Саме тарталетки з печінкою тріски – одна з найбільш популярних варіацій такої закуски. Ніжні рибні консерви відмінно поєднуються з хрусткою основою. А доповнити начинку можна сиром, овочами, морепродуктами та іншими смачними інгредієнтами.
Як приготувати основу для гарної закуски
Будь-яка рибна начинка для тарталеток добре поєднується з вафельними або пісочним основами.
Якщо перший варіант простіше купити в магазині, то другий легко можна приготувати самостійно.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового маргарину;
- 250 г борошна найвищого гатунку;
- 40 г цукру;
- 1 яйце;
- поварена сіль.
Приготування:
- Борошно пару раз просіяти через найдрібніше сито.
- Додати до сухого компоненту невеликі шматочки розм’якшеного вершкового маргарину.
- Руками розім’яти компоненти, щоб вийшла однорідна маса з крупинками.
- Окремо збити яйця з сіллю і цукром до появи пінки.
- Змішати дві суміші до отримання м’якого, але щільного тіста. Відправити його в прохолоду на півгодини.
- Викласти шматочки основи у формочки для тарталеток і запікати до легкого золотистого відтінку і сухості.
Найпростіший рецепт
Склад продуктів для дуже простий начинки з печінкою тріски:
- 7 – 8 шт. тарталеток;
- 2 ст. л. класичного майонезу;
- 70 г печінки тріски;
- 50 г напівтвердого/твердого сиру;
- ½ Пучка зеленого цибулі.
Приготування:
- З печінки тріски злити зайву рідину і розім’яти її виделкою.
- Вибраний сир подрібнити за допомогою самої дрібної терки.
- Перемішати продукти в салатниці і додати майонез. Його кількість можна регулювати за смаком
- Наповнити тарталетки отриманою начинкою.
- Прикрасити закуску рубаним зеленим луком.
З додаванням огірка
Склад продуктів:
- 1 стандартна банку печінки тріски;
- 2 невеликих свіжих огірка;
- 1 головка червоної цибулі;
- 3 заздалегідь зварені яйця;
- 3 – 4 ст. л. легкого майонезу;
- 1 пучок свіжої зелені кропу;
- дрібна сіль і суміш перців за бажанням;
- 8 – 9 шт. тарталеток.
Приготування:
- Відварені яйця остудити, почистити і нарізати дуже дрібними кубиками.
- Таким же чином порубати і свіжі огірки разом з шкіркою, і очищений червоний лук.
- У глибоку чашу скласти всі підготовлені компоненти, додати промитий, обсушенный і подрібнений кріп.
- Покласти начинку розтерту виделкою печінка тріски. Полити масу майонезом, додати суміш перців і дрібну сіль.
- Перемішати.
- Наповнити приготованим салатом основи. Прикрасити зеленню і/або сушеної журавлиною.
Закуска на святковий стіл з червоною рибою
Склад продуктів:
- 2 варених курячих яйця;
- 1 солодка цибулина;
- 1 банку печінки;
- 2 бочкових солених огірки;
- 1/3 ст. класичного майонезу;
- 10 – 11 шт. готових тарталеток;
- свіжа зелень для прикраси;
- 150 г слабосоленої червоної риби;
- поварена сіль.
Приготування:
- Злити рідину з консервів. Перекласти в миску і добре розтерти виделкою.
- Цибулину почистити, дуже дрібненько посікти ножем і з’єднати з тріскової печінкою.
- Солоні хрусткі огірки порізати кубиками. Злегка віджати отримані шматочки руками, щоб злити з них зайвий розсіл.
- Почистити варені яйця і порубати довільними маленькими шматочками.
- Всі складові начинки змішати, заправити класичним майонезом. За бажанням посолити і можна додати улюблені спеції.
- Начинити отриманим салатом тарталетки і присипати їх рубаною свіжої зеленню.
- Червону рибу дуже тонко порізати. Кожен шматочок згорнути трояндочкою і прикрасити нею готову тарталетку.
Тарталетки з печінкою тріски, яйцем і сиром
Склад продуктів:
- 180 – 200 г печінки тріски (консерви);
- 100 – 150 г свіжих міцних огірків;
- 2 завчасно зварених яйця;
- 150 г плавленого сиру без добавок;
- 1/3 ст. класичного майонезу;
- 4 – 5 пір’їн зеленого цибулі;
- 10 готових тарталеток.
Плавлений сир відправити у морозилку, щоб шматочок став твердим. Це полегшить натирання продукту.
Приготування:
- Зварені охолоджені яйця потрібно почистити і порізати невеликими, однаковими за розміром кубиками.
- Подрібнити сир за допомогою терки.
- Свіжий огірок порізати акуратними маленькими кубиками. Якщо овоч старий і з щільною шкіркою, її потрібно тонко зрізати.
- Печінка перетерти виделкою без зайвої рідини.
- Змішати всі підготовлені компоненти і заправити начинку класичним майонезом. Якщо переборщити з соусом, то маса вийде дуже рідкої і буде розтікатися.
- Розкласти начинку з основ.
- Присипати тарталетки з печінкою тріски, яйцем і сиром, а також рубаним свіжим зеленим цибулею.
З крабовими паличками
Склад продуктів:
- 8 – 9 кошиків-тарталеток;
- 3 яєчних жовтка;
- 250 г соковитих крабових паличок;
- 1 банку печінки тріски;
- ½ Ст. очищених ядер волоських горіхів;
- 1 ч. л. лаймового соку;
- легкий майонез;
- сіль і свіжа зелень.
Приготування:
- Очистити від плівок і дрібно порізати крабові палички.
- Яйця зварити. Охолоджені жовтки розтерти до однорідності з печінкою тріски.
- Дрібно порізати промиту і обсушену свіжу зелень. Додати до неї рубані волоські горіхи.
- Перемішати підготовлені інгредієнти і збризнути лаймовим соком. Посолити і заправити майонезним соусом.
- Наповнити сумішшю основи.
- Пробувати такий салат з печінки тріски в тарталетках варто відразу ж, поки основи ще залишаються хрусткими.
Готуємо з плавленим сиром
Склад продуктів:
- 200 – 250 г печінки тріски в консервованому вигляді;
- 100 – 150 г свіжих огірків;
- 2 зварених заздалегідь яйця;
- 100 г плавленого сиру без добавок;
- ½ Ст. легкого майонезу;
- пучок пір’я зеленої цибулі;
- 10 – 11 шт. тарталеток.
Приготування:
- Заздалегідь зварені охолоджені яйця почистити і порізати дрібними кубиками.
- Плавлений сир підморозити до твердості. Крупно потерти. В підмороженому вигляді він дуже легко подрібнюється.
- Свіжі огірки очистити від щільної зеленої шкірки і порізати мініатюрними кубиками.
- Змішати з підготовленими компонентами перетерту печінка тріски і полити начинку майонезом.
- Наповнити основи отриманою масою і оформити рубаним зеленим луком.
- Подати мініатюрні закуски гостям після попереднього охолодження.
Тарталетки з печінкою тріски в стилі Тартар
Склад продуктів:
- 200 – 250 г печінки тріски;
- 2 варених перепелиних і 2 курячих яйця;
- 1 стручок солодкого болгарського перцю;
- 100 мл класичного майонезу;
- 1 жменю салату;
- свіжий огірок;
- тарталетки.
Приготування:
- Салатні свіжі листя промити і струсити з них зайву воду. Порвати зелень руками.
- Обполоснути солодкий перець, вичистити з нього насіння. Покришити м’якоть дрібними кубиками.
- Огірок вимити, зрізати з нього щільну шкірку і порізати так само, як і солодкий перець.
- Відкрити ємність з рибними консервами, злити з них сік і розтерти печінка виделкою.
- Варені курячі яйця остудити і крупно потерти.
- З’єднати всі складові начинки і заправити класичним майонезом.
- Наповнити нею пісочні або вафельні основи.
- Прикрасити кожну порцію шматочком вареного перепелиного яйця.
Для оформлення готових тарталеток господині зазвичай використовують свіжу або сушену зелень, шматочки овочів (у тому числі і маринованих), консервовані боби. Можна прикрашати таку закуску і кольоровими соусами, наприклад, з кетчупом або ананасовим соком в складі. Ефектно подавати тарталетки на плоскому блюді, покритому листям салату.