Тефтелі – це унікальне м’ясне блюдо, яке практично неможливо зіпсувати. Їх готують різними способами і на будь-який смак. Нижче ви знайдете найцікавіші і роками перевірені рецепти тефтелькою.
Тефтелі з рисом — класичний рецепт
Традиційно тюфтельки готують з найбільш доступних продуктів. У цих кульках обов’язково присутній м’ясний фарш, розбавлений рисом, і спеції. Надалі можна експериментувати з набором інгредієнтів, а поки освоїмо найпростіший рецепт родом з дитинства.
Потрібні продукти на кіло м’ясного фаршу і пару стаканів рису:
- сметана – 1 склянка;
- велика голівка цибулі і моркви;
- пара ложок томатної пасти;
- пісне масло – 1 ст. ложка;
- спеції.
Покроковий процес:
- Залийте рис парою склянок води, закип’ятіть і зменшіть вогонь до мінімуму.
- Продовжуйте варити, поки не википить вся рідина.
- Наріжте цибулю з морквою і смажте кілька хвилин.
- Остудіть рис і змішайте його в мисці разом з фаршем і засмажкою.
- Добре вимісити масу і додайте відповідні за смаком спеції.
- Сформуйте кульки. Врахуйте, потрібно брати нежирний фарш, інакше тефтелі розваляться, коли ви почнете їх готувати.
- Перекладіть тефтелі з рисом в каструлю з потовщеним дном.
- У склянці води розчиняють паста з томатів і сметана. Можна покласти спеції.
- Залийте отриманою сумішшю тефтелі приблизно на 2/3 від місткості каструлі. При необхідності долийте ще води.
- Готуйте на малому вогні 40 хвилин із закритою кришкою.