Татарські пиріжки – 7 рецептів

Татарська кухня багата різними смачними і нескладні у приготуванні стравами, які вже давно зайняли гідне місце на повсякденних і святкових столах слов’ян. Татарські пиріжки – одне з таких страв, скуштувавши яке відразу поринаєш в історію гордого і унікального народу.

Татарські пиріжки — традиційний рецепт

Національні татарські пиріжки дуже популярні. Але не обов’язково йти в кафе за такий ароматними виробами. Їх можна спекти будинку з:

  • 400 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 2 яєць;
  • 20 г сухих дріжджів;
  • 2 цибулин;
  • 200 г яловичого фаршу;
  • невеликої кількості соди, цукру, солі і перцю.

Основні кроки втілення рецепта в життя:

  • У глибокій ємності змішуються сіль, цукор, сода і дріжджі.
  • Туди ж відправляється тепле молоко.
  • Поступово всипається борошно.
  • Вимішування тіста, яке ділиться на невеликі кульки, здійснюється руками.
  • З шматочків тіста розкочуються коржі.
  • Фарш перемішується з подрібненою цибулею і приправляється.
  • На основи з тіста поміщається начинка, після чого формуються пиріжки з невеликими отворами в середині.
  • Вироби смажаться на розпеченому маслі в сковороді.

З м’ясом і картоплею

Ароматні пиріжки з картоплею хороші не тільки для домашньої трапези, але і припадуть до речі на пікніку.

Для приготування знадобляться:

  • 150 г вершкового масла;
  • 400 г борошна;
  • 200 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • 150 г м’яса;
  • великий бульба картоплі;
  • цибулина;
  • сода і сіль.

В процесі:

  • Спочатку у посуд з просіяним борошном додається 100 г розтопленого масла, сіль і сода.
  • А після того, як будуть додані кефір та яйця, тісто вимішується.
  • Картопляний бульбу, м’якоть і цибулю ріжуться дрібними кубиками, які змішуються, солятся і приправляється.
  • З м’якого тіста готується основа під пиріжки, на яку начинку.
  • Вироби формуються зразок хінкалі, але з отвором по центру.
  • Випікаються пиріжки 40 хвилин при 200°C.
  • Коли половина зазначеного часу мине, отвори у виробах розкладається масло.
Дивіться також:  Торт-суфле – 15 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Порожні пиріжки смажені в маслі

Смажені пиріжки з цибулею і яйцем.

Начинка – обов’язкова складова смачних пиріжків. Апетитні вироби можна підготувати, маючи лише:

  • 400 г борошна;
  • 120 мл молока;
  • шматочок вершкового масла;
  • по дрібці цукру і солі;
  • 2 яйця;
  • 30 г дріжджів;
  • соняшникова олія.

Хід роботи:

  • Ставиться опара, яка готується з розведених дріжджів, 50 г борошна і цукру в теплому молоці.
  • Через ¼ години всипається залишилася борошно, вбивають яйця, відправляються розтоплене масло і сіль, після чого добре все вимішується.
  • Тісто отставляется для підняття на 1,5 години.
  • Коли борошняна маса підніметься, вона обминается і знову отставляется.
  • Після чергового підйому з пластичної маси формуються пиріжки, які обсмажують з 2 сторін на розпеченому маслі.

Як приготувати «Ечпочмак»

Національні татарські пиріжки Ечпочмак – невід’ємні вироби при сервіровці святкового столу у мусульман.

Для підготовки необхідні:

  • 1 кг дріжджового тіста;
  • ½ Кг яловичої м’якоті;
  • трохи жирної баранини;
  • 5 картопляних бульб;
  • 2 цибулини;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль і спеції.

Черговість дій:

  • М’ясо нарізати маленькими шматочками.
  • З картопляних бульб підготовлені брусочки.
  • Цибулина дрібно шинкуется.
  • Всі складові начинки перемішуються, солятся і приправляється.
  • Тісто нарізати шматочками, з яких розкочуються кола.
  • В центр основи під пиріжки кладеться картопля-м’ясна суміш, після чого готуються трикутники шляхом почергового защипування кожної сторони.
  • В ямочки по центру пиріжків розкладаються шматочки масла.
  • Вироби випікаються 40 хвилин при 180°C.

«Трикутники» з начинкою

Вироби національної татарської кухні можна придбати в магазині у вигляді напівфабрикатів, однак приготовлені вдома пиріжки вийдуть більш смачними і соковитими.

Досить придбати:

  • 2 кг борошна;
  • на 1 кг картоплі та яловичини;
  • 3 цибулини;
  • 1 л молока;
  • по дрібці цукру і солі;
  • 3 яйця;
  • 15 г дріжджів;
  • трохи цукру;
  • 3 стопки рослинного масла;
  • 200 г вершкового масла;
  • сіль і спеції.
Дивіться також:  Пиріг з гарбузом та яблуками – 6 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Етапи створення:

  • З борошна, молока, вершкового масла, яєць, цукру готується класичне дріжджове тісто, яке має декілька раз піднятися.
  • М’ясо і картоплю нарізати кубиками, які ретельно перемішуються, солятся і приправляється.
  • Від готового тіста відщипується шматочок, який розкачується в коло.
  • На розкачане тісто начинку, після чого формується трикутник.
  • Така процедура проводиться зі всієї пластичною масою.
  • Вироби випікаються до готовності при 180°C.

Татарські пиріжки «Кыстыбый»

Щоб приготувати традиційні татарські коржі з начинкою, будуть потрібні:

  • 200 мл молока;
  • яйця;
  • шматочки вершкового масла;
  • 280 г борошна;
  • 500 г картоплі;
  • цибулина;
  • трохи цукру і солі.

Покрокова інструкція приготування:

  • Цибуля подрібнюється і обсмажується.
  • Картопля відварюється, пюрируется і змішується з цибулею і половиною молока.
  • З решти молока, розтопленого масла, яйця, борошна і дрібок солі, цукру готується тісто, частини якого розкочуються колами.
  • У центр коржів викладається начинка, а потім формуються пиріжки.
  • Обсмажуються вироби на сухій сковороді з 2 сторін по 1,5-2 хвилини.

З картоплею з прісного тіста

Ситні пиріжки з доступного продуктового набору.

Інгредієнти:

  • 250 мл води;
  • 120 мл рослинного масла;
  • 700 р борошна;
  • 10 картоплин;
  • 3 цибулини;
  • трохи зелені, соди і солі.

Спосіб приготування:

  • З води, олії, борошна, соди і дрібки солі готується м’яке тісто.
  • Овочі та зелень подрібнюються, солятся.
  • Тісто розкочується досить тонким пластом, з якого вирізаються кола.
  • Разом з начинкою з тіста формуються пиріжки, які вирушають в гарячу духовку на 45 хвилин.

Отже, якщо захотілося урізноманітнити звичний раціон, то страви татарської кухні чудово впораються з цим завданням.

Прокрутка до верху