: 2 варених курячих стегна, 80 г свіжих печериць, 80 мл дуже жирних вершків, цибулина, сіль, 60 г сиру, суміш перців, готові тарталетки, топлене масло.

  • Зняте з курячих кісток м’ясо дрібно нарізається.
  • Гриби січеться пластинками і обсмажують до готовності на топленому маслі. Через пару хвилин після початку смаження до них висипаються кубики цибулі, а потім і подрібнене м’ясо.
  • В самому кінці В масу борошно висипається. Після ретельного перемішування виливаються вершки. За смаком суміш солиться, перчится.
  • Закипіла маса вариться кілька хвилин до загустіння. Далі нею заповнюються тарталетки.
  • Залишилося посипати заготовки тертим сиром і відправити в духовку на 6 – 7 хвилин.

Готова закуска подається гарячою.

Святкова закуска з креветками

Інгредієнти: 130 г великих креветок, 8 – 9 шт. тарталеток, 80 г сиру, часникова часточка, суміш сметани і майонезу, свіжий зелена цибуля, сіль.

  • На добре розігрітій олії протягом 3 – 4 хвилин обсмажуються розморожені очищені креветки. Готові морепродукти викладаються на паперовий рушник, після чого дрібно ріжуться.
  • Сир відправляється в чашу блендера разом з соусом, сіллю і часником.
  • У готову начинку з другого кроку додається рубаний зелений лук.
  • Тарталетки наповнюються ніжним сирним кремом. Крім цибулі в начинку можна додавати і будь-яку іншу свіжу зелень. Поверх закуски висипаються подрібнені морепродукти.

Готові тарталетки з креветками подаються гостям охолодженими.

З начинкою з сьомги і сиру

Інгредієнти: 220 – 320 г м’якого вершкового сиру, 250 г малосольною сьомги, невеликий пучок зелені кропу, домашні тарталетки на сметані.

  • Риба нарізається тонкими пластинками.
  • Зелень добре промивається, обтрушується від зайвої рідини, обсушивается серветками і дрібно нарізати ножицями.
  • Сир змішують з подрібненим кропом. Їм наповнюються тарталетки.
  • Зверху на «кошики» викладається по шматочку сьомги, свернутому «трояндочкою».

Готову закуску з червоною рибою можна прикрашати також оливками або маслинами.

Начинка з грибами і ананасами

Інгредієнти: 190 г філе курятини, стільки ж ананасів в сиропі, зубок часнику, жменю ядер волоських горіхів, сіль, 2 яйця, майонез, мелений перець, вафельні «кошики».

  • Курка відварюється до готовності, остуджується, мельчится кубиками. Так само нарізати і ананас без рідини.
  • Яйця і сир крупно труться.
  • Всі складові поєднуються.
  • В начинку за смаком додається сіль, чорний мелений перчик, роздавлений часник і майонез.
  • Після чергового перемішування отриманий салат викладається в тарталетки. Потрібно наповнювати їх начинкою до самого верху.
Дивіться також:  Як зварити сосиски в каструлі, мікрохвильовій печі, мультиварці – 6 способів смачно і красиво варити сосиски

Готові тарталетки з грибами посипаються рубаними горіхами.

З консервованим тунцем

Інгредієнти: 170 г консервованого тунця, 80 г напівтвердого сиру, 2 маринованих огірки, ріпчаста цибулька, 3 варених яйця, половина пучка кропу, сметана, сіль, трохи гірчиці, тарталетки.

  • Охолоджені яйця труться на тертці. Чим дрібніше вдасться зробити все інгредієнти, тим ніжніше вийде готова закуска.
  • У глибокій мисочці розминається риба з невеликою кількістю рідини з банки. До тунцу відправляються терті яйця і нарізаний дуже дрібними кубиками цибулю.
  • Сир треться як виходить дрібно на тертці. Щоб салат вийшов більш в’язким і добре тримаються в тарталетках, можна взяти плавлений вершковий продукт.
  • Для пікантності в начинку додаються дрібно нарізані мариновані огірочки. З них не потрібно попередньо зрізати шкірку.
  • Маса заправляється підсоленою сметаною. За смаком додається невелика кількість солодкуватою гірчиці.
  • Залишається заповнити тарталетки готовим рибним салатом і подавати гостям.

Щоб закуска виглядала ефектно, «кошики» можна заздалегідь застелити свіжими салатними листям.

Закуска з сиром і зеленню

Інгредієнти: саморобні хрусткі тарталетки, 320 г м’якого жирного сиру, 140 г домашньої сметани, 120 г свіжої редиски, кріп, зелена цибуля, пара часникових зубчиків, сіль, улюблені спеції.

  • Вся використовувана зелень добре промивається і обсушивается. Крім заявлених її варіантів можна використовувати і будь-які інші. Наприклад, петрушку, кінзу, світлий базилік.
  • Редиска миється і нарізається найтоншими кружечками.
  • Вся зелень без стебел дрібно нарізається кухонними ножицями. До неї поступово підмішуються сир і сметана. Додаються шматочки часнику.
  • Якщо під рукою виявився блендер, варто збити начинку в ньому. У цьому випадку вона вийде особливо повітряна і ніжна.
  • Начинка зі смаком солиться, присмачується будь-якими обраними спеціями.
  • Отриманою масою доверху наповнюються хрусткі саморобні тарталетки.
  • Закуска прикрашається кружечками свіжого редиски.

Готові тарталетки відразу ж подаються гостям.

Картопляні тарталетки з оселедцем і ікрою

Інгредієнти: 5 картопляних бульб, 60 г напівтвердого або твердого сиру, сире куряче яйце, 230 г філе оселедця, 80 г червоної лососевої ікри, 130 г сирного сиру, ріпчаста цибулина, 2 солоних огірка, майонез, сіль.

  • Сирий картопля чиститься, миється і натирається на крупній тертці. Овоч повинен постояти кілька хвилин, після чого з стружки потрібно вичавити сік, що виділився.
  • Напівтвердий або твердий сир крупно треться, з’єднується з картоплею. До них виливається трохи сире збите яйце, додається сіль за смаком.
  • Вийшла добре перемішана маса викладається в промаслені форми.
  • Картопляні тарталетки запікаються трохи менше півгодини при 180 – 190 градусах. Вони повинні стати рум’яними і хрусткими.
  • На дно готових колишніх «кошичків» викладається дрібно нарізане філе оселедця.
  • Зверху висипаються мініатюрні кубики цибулі і солоних огірків. Шари промащуються майонезом.
  • Далі розподіляється сирний сир. Прикрашається закуска червоною ікрою. Замість лососевої можна взяти й іншу, більш бюджетну.

Тарталетки з червоною ікрою подаються гостям як оригінальна холодна закуска.

Начинка з копченою рибою і огірком

Інгредієнти: 16 – 18 шт. приготованих за будь-яким рецептом тарталеток, 340 г копченої червоної риби, 230 г м’якого сиру, листя салату і свіжа зелень за смаком, міцний огірочок, майонез, сіль.

  • М’який сир розминається в мисочці. Майонез в нього додається за бажанням кулінара. Такий інгредієнт дозволить зробити начинку ще більш жирної і соковитою.
  • У масу додається обрана нарізана зелень (крім листя салату), сіль. З останньої потрібно бути обережніше, так як копчена риба і без того вже досить солона.
  • Огірки дрібно-дрібно ріжуться і відправляються в сирну суміш.
  • Начинка добре перемішується до стану однорідної маси.
  • Кожна тарталетка застеляється промитим і обсушенным листочком салату.
  • Зверху розподіляється сирна начинка.
  • Далі йдуть невеликі шматочки копченої риби. Для цієї мети однакового добре підійде й горбуша, і сьомга.
Дивіться також:  Як солити ікру форелі в домашніх умовах – 6 рецептів

Готова закуска подається гостям на красивому плоскому блюді.

Воловани з листкового тіста з грибною начинкою

Інгредієнти: півкіло магазинного листкового тіста, 420 г свіжих печериць, ріпчаста цибулька, 120 г сметани, сіль, суміш перців.

  • Першим ділом готове листкове тісто тонко розкочується. Для заготовок під воловани зручно використовувати невеликий келих для вина. Їм вирізають однакові круги.
  • Кільцем меншого розміру заготовки «пропечатываются» посередині.
  • Відрізки тесту складаються один на одного і відправляються запікатися в гарячу духовку на 12 – 14 хвилин.
  • Окремо обсмажують гриби. Для цього вони дрібно нарізати перед відправкою в сковороду. В середині процесу додаються маленькі кубики цибулі. В самому кінці викладається сметана. Краще всього брати жирну домашню. Маса солиться і перчится за смаком.
  • Коли начинка повністю охолоне, їй можна начиняти витягнуті з духовки випечені волованчики.

Закуску, приготовану за таким рецептом, смачно подавати до столу як гарячою, так і холодною.

Тарталетки, запечені в духовці з начинкою

Інгредієнти: 8 готових тарталеток, 170 г курячої грудки, 220 г грибів, цибулинка, 130 г твердого сиру, 8 шт. перепелиних яєць, сіль, суміш перців.

  • Цибуля чиститься, миється і дуже дрібно рубається. Далі він висипається на сковорідку з невеликою кількістю розігрітого масла і обсмажується до апетитної рум’яності.
  • До цибулі висипаються маленькі шматочки грибів. Разом компоненти смажаться до повного випаровування рідини зі сковороди.
  • Філе промивається, обсушивается і нарізається кубиками. Його також потрібно обсмажити до рум’яної скоринки. Бажано – на окремій сковорідці.
  • Суміш з другого кроку і курятина з’єднуються. Продукти солятся, перчатся. Можна додати до них свої улюблені спеції, томатну пасту, кетчуп або будь-вершковий соус.
  • Отриманою масою наповнюються тарталетки. Зверху кожної заготовки виливається сире перепелине яйце і висипається порція тертого сиру.

Закуска відправляється запікати в добре розігріту духовку на 12 – 14 хвилин. Подається блюдо гарячим.

Готуємо з червоною рибою і авокадо

Інгредієнти: 8 – 9 штук готових тарталеток (хрустких), 2 стиглих авокадо, 8 – 9 скибочок слабосоленого лосося, цілий лимон, 130 г вершкового сиру, зелень за смаком.

  • Цитрус ретельно миється. З нього знімається цедра. Частина лимона ріжеться найтоншими скибочками (на 8 – 9 частин). З решти фрукта вичавлюється сік.
  • Авокадо чистяться, позбавляються від кісточок. Фрукти відправляються в блендер разом з обраної зеленню. Вийшло пюре з’єднується з 1 ч. л. цедри лимона і соком.
  • До масі з другого кроку домішується вершковий сир. Складові повторно збиваються блендером. Соус викладається в миску і відправляється в прохолоду на півгодини.
  • У кожну тарталетку відправляється начинка з авокадо. Зверху кладеться рибний скибочку.

Прикрашається закуска часточками лимона.

Прокрутка до верху