Тарталетки з печінкою тріски – 7 дуже смачних рецептів

Саме тарталетки з печінкою тріски – одна з найбільш популярних варіацій такої закуски. Ніжні рибні консерви відмінно поєднуються з хрусткою основою. А доповнити начинку можна сиром, овочами, морепродуктами та іншими смачними інгредієнтами.

Як приготувати основу для гарної закуски

Будь-яка рибна начинка для тарталеток добре поєднується з вафельними або пісочним основами.

Якщо перший варіант простіше купити в магазині, то другий легко можна приготувати самостійно.

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового маргарину;
  • 250 г борошна найвищого гатунку;
  • 40 г цукру;
  • 1 яйце;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Борошно пару раз просіяти через найдрібніше сито.
  • Додати до сухого компоненту невеликі шматочки розм’якшеного вершкового маргарину.
  • Руками розім’яти компоненти, щоб вийшла однорідна маса з крупинками.
  • Окремо збити яйця з сіллю і цукром до появи пінки.
  • Змішати дві суміші до отримання м’якого, але щільного тіста. Відправити його в прохолоду на півгодини.
  • Викласти шматочки основи у формочки для тарталеток і запікати до легкого золотистого відтінку і сухості.

Найпростіший рецепт

Склад продуктів для дуже простий начинки з печінкою тріски:

  • 7 – 8 шт. тарталеток;
  • 2 ст. л. класичного майонезу;
  • 70 г печінки тріски;
  • 50 г напівтвердого/твердого сиру;
  • ½ Пучка зеленого цибулі.

Приготування:

  • З печінки тріски злити зайву рідину і розім’яти її виделкою.
  • Вибраний сир подрібнити за допомогою самої дрібної терки.
  • Перемішати продукти в салатниці і додати майонез. Його кількість можна регулювати за смаком
  • Наповнити тарталетки отриманою начинкою.
  • Прикрасити закуску рубаним зеленим луком.

З додаванням огірка

Склад продуктів:

  • 1 стандартна банку печінки тріски;
  • 2 невеликих свіжих огірка;
  • 1 головка червоної цибулі;
  • 3 заздалегідь зварені яйця;
  • 3 – 4 ст. л. легкого майонезу;
  • 1 пучок свіжої зелені кропу;
  • дрібна сіль і суміш перців за бажанням;
  • 8 – 9 шт. тарталеток.
Дивіться також:  Як варити кальмарів щоб були м’які?

Приготування:

  • Відварені яйця остудити, почистити і нарізати дуже дрібними кубиками.
  • Таким же чином порубати і свіжі огірки разом з шкіркою, і очищений червоний лук.
  • У глибоку чашу скласти всі підготовлені компоненти, додати промитий, обсушенный і подрібнений кріп.
  • Покласти начинку розтерту виделкою печінка тріски. Полити масу майонезом, додати суміш перців і дрібну сіль.
  • Перемішати.
  • Наповнити приготованим салатом основи. Прикрасити зеленню і/або сушеної журавлиною.

Закуска на святковий стіл з червоною рибою

Склад продуктів:

  • 2 варених курячих яйця;
  • 1 солодка цибулина;
  • 1 банку печінки;
  • 2 бочкових солених огірки;
  • 1/3 ст. класичного майонезу;
  • 10 – 11 шт. готових тарталеток;
  • свіжа зелень для прикраси;
  • 150 г слабосоленої червоної риби;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Злити рідину з консервів. Перекласти в миску і добре розтерти виделкою.
  • Цибулину почистити, дуже дрібненько посікти ножем і з’єднати з тріскової печінкою.
  • Солоні хрусткі огірки порізати кубиками. Злегка віджати отримані шматочки руками, щоб злити з них зайвий розсіл.
  • Почистити варені яйця і порубати довільними маленькими шматочками.
  • Всі складові начинки змішати, заправити класичним майонезом. За бажанням посолити і можна додати улюблені спеції.
  • Начинити отриманим салатом тарталетки і присипати їх рубаною свіжої зеленню.
  • Червону рибу дуже тонко порізати. Кожен шматочок згорнути трояндочкою і прикрасити нею готову тарталетку.

Тарталетки з печінкою тріски, яйцем і сиром

Склад продуктів:

  • 180 – 200 г печінки тріски (консерви);
  • 100 – 150 г свіжих міцних огірків;
  • 2 завчасно зварених яйця;
  • 150 г плавленого сиру без добавок;
  • 1/3 ст. класичного майонезу;
  • 4 – 5 пір’їн зеленого цибулі;
  • 10 готових тарталеток.

Плавлений сир відправити у морозилку, щоб шматочок став твердим. Це полегшить натирання продукту.

Приготування:

  • Зварені охолоджені яйця потрібно почистити і порізати невеликими, однаковими за розміром кубиками.
  • Подрібнити сир за допомогою терки.
  • Свіжий огірок порізати акуратними маленькими кубиками. Якщо овоч старий і з щільною шкіркою, її потрібно тонко зрізати.
  • Печінка перетерти виделкою без зайвої рідини.
  • Змішати всі підготовлені компоненти і заправити начинку класичним майонезом. Якщо переборщити з соусом, то маса вийде дуже рідкої і буде розтікатися.
  • Розкласти начинку з основ.
  • Присипати тарталетки з печінкою тріски, яйцем і сиром, а також рубаним свіжим зеленим цибулею.
Дивіться також:  Стейк зі свинини — 13 рецептів приготування смачного і соковитого стейку

З крабовими паличками

Склад продуктів:

  • 8 – 9 кошиків-тарталеток;
  • 3 яєчних жовтка;
  • 250 г соковитих крабових паличок;
  • 1 банку печінки тріски;
  • ½ Ст. очищених ядер волоських горіхів;
  • 1 ч. л. лаймового соку;
  • легкий майонез;
  • сіль і свіжа зелень.

Приготування:

  • Очистити від плівок і дрібно порізати крабові палички.
  • Яйця зварити. Охолоджені жовтки розтерти до однорідності з печінкою тріски.
  • Дрібно порізати промиту і обсушену свіжу зелень. Додати до неї рубані волоські горіхи.
  • Перемішати підготовлені інгредієнти і збризнути лаймовим соком. Посолити і заправити майонезним соусом.
  • Наповнити сумішшю основи.
  • Пробувати такий салат з печінки тріски в тарталетках варто відразу ж, поки основи ще залишаються хрусткими.

Готуємо з плавленим сиром

Склад продуктів:

  • 200 – 250 г печінки тріски в консервованому вигляді;
  • 100 – 150 г свіжих огірків;
  • 2 зварених заздалегідь яйця;
  • 100 г плавленого сиру без добавок;
  • ½ Ст. легкого майонезу;
  • пучок пір’я зеленої цибулі;
  • 10 – 11 шт. тарталеток.

Приготування:

  • Заздалегідь зварені охолоджені яйця почистити і порізати дрібними кубиками.
  • Плавлений сир підморозити до твердості. Крупно потерти. В підмороженому вигляді він дуже легко подрібнюється.
  • Свіжі огірки очистити від щільної зеленої шкірки і порізати мініатюрними кубиками.
  • Змішати з підготовленими компонентами перетерту печінка тріски і полити начинку майонезом.
  • Наповнити основи отриманою масою і оформити рубаним зеленим луком.
  • Подати мініатюрні закуски гостям після попереднього охолодження.

Тарталетки з печінкою тріски в стилі Тартар

Склад продуктів:

  • 200 – 250 г печінки тріски;
  • 2 варених перепелиних і 2 курячих яйця;
  • 1 стручок солодкого болгарського перцю;
  • 100 мл класичного майонезу;
  • 1 жменю салату;
  • свіжий огірок;
  • тарталетки.

Приготування:

  • Салатні свіжі листя промити і струсити з них зайву воду. Порвати зелень руками.
  • Обполоснути солодкий перець, вичистити з нього насіння. Покришити м’якоть дрібними кубиками.
  • Огірок вимити, зрізати з нього щільну шкірку і порізати так само, як і солодкий перець.
  • Відкрити ємність з рибними консервами, злити з них сік і розтерти печінка виделкою.
  • Варені курячі яйця остудити і крупно потерти.
  • З’єднати всі складові начинки і заправити класичним майонезом.
  • Наповнити нею пісочні або вафельні основи.
  • Прикрасити кожну порцію шматочком вареного перепелиного яйця.
Дивіться також:  Вершковий соус для пасти – 8 рецептів

Для оформлення готових тарталеток господині зазвичай використовують свіжу або сушену зелень, шматочки овочів (у тому числі і маринованих), консервовані боби. Можна прикрашати таку закуску і кольоровими соусами, наприклад, з кетчупом або ананасовим соком в складі. Ефектно подавати тарталетки на плоскому блюді, покритому листям салату.

Прокрутка до верху