Татарська випічка – 9 смачних рецептів татарської кухні

Чак-чак баурсаки з водою

«Хитра-хитра» солодка випічка. Що дивного в цьому ласощі? Та нічого особливого, крім того, що тямущі майстра «примудрилися» загорнути в тісто повітря!

Перелік продуктів:

  • масло пісне, жир топлений — по 100 мл;
  • яйця — 5 шт.;
  • сода харчова і кухарська сіль — по щіпці;
  • мука в/с — до 300 м;
  • цукор-пісок — 30 р.

Головний секрет отримання смачних баурсаков полягає у використанні заморожених яєць та додаванні в масло для запікання невеликої кількості питної води.

Процес приготування:

  • Залишаємо яйця в морозильній камері, потім відтає їх при кімнатній температурі, після чого вбиваємо в простору чашу.
  • Додаємо сіль, звичайний цукор і соду. З’єднуємо продукти, просіваємо до них борошно, виробляємо заміс тіста. Отримуємо масу по консистенції більш м’які, ніж для домашньої локшини.
  • Ділимо сформований шар приблизно на 5 порцій. Скачуємо кожну частину у вигляді «паличок», нарізаємо їх шириною до 3 див.
  • Поміщаємо в простору металеву ємність порції молока, приєднуємо склянку фільтрованої води.
  • Викладаємо в холодний склад шматочки тесту, злегка струшуємо посуд, щоб вироби не прилипли до дна, нагріваємо компоненти страви.
  • Постійно перемішуємо збільшення в обсязі здобу, спостерігаючи, як рідина поступово википає, а випічка апетитно підрум’янюється.
  • Готове ласощі спочатку викладаємо на паперові серветки, потім — на блюдо, поливаючи медом або заздалегідь звареним цукровим сиропом.

Для татарського народу чак-чак баурсаки не тільки завжди був смачною їжею, але і був символом гостинності!

Дивіться також:  Азербайджанський плов – 7 рецептів приготування