Тартар з лосося – 7 рецептів приготування

Тартар з лосося – класика французької кухні. І, незважаючи на таку незвичайну назву приготувати його можна всього за 25 хвилин. Скористайтеся одним з рецептів і переконайтеся самі.

Тартар з лосося – класичний рецепт

Класичний рецепт складається не тільки з риби, він включає і інші інгредієнти, які підсилюють смак страви. Не менш важливо подбати і про красивій тарілці для подачі.

Необхідні продукти:

  • пучок зеленого цибулі і ложка нарубаного кропу;
  • сіль за смаком;
  • 300 грам лосося;
  • 200 грам сиру;
  • 150 мл білого винного оцту;
  • 100 мілілітрів вершків;
  • 30 мілілітрів соку лимона;
  • дві гілочки базиліка;
  • 60 грам цукру.

Процес приготування:

  • Прогріваємо сковорідку, на неї засипаємо цукор і розтоплюємо його, після чого змішуємо з оцтом, чекаємо, коли все закипить і знімаємо з вогню.
  • Як тільки суміш охолоне, додайте до неї нарізаний кріп і базилік.
  • Лосось подрібнюємо на маленькі кубики – не більше ніж 5 міліметрів з кожної сторони. Таким же способом ріжемо, сир.
  • З’єднуємо рибу, 100 грам сиру, суміш з цукру і оцту, даємо постояти п’ять хвилин.
  • Натираємо залишився сир, укладаємо його на деко, роблячи заготовку по сервировочному кільцю, і випікаємо 10 хвилин на 180 градусах, щоб вийшли чіпси.
  • Вершки збиваємо з цукром, додаємо сіль, додаємо лимонний сік і дрібно посічену зелену цибулю.
  • На плоску красиву тарілку кладемо кілька чіпсів, поруч – сервірувальне кільце і наповнюємо його шматочками лосося.
  • Приправляємо невеликою кількістю соусу з вершків і можна подавати.

З додаванням авокадо

Тартар з лосося з авокадо – ідеальне поєднання. Авокадо доповнює смак риби, і робить страву в два рази корисніше.

Необхідні продукти:

  • 150 грам лосося;
  • половинка авокадо;
  • дві ложки лимонного соку;
  • дві скибочки чорного хліба;
  • одна невелика цибулина;
  • ложка оливкової олії;
  • перець на свій смак;
  • 100 грам маринованих каперсів.
Дивіться також:  Капуста тушкована в мультиварці – 6 рецептів

Процес приготування:

  • Змішуємо між собою дрібно нарізану цибулю і подрібнені каперси. Додаємо до них масло і трохи меленого перцю.
  • Авокадо і рибу перетворюємо на невеликі квадратики. Авокадо збризкуємо лимонним соком, щоб воно найкраще збереглося.
  • Сервировочным кільцем з хліба вирізаємо коло, сушимо його в тостері або в духовці.
  • На блюдо покласти кільце, в нього шматочок хліба, потім рибу, каперси і цибулю, потім авокадо і знову лосось. Закінчуємо викладку авокадо і приправляємо все оливковою олією.

Готуємо з каперсами

Приготувати тартар можна і з такими не особливо популярними інгредієнтами як лайм і каперси. Але, вони дивно добре доповнюють страву, роблячи його пікантним.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг лосося;
  • велика ложка каперсів;
  • оливкову олію на свій смак;
  • три цибулини шалот;
  • столова ложка соку лайма і соєвого соусу;
  • пучок зеленого цибулі.

Процес приготування:

  • Нарізаємо дрібно зелену цибулю і шалот.
  • Лосось перетворюємо на невеликі кубики, не більш п’яти міліметрів за розміром. Таким же чином нарізаємо і каперси.
  • Змішуємо між собою, каперси, рибу і два види цибулі.
  • Заправляємо оливковою олією, соком лимона і соєвим соусом, перемішуємо.
  • Отриману суміш розкладаємо по формах і прибираємо в холодильник на півгодини.
  • Після цього кладемо на тарілку, прикрашаємо за допомогою листя салату, зеленого лука і часточок лайма.

Тартар з лосося з огірком

Необхідні продукти:

  • один невеликий огірок;
  • дві ложки соєвого соусу;
  • 100 грам лосося;
  • скибочка чорного хліба;
  • ложечка лимонного соку;
  • дві ложечки оливкової олії;
  • цибуля шалот – одна штука;
  • перець за смаком.

Процес приготування:

  • Рибу, огірок, цибулю нарізаємо на дрібні кубики.
  • Сюди ж додаємо вказану кількість соєвого соусу, приправляємо чорним меленим перцем, соком лимона і оливковим маслом, добре перемішуємо і залишаємо на півгодини для маринування.
  • З шматочка хліба вирізаємо трикутник і даємо йому трохи підсохнути, прискорити процес можна за допомогою тостера.
  • На блюдо через форму викладаємо тартар, обертаємо його скибочкою хліба і прикрашаємо на свій смак, використовуючи лимон, лайм, зелень і ікру.
Дивіться також:  Минтай смажений на сковороді – 6 рецептів приготування

З помідорами чері та яйцями

Необхідні продукти:

  • два листи салату;
  • половина лимона;
  • 0,25 кг лосося;
  • 30 грам зернової гірчиці;
  • жменя каперсів;
  • третина салатного лука;
  • пара гілочок рукколи;
  • дві ложки бальзамічного оцту;
  • одне перепелине яйце;
  • гілочка томатів черрі;
  • половина ложечки цукру.

Процес приготування:

  • У страву поміщаємо порвані руками салатні листя, потім на них – рукколу. А між ними у вигляді крапель кладемо гірчицю.
  • Половинку лимона розміщуємо поруч, а в центр ставимо сервірувальне кільце.
  • Подрібнюємо на дрібні кубики рибу і цибулю змішуємо, приправляємо невеликою кількістю соку лимона і сіллю.
  • Частина отриманої суміші поміщаємо в кільце, зверху – каперси, потім знову рибу і прибираємо форму.
  • На сковороді з олією смажимо яйце, але так, щоб жовток залишився рідким, і викладаємо його на тартар.
  • Цукор з оцтом упарюємо і заливаємо цим блюдо. Прикрашаємо черрі і подаємо.

Варіант з копченого лосося

Необхідні продукти:

  • 100 грам копченого лосося;
  • ложечка лимонного соку;
  • петрушка на свій смак;
  • половинка червоної цибулі.

Процес приготування:

  • Цибулю і рибу нарізаємо на дрібні кубики.
  • Рубаємо петрушку, змішуємо з лососем.
  • Отриману масу заправляємо лимонним соком і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
  • За допомогою кільця формуємо тартар на тарілку і прикрашаємо за бажанням.

Як приготувати з лимоном

Необхідні продукти:

  • 0,1 літра оливкової олії;
  • один лимон;
  • 300 грам лосося;
  • половинка салатного лука;
  • 25 грам рукколи;
  • сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Рукколу звільніть від корінців, так щоб залишилися одні листя.
  • Викладіть в блендер, додайте масло і сіль, перебити до однорідності.
  • Рибу перетворіть на дрібні кубики, так само подрібніть і цибулю.
  • З лимона відріжте вісім часточок, а те, що залишилося — відіжміть.
  • З’єднайте лосось, цибуля, лимонний сік і дайте постояти приблизно 20 хвилин.
  • Викладіть тартар на блюдо за допомогою кільця, прикрасьте виходячи зі своїх смакових переваг.
Дивіться також:  Гливи – 13 рецептів приготування
Прокрутка до верху