Чак-чак баурсаки з водою
«Хитра-хитра» солодка випічка. Що дивного в цьому ласощі? Та нічого особливого, крім того, що тямущі майстра «примудрилися» загорнути в тісто повітря!
Перелік продуктів:
- масло пісне, жир топлений — по 100 мл;
- яйця — 5 шт.;
- сода харчова і кухарська сіль — по щіпці;
- мука в/с — до 300 м;
- цукор-пісок — 30 р.
Головний секрет отримання смачних баурсаков полягає у використанні заморожених яєць та додаванні в масло для запікання невеликої кількості питної води.
Процес приготування:
- Залишаємо яйця в морозильній камері, потім відтає їх при кімнатній температурі, після чого вбиваємо в простору чашу.
- Додаємо сіль, звичайний цукор і соду. З’єднуємо продукти, просіваємо до них борошно, виробляємо заміс тіста. Отримуємо масу по консистенції більш м’які, ніж для домашньої локшини.
- Ділимо сформований шар приблизно на 5 порцій. Скачуємо кожну частину у вигляді «паличок», нарізаємо їх шириною до 3 див.
- Поміщаємо в простору металеву ємність порції молока, приєднуємо склянку фільтрованої води.
- Викладаємо в холодний склад шматочки тесту, злегка струшуємо посуд, щоб вироби не прилипли до дна, нагріваємо компоненти страви.
- Постійно перемішуємо збільшення в обсязі здобу, спостерігаючи, як рідина поступово википає, а випічка апетитно підрум’янюється.
- Готове ласощі спочатку викладаємо на паперові серветки, потім — на блюдо, поливаючи медом або заздалегідь звареним цукровим сиропом.
Для татарського народу чак-чак баурсаки не тільки завжди був смачною їжею, але і був символом гостинності!