Тартар з лосося – класика французької кухні. І, незважаючи на таку незвичайну назву приготувати його можна всього за 25 хвилин. Скористайтеся одним з рецептів і переконайтеся самі.
Тартар з лосося – класичний рецепт
Класичний рецепт складається не тільки з риби, він включає і інші інгредієнти, які підсилюють смак страви. Не менш важливо подбати і про красивій тарілці для подачі.
Необхідні продукти:
- пучок зеленого цибулі і ложка нарубаного кропу;
- сіль за смаком;
- 300 грам лосося;
- 200 грам сиру;
- 150 мл білого винного оцту;
- 100 мілілітрів вершків;
- 30 мілілітрів соку лимона;
- дві гілочки базиліка;
- 60 грам цукру.
Процес приготування:
- Прогріваємо сковорідку, на неї засипаємо цукор і розтоплюємо його, після чого змішуємо з оцтом, чекаємо, коли все закипить і знімаємо з вогню.
- Як тільки суміш охолоне, додайте до неї нарізаний кріп і базилік.
- Лосось подрібнюємо на маленькі кубики – не більше ніж 5 міліметрів з кожної сторони. Таким же способом ріжемо, сир.
- З’єднуємо рибу, 100 грам сиру, суміш з цукру і оцту, даємо постояти п’ять хвилин.
- Натираємо залишився сир, укладаємо його на деко, роблячи заготовку по сервировочному кільцю, і випікаємо 10 хвилин на 180 градусах, щоб вийшли чіпси.
- Вершки збиваємо з цукром, додаємо сіль, додаємо лимонний сік і дрібно посічену зелену цибулю.
- На плоску красиву тарілку кладемо кілька чіпсів, поруч – сервірувальне кільце і наповнюємо його шматочками лосося.
- Приправляємо невеликою кількістю соусу з вершків і можна подавати.
З додаванням авокадо
Тартар з лосося з авокадо – ідеальне поєднання. Авокадо доповнює смак риби, і робить страву в два рази корисніше.
Необхідні продукти:
- 150 грам лосося;
- половинка авокадо;
- дві ложки лимонного соку;
- дві скибочки чорного хліба;
- одна невелика цибулина;
- ложка оливкової олії;
- перець на свій смак;
- 100 грам маринованих каперсів.
Процес приготування:
- Змішуємо між собою дрібно нарізану цибулю і подрібнені каперси. Додаємо до них масло і трохи меленого перцю.
- Авокадо і рибу перетворюємо на невеликі квадратики. Авокадо збризкуємо лимонним соком, щоб воно найкраще збереглося.
- Сервировочным кільцем з хліба вирізаємо коло, сушимо його в тостері або в духовці.
- На блюдо покласти кільце, в нього шматочок хліба, потім рибу, каперси і цибулю, потім авокадо і знову лосось. Закінчуємо викладку авокадо і приправляємо все оливковою олією.
Готуємо з каперсами
Приготувати тартар можна і з такими не особливо популярними інгредієнтами як лайм і каперси. Але, вони дивно добре доповнюють страву, роблячи його пікантним.
Необхідні продукти:
- 0,5 кг лосося;
- велика ложка каперсів;
- оливкову олію на свій смак;
- три цибулини шалот;
- столова ложка соку лайма і соєвого соусу;
- пучок зеленого цибулі.
Процес приготування:
- Нарізаємо дрібно зелену цибулю і шалот.
- Лосось перетворюємо на невеликі кубики, не більш п’яти міліметрів за розміром. Таким же чином нарізаємо і каперси.
- Змішуємо між собою, каперси, рибу і два види цибулі.
- Заправляємо оливковою олією, соком лимона і соєвим соусом, перемішуємо.
- Отриману суміш розкладаємо по формах і прибираємо в холодильник на півгодини.
- Після цього кладемо на тарілку, прикрашаємо за допомогою листя салату, зеленого лука і часточок лайма.
Тартар з лосося з огірком
Необхідні продукти:
- один невеликий огірок;
- дві ложки соєвого соусу;
- 100 грам лосося;
- скибочка чорного хліба;
- ложечка лимонного соку;
- дві ложечки оливкової олії;
- цибуля шалот – одна штука;
- перець за смаком.
Процес приготування:
- Рибу, огірок, цибулю нарізаємо на дрібні кубики.
- Сюди ж додаємо вказану кількість соєвого соусу, приправляємо чорним меленим перцем, соком лимона і оливковим маслом, добре перемішуємо і залишаємо на півгодини для маринування.
- З шматочка хліба вирізаємо трикутник і даємо йому трохи підсохнути, прискорити процес можна за допомогою тостера.
- На блюдо через форму викладаємо тартар, обертаємо його скибочкою хліба і прикрашаємо на свій смак, використовуючи лимон, лайм, зелень і ікру.
З помідорами чері та яйцями
Необхідні продукти:
- два листи салату;
- половина лимона;
- 0,25 кг лосося;
- 30 грам зернової гірчиці;
- жменя каперсів;
- третина салатного лука;
- пара гілочок рукколи;
- дві ложки бальзамічного оцту;
- одне перепелине яйце;
- гілочка томатів черрі;
- половина ложечки цукру.
Процес приготування:
- У страву поміщаємо порвані руками салатні листя, потім на них – рукколу. А між ними у вигляді крапель кладемо гірчицю.
- Половинку лимона розміщуємо поруч, а в центр ставимо сервірувальне кільце.
- Подрібнюємо на дрібні кубики рибу і цибулю змішуємо, приправляємо невеликою кількістю соку лимона і сіллю.
- Частина отриманої суміші поміщаємо в кільце, зверху – каперси, потім знову рибу і прибираємо форму.
- На сковороді з олією смажимо яйце, але так, щоб жовток залишився рідким, і викладаємо його на тартар.
- Цукор з оцтом упарюємо і заливаємо цим блюдо. Прикрашаємо черрі і подаємо.
Варіант з копченого лосося
Необхідні продукти:
- 100 грам копченого лосося;
- ложечка лимонного соку;
- петрушка на свій смак;
- половинка червоної цибулі.
Процес приготування:
- Цибулю і рибу нарізаємо на дрібні кубики.
- Рубаємо петрушку, змішуємо з лососем.
- Отриману масу заправляємо лимонним соком і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
- За допомогою кільця формуємо тартар на тарілку і прикрашаємо за бажанням.
Як приготувати з лимоном
Необхідні продукти:
- 0,1 літра оливкової олії;
- один лимон;
- 300 грам лосося;
- половинка салатного лука;
- 25 грам рукколи;
- сіль за смаком.
Процес приготування:
- Рукколу звільніть від корінців, так щоб залишилися одні листя.
- Викладіть в блендер, додайте масло і сіль, перебити до однорідності.
- Рибу перетворіть на дрібні кубики, так само подрібніть і цибулю.
- З лимона відріжте вісім часточок, а те, що залишилося — відіжміть.
- З’єднайте лосось, цибуля, лимонний сік і дайте постояти приблизно 20 хвилин.
- Викладіть тартар на блюдо за допомогою кільця, прикрасьте виходячи зі своїх смакових переваг.