Тефтелі – 22 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

Тефтелі – це унікальне м’ясне блюдо, яке практично неможливо зіпсувати. Їх готують різними способами і на будь-який смак. Нижче ви знайдете найцікавіші і роками перевірені рецепти тефтелькою.

Тефтелі з рисом — класичний рецепт

Традиційно тюфтельки готують з найбільш доступних продуктів. У цих кульках обов’язково присутній м’ясний фарш, розбавлений рисом, і спеції. Надалі можна експериментувати з набором інгредієнтів, а поки освоїмо найпростіший рецепт родом з дитинства.

Потрібні продукти на кіло м’ясного фаршу і пару стаканів рису:

  • сметана – 1 склянка;
  • велика голівка цибулі і моркви;
  • пара ложок томатної пасти;
  • пісне масло – 1 ст. ложка;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Залийте рис парою склянок води, закип’ятіть і зменшіть вогонь до мінімуму.
  • Продовжуйте варити, поки не википить вся рідина.
  • Наріжте цибулю з морквою і смажте кілька хвилин.
  • Остудіть рис і змішайте його в мисці разом з фаршем і засмажкою.
  • Добре вимісити масу і додайте відповідні за смаком спеції.
  • Сформуйте кульки. Врахуйте, потрібно брати нежирний фарш, інакше тефтелі розваляться, коли ви почнете їх готувати.
  • Перекладіть тефтелі з рисом в каструлю з потовщеним дном.
  • У склянці води розчиняють паста з томатів і сметана. Можна покласти спеції.
  • Залийте отриманою сумішшю тефтелі приблизно на 2/3 від місткості каструлі. При необхідності долийте ще води.
  • Готуйте на малому вогні 40 хвилин із закритою кришкою.
Дивіться також:  Креветки у соєвому соусі з часником на сковороді – 8 рецептів приготування