Тарталетки – 10 простих та смачних рецептів начинок для тарталеток на святковий стіл

Тарталетки – це невеликі “кошики” з тіста, наповнені міксом з різних продуктів. Подається страва зазвичай як закуска до святкового столу, а начинки для таких кошиків можуть бути найрізноманітнішими. Наприклад, якщо ви любите морепродукти, то вам, напевно, сподобається рецепт з філе червоної слабосоленої риби і м’якого сирного сиру. А якщо ви віддаєте перевагу солодким смакам, то спробуйте варіант із заварним кремом та ароматними часточками свіжих фруктів (ягід).

Святкові тарталетки з сирним сиром та червоною рибою

Святкові тарталетки з сирним сиром та червоною рибою – це закуска, яка обов’язково має бути на столі у кожного, бо її смак викликає звикання, при першій же дегустації! Інгредієнти ідеально доповнюють один одного, відтіняють смак та аромат один одного.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Тарталетки – 16 шт.
  • Сир сирний – 175 гр.
  • Сьомга – 120 гр. (слабосолена)
  • Огірки свіжі – 1 шт.
  • Кріп – 1 гілка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати смачні тарталетки з начинкою на святковий стіл? Кріп обполіскуємо водою і струшуємо надлишки вологи, дрібно шаткуємо і змішуємо з сирним сиром, додавши сіль і чорний перець.

Знімаємо пробу і при необхідності досолюємо.

Дістаємо з упаковки тарталетки, розкладаємо.

Начиняємо кошики із тіста сирною масою.

Рибу нарізаємо слайсами, згортаємо рулетиком і поміщаємо до центру заготовок.

За допомогою овочечистки тонко ріжемо огірок і згортаємо аналогічно сьомзі, викладаємо поряд.

Прості та смачні тарталетки на святковий стіл готові! За бажанням прикрашаємо листочками свіжої зелені та подаємо до столу. Смачного!

Тарталетки з куркою та грибами

Тарталетки з куркою та грибами, запечені до утворення апетитної скоринки в духовці, можна подати до столу, як закуску, а можна як ситний перекус. Також на ваш розсуд, страву можна доповнити гілочками різної зелені: петрушкою, кропом або пір’ям зеленої цибулі.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Тарталетки – 20 шт.
  • Печериці – 250 гр.
  • Сир – 60 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вершки – 50 мл.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізаємо невеликими кубиками промите куряче філе, очищену цибулю та гриби.

Крок 2. Обсмажуємо на розігрітій олії подрібнені компоненти 7-10 хвилин.

Крок 3. Вміст сковороди присмачуємо вершками, чорним перцем і сіллю – перемішуємо і томимо на помірному полум’ї ще 2-3 хвилини.

Крок 4. Розкладаємо начинку по тарталетках і зверху додаємо по шматочку сиру.

Крок 5. Забираємо в духовку на 5-7 хвилин при 200 градусах і потім подаємо до столу. Смачного!

Тарталетки з сирним сиром та червоною ікрою

Тарталетки з сирним сиром і червоною ікрою – це вишукане частування, яке гідно оцінять навіть найвитонченіші гості! Інгредієнти чудово гармонують, ніжна текстура сиру відмінно розбавляє солонуватий смак морського делікатесу.

Дивіться також:  Закуски на святковий стіл – 10 смачних та простих рецептів на швидку руку

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Тарталетки пісочні – 2 упаковки.
  • Сир сирний – 150 гр.
  • Сметана жирна – 30 грн.
  • Лимон – ¼ шт.
  • Ікра червона – 150 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Сир викладаємо в чашу та розминаємо вилкою, додаємо сметану та збиваємо міксером до повітряної консистенції.

Крок 2. Висипаємо промитий і дрібнорублений кріп – перемішуємо.

Крок 3. Доповнюємо суміш цитрусовим соком, сіллю та меленим перцем.

Крок 4. Вмішуємо до складу 1-2 чайні ложки червоної ікри.

Крок 5. Розподіляємо масу по тарталетках.

Крок 6. Верхівку також прикрашаємо ікрою.

Крок 7. Гарно викладаємо на блюдо сервіровки і приступаємо до дегустації. Смачного!

Тарталетки з печінкою тріски

Тарталетки з печінкою тріски – це швидка та свіжа закуска, яка обов’язково сподобається всім любителям морепродуктів та незвичайних поєднань інгредієнтів. Подайте такий частування до святкового столу і ваші гості проситимуть не лише добавки, а й поділитись рецептом!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Печінка тріски консервована – 180 гр.
  • Огірки свіжі – 100 грн.
  • Яйця відварені – 2 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Майонез – 100 грн.
  • Тарталетки – 10 шт.
  • Зелена цибуля/кріп – 4 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкаралупу з відварених яєць і дрібно рубаємо.

Крок 2. Злегка заморожуємо плавлений сир та натираємо на тертці з дрібними отворами.

Крок 3. Аналогічно курячим яйцям подрібнюємо свіжі огірки.

Крок 4. Відкриваємо баночку печінки тріски та зливаємо заливку, розминаємо вміст та змішуємо з нарізаними компонентами.

Крок 5. Заправляємо майонезом і знову ретельно перемішуємо.

Крок 6. «Фаршуємо» тарталетки та прикрашаємо зеленню. Смачного!

Прості та смачні тарталетки з крабовими паличками

Прості та смачні тарталетки з крабовими паличками та сиром – це швидке та смачне перекушування, яке готується за лічені хвилини, а з тарілок розлітається ще швидше! Рекомендується подавати таку закуску до столу відразу після приготування, поки тарталетки не розмокли.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Тарталетки вафельні – 7-8 шт.
  • Крабові палички – 80 гр.
  • Сир плавлений – 80 гр.
  • Майонез – 50-60 грн.
  • Часник – 1-2 зуби.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу попередньо прибираємо упаковку із сурімі та плавленого сирку.

Крок 2. Кубиками дрібного розміру нарізаємо крабові палички.

Крок 3. Вирізаємо нарізку в ємність з високими бортиками.

Крок 4. У ту саму ємність натираємо на великій тертці плавлений сир.

Крок 5. Слідом видавлюємо очищений зубчик часнику.

Крок 6. Додаємо майонез, сіль та мелений перець – перемішуємо до однорідності.

Дивіться також:  Гранола в домашніх умовах – 8 рецептів приготування

Крок 7. Наповнюємо отриманою масою тарталетки з гіркою, прикрашаємо подрібненою зеленню та приступаємо до сервірування.

Крок 8. Дегустуємо та насолоджуємося. Смачного!

Тарталетки з сирним сиром та креветками

Тарталетки з сирним сиром і креветками – це страва, яка стане родзинкою вашого столу і приємно здивує не лише гостей, а й домочадців! Незважаючи на досить оригінальний склад і певною мірою екзотичні інгредієнти, страва готується на раз-два.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10 прим.

Інгредієнти:

  • Тарталетки вафельні – 10 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Креветки – 150 гр.
  • Сир сирний – 100 гр.
  • Петрушка – ¼ пучка.
  • Майонез/сметана – 1 ст.
  • Аркуш лавра – 3 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо компоненти, вказані у переліку вище.

Крок 2. Креветки, лавровий лист, воду та сіль ставимо на конфорку та проварюємо 2-3 хвилини після закипання. Охолоджуємо та очищаємо креветки.

Крок 3. У піалі змішуємо сирний сир, кубики м’якоті авокадо, сметану чи майонез, і навіть сіль і перець.

Крок 4. Тарталетки начиняємо ніжно-зеленим складом та викладаємо на блюдо для подачі.

Крок 5. Зверху розкладаємо морепродукти.

Крок 6. Декоруємо листочками петрушки та приступаємо до трапези. Смачного!

Тарталетки з авокадо

Тарталетки з авокадо – це фуршетна закуска, яка захопить кожного, хто спробує хоча б одну штучку. Така страва є апетитним і дуже ситним салатом, поданим порційно, що виходить не тільки дуже зручно, але ще й красиво.

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10-12 прим.

Інгредієнти:

  • Тарталетки – 10-12 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Риба червона – 100 гр.
  • Сир сирний – 80 гр.
  • Кріп – 2-3 гілочки.
  • Лимон – ½ шт.
  • Ікра червона – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Авокадо ополіскуємо і насухо промокуємо паперовими рушниками, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку. Нарізаємо м’якоть кубиками і за допомогою ложки викладаємо в миску, збризкуємо цитрусовим соком. Збиваємо сирний сир.

Крок 2. Дрібно нарізаємо філе червоної риби та відправляємо до авокадо.

Крок 3. Присмачуємо компоненти 1 чайної ложки лимонного соку та ¼ ложки цедри – заважаємо. Додаємо подрібнений кріп.

Крок 4. З’єднуємо повітряний сир із підготовленим складом.

Крок 5. Начиняємо тарталетки, не шкодуючи начинки.

Крок 6. Подаємо до столу і насолоджуємось. Смачного!

Тарталетки із солодкою начинкою на десерт

Тарталетки з солодкою начинкою на десерт – це оригінальні ласощі, які допоможе вам привнести в звичний раціон щось зовсім нове! Як начинка радимо вам спробувати дивовижне поєднання ніжного та ароматного заварного крему з фруктами.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Тарталетки – 6-8 шт.
  • Молоко – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
  • Желатин – 1 год.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Фрукти – до смаку.
  • Вода – 2-3 ст.
Дивіться також:  Як засолити горбушу з замороженої риби – 8 швидких та смачних рецептів

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій піалі розтираємо жовток із двома видами цукру.

Крок 2. У каструлі нагріваємо молоко.

Крок 3. До яєчно-цукрової суміші додаємо крохмаль і трохи молока – перемішуємо до гладкості та однорідності.

Крок 4. Отриманий склад викладаємо в молоко та при постійному помішуванні доводимо до кипіння.

Крок 5. Остиглий крем розподіляємо по тарталетках, затягуємо харчовою плівкою і відправляємо на полицю холодильної камери приблизно на 20-30 хвилин.

Крок 6. Прикрашаємо скибочками фруктів.

Крок 7. Желатин розчиняємо у воді згідно з інструкцією на упаковці.

Крок 8. Желатиновий розчин злегка остуджуємо і наносимо на верхівку тарталеток за допомогою кулінарної кисті – забираємо в холод на 15-20 хвилин.

Крок 9. Викладаємо на блюдо сервіровки і негайно подаємо до столу. Готуйте та отримуйте задоволення!

Тарталетки з сиром та часником

Тарталетки з сиром і часником – це закуска, яка чудово виглядатиме на вашому столі, як під час застілля, так і під час повсякденної сімейної вечері. До складу входять лише ті інгредієнти, які є на полицях кожного холодильника. Не гаємо часу і приступаємо!

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10 прим.

Інгредієнти:

  • Тарталетки – 10 шт.
  • Сир твердих сортів – 200 грн.
  • Часник – 2-3 зуби.
  • Майонез – 4-5 ст.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Знімаємо лушпиння з зубців часнику, за допомогою терки з великими отворами подрібнюємо сир.

Крок 3. Перемішуємо часник, пропущений через прес та сирну стружку.

Крок 4. Заправляємо масу майонезом.

Крок 5. Розкладаємо начинку по тарталетках та присипаємо спеціями для насиченості аромату – дегустуємо. Смачного!

Тарталетки з тунцем, яйцем та огірком

Тарталетки з тунцем, яйцем та огірком – це, по суті, салат, оформлений у порційних пісочних кошиках. Також така закуска не вимагає майонезної заправки, тому що для соковитості вистачає рибного та огіркового соку. Рекомендується використовувати маленькі тарталетки на один укус.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 30-40 прим.

Інгредієнти:

  • Тарталетки маленькі – 30-40 шт.
  • Тунець консервований – 180 гр.
  • Яйця відварені – 2 шт.
  • Огірки – 150 грн.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий огірок нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 2. Дрібно шаткуємо зелень.

Крок 3. На тертці з маленькими отворами натираємо очищені яйця.

Крок 4. Перемішуємо рибу з нарізаними інгредієнтами та солимо.

Крок 5. Фаршируємо тарталетки та сервіруємо закуску.

Крок 6. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!