Тефтелі – 22 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

Тефтелі – це унікальне м’ясне блюдо, яке практично неможливо зіпсувати. Їх готують різними способами і на будь-який смак. Нижче ви знайдете найцікавіші і роками перевірені рецепти тефтелькою.

Тефтелі з рисом — класичний рецепт

Традиційно тюфтельки готують з найбільш доступних продуктів. У цих кульках обов’язково присутній м’ясний фарш, розбавлений рисом, і спеції. Надалі можна експериментувати з набором інгредієнтів, а поки освоїмо найпростіший рецепт родом з дитинства.

Потрібні продукти на кіло м’ясного фаршу і пару стаканів рису:

  • сметана – 1 склянка;
  • велика голівка цибулі і моркви;
  • пара ложок томатної пасти;
  • пісне масло – 1 ст. ложка;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Залийте рис парою склянок води, закип’ятіть і зменшіть вогонь до мінімуму.
  • Продовжуйте варити, поки не википить вся рідина.
  • Наріжте цибулю з морквою і смажте кілька хвилин.
  • Остудіть рис і змішайте його в мисці разом з фаршем і засмажкою.
  • Добре вимісити масу і додайте відповідні за смаком спеції.
  • Сформуйте кульки. Врахуйте, потрібно брати нежирний фарш, інакше тефтелі розваляться, коли ви почнете їх готувати.
  • Перекладіть тефтелі з рисом в каструлю з потовщеним дном.
  • У склянці води розчиняють паста з томатів і сметана. Можна покласти спеції.
  • Залийте отриманою сумішшю тефтелі приблизно на 2/3 від місткості каструлі. При необхідності долийте ще води.
  • Готуйте на малому вогні 40 хвилин із закритою кришкою.

Готуємо з томатною підливою

А пам’ятаєте ось ці «столовських» тефтелі з ароматною підливою, яку ще дуже смачно було перемішувати з картопляним пюре? Давайте навчимося готувати цю смакоту!

Потрібні продукти на півкіло фаршу і півсклянки круглого рису:

  • томатної пасти; – 2 ст. ложки;
  • моркви та цибулі – по штуці;
  • борошна – 3 ст. ложки;
  • цукру – 1 ч. ложка;
  • пара лаврушек;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Спершу ретельно вимийте рис кілька разів, а потім зваріть. Пам’ятайте, що для нашого страви потрібен круглий рис — у ньому більше крохмалю, за рахунок якого м’ясні заготовки будуть щільними і не розваляться.
  • Поріжте овочі і змішайте їх з фаршем і рисом. Покладіть також спеції.
  • Змочіть руки і зліпити невеликі заготовки, а потім обваляйте їх у борошні.
  • Якщо у вас залишилося трохи цибулі, то висипте його до тефтелі і обсмажте.
  • Пасту розведіть в половині склянки води і з’єднайте з просіяним борошном, цукром і спеціями.
  • Вилийте соус до м’ясних заготівлях і тушкуйте тефтелі з підливою приблизно годину на малому вогні.

Тефтелі зі сметанним соусом в духовці

Хочете іншу підливку, цікавіше? Будь ласка!

Потрібні продукти на півкіло м’ясного фаршу:

  • яйце;
  • пара головок цибулі і невелика морквина;
  • сир – шматочок на сто грам;
  • сметана пожирніше – півсклянки;
  • борошно – скільки візьме соус;
  • корінь селери;
  • стручок перцю солодкого;
  • пара часникових зубчиків;
  • на розсуд господині беруться спеції і сіль.

Покроковий процес:

  • Відваріть яйце і покришіть його за допомогою яйцерізки.
  • Наріжте одну головку цибулі з часником і викладіть їх разом з яєчної крихтою в фарш. Добре розмішайте і зліпіть тефтелі.
  • Перець ріжеться дрібною соломкою, решту цибулі просто шинкуется, морквина натирається дрібніші. До інших овочів покладіть подрібнений корінь селери і обсмажуйте 5 хвилин.
  • Додайте до овочевої суміші сметану і доведіть до кипіння.
  • Зведіть борошно і воду, добре вимішайте, щоб не залишилося грудок. Додайте в сметанную частина.
  • Застеліть деко фольгою і розподіліть по ньому заготовки з фаршу. Розміщуйте їх щільніше — так сік не «втече» і страва буде соковитіше. Полити підливою.

Тефтелі в сметанному соусі готуються півгодини. За пару-трійку хвилин до завершення готування зверху посипте їх тертим сиром.

З курячого фаршу

Таке блюдо буде менш калорійним і набагато більш ніжним. Його краще давати дітям і тим, хто сидить на дієті.

Потрібні продукти на 300 грам фаршу і півсклянки рису:

  • яйце, цибуля-ріпка, морква – по штуці;
  • консервовані томати – 250 г;
  • олії – пара ложок;
  • лаврушка і спеції за вибором господині.

Покроковий процес:

  • Зваріть промиту крупу в окропі і в кінці всипте щіпку солі.
  • Нашаткуйте цибулю дрібно, а моркву наріжте будь-яким зручним способом. Змішайте їх і обсмажуйте 5 хвилин на сковороді.
  • Готовому рісу дайте охолонути, перемішайте з курячим фаршем.
  • Відваріть яйце і подрібніть яйцерезкой, після чого додайте до м’ясної суміші.
  • Покладіть також до фаршу зажарку, додайте сіль і спеції.
  • Гарненько вимісіть, а потім сформуйте кульки.
  • Викладіть їх на сковороду, залийте рубаними томатами.
  • Тушкуйте тефтелі з курячого фаршу протягом 50-ти хвилин на малому вогні.

Дієтичні тефтелі з індички

Ті, хто люблять здорову і корисну їжу, обов’язково повинні спробувати цей рецепт!

Потрібні продукти:

  • філе індички – 0,5 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції;
  • сіль.

Покроковий процес:

  • Обробіть і подрібніть овочі.
  • Філе ріжеться шматочками, а потім подрібнюється ще і в м’ясорубці. Стежте, щоб не залишалося великих частин.
  • Перемішайте овочі разом з фаршем і зліпити кульки вручну. Заздалегідь намочіть руки, щоб фарш не лип до долонь.
  • Візьміть каструлю з товстим дном і перекладіть туди тефтелі з індички.
  • Залийте окропом так, щоб він наполовину покривав кульки і поставте на півгодини на повільний вогонь.
Дивіться також:  Риба під маринадом в мультиварці – 8 рецептів приготування

Подавайте зі сметаною і зеленню.

Готуємо страву в мультиварці на пару

Тефтелі на пару не викличе у вас ніяких труднощів у приготуванні. Зате обов’язково вийдуть соковитими, якщо ви їх не передержите всередині чаші.

Потрібні продукти:

  • м’ясний фарш – 0,5 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • рис – ½ склянки;
  • сіль;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Щоб зробити тефтелі в мультиварці, краще взяти для готування свинячий або яловичий фарш. Перемішайте його разом з дрібно порізаними овочами.
  • Не забудьте додати у фарш улюблені спеції, підходящі за смаком.
  • Змочіть руки холодною водою і зліпити невеликі тюфтельки.
  • Змастіть сіточку мультиварки для приготування на пару чайною ложкою рослинного масла.
  • Викладіть в кошик м’ясні заготовки і налийте в чашу пару літрів гарячої води.
  • Включіть в пристрої програму «Варка на пару» на півгодини.

Дочекайтеся звукового сигналу про закінчення роботи режиму і подавайте ніжне блюдо до столу.

Тюфтельки без рису, але з капустою

Потрібні продукти:

  • свинячий фарш – 1 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • паста – 3 ст. ложки;
  • капуста – 0,5 кг;
  • сметана – 100 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • лавр. лист;
  • сіль;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Щоб приготувати тефтелі без рису, використовуйте будь фарш.
  • Подрібніть ножем капусту або пропустіть через м’ясорубку. Потім додайте овочеву масу у фарш. Введіть відповідні спеції.
  • Наріжте цибулю і моркву.
  • Обсмажте на сковороді протягом буквально кількох хвилин.
  • Додати до овочевої маси пасту з томатів, лаврушку, 2 склянки води і спеції. Перемішайте і закип’ятити суміш.
  • Всипте в сметану трохи борошна, змішайте і стежте, щоб не утворювалося грудок. Додайте суміш в сковороду і знову закип’ятити.
  • Вылепите з фаршу маленькі заготовки.
  • Покладіть їх у підготовлену заливку, закип’ятіть і протушкувати з закритою кришкою 40-50 хвилин.

М’ясні кульки з грибами в духовці

Любите незвичайні страви? Тоді спробуйте приготувати тефтелі з додаванням грибів!

На триста грам фаршу візьміть грибів стільки ж або трохи менше, півсклянки рису, а також:

  • склянка томатного соку
  • пару часникових зубчиків;
  • сметани – три ложки;
  • цибулину;
  • борошна – 2 ст. ложки;
  • цукру – 1 ч. ложка;
  • сиру – 50 г;
  • спецій, як завжди, на око і на смак господині.

Покроковий процес:

  • Відваріть рис в злегка солоній воді і дайте йому охолонути до прийнятної температури.
  • Наріжте цибулю, часник і пропустіть їх разом з грибами через м’ясорубку. Або подрібніть будь-яким зручним способом.
  • Розмішайте фарш. Викладіть до нього остиглий рис, грибну суміш, тертий на дрібній тертці сир і спеції.
  • Сформуйте кульки і викладіть їх у відповідну пекарську форму.
  • Змішайте томатний сік з цукром. Дочекайтеся повного розчинення кристалів.
  • Слідом покладіть туди сметану і знову перемішайте.
  • В половині склянки води розмішайте борошно.
  • З’єднайте борошняну частина з томатною і залийте підливою заготовки.
  • Тефтелі готуються в духовці близько години. Попередньо не забудьте накрити форму фольгою.

Подавайте тефтелі в томатному соусі з грибами разом з рисом в якості гарніру або з пюре.

З яловичини з рисом

Кілька модифікований рецепт класичних тефтелек.

Потрібні продукти на традиційні півкіло фаршу і півсклянки рису:

  • склянка сметани пожирніше;
  • часникових зубков пару штук;
  • борошна – 1 ст. ложка;
  • лука – 2 головки;
  • спеції;
  • лаврушка.

Покроковий процес:

  • Зваріть рис. Якщо ви їсте більше солоні страви, то додайте у воду сіль.
  • Змішайте рис з нашаткованої цибулею і спеціями.
  • Коли крупа охолоне до прийнятної температури, змішайте її з фаршем.
  • Скачайте з отриманого складу кульки.
  • Добре розігрійте олію.
  • Обваляйте кожну заготовку в борошні і відправте на сковороду.
  • Поки тефтелі з яловичини смажаться, приготуйте соус. Для цього наріжте другу цибулину і почніть пасерувати її на сковороді з невеликою кількістю масла.
  • Додайте туди сметану і склянку окропу, а також сіль і спеції.
  • Одну частину соусу налийте на дно каструлі, де будуть далі готуватися тефтелі.
  • Викладіть їх туди ж і залийте соусом, що залишився. Тушкуйте трохи більше півгодини на малому вогні.

Подавайте готову страву зі свіжою нарізаною зеленню.

Запечені в духовці тефтелі з картоплею

Потрібні продукти на півкіло фаршу і півсклянки круглозерного рису:

  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 0,6 кг;
  • сметана – 150 г;
  • яйце побільше;
  • пара часникових зубчиків;
  • тому. паста – 2 ст. ложки;
  • шматок сиру грамів на сто;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Відваріть рис в підсоленій воді.
  • Наріжте дрібно цибулю і змішати його вручну разом з фаршем.
  • Потім покладіть остиглий рис і вбийте яйце. Ще раз гарненько перемішайте.
  • Додайте спеції для м’яса.
  • Вылепите кульки і викладіть їх у змащену маслом форму.
  • Розігрійте духову піч до 200 градусів.
  • Наріжте картоплю великими шматочками.
  • Наступний на черзі соус. Для нього подрібніть часник в часникодавці і змішайте його з томатною пастою і сметаною.
  • Перемішайте картоплю з приготованим соусом і викладіть до кульок.
Дивіться також:  Що приготувати з філе індички: грудки або стегна?

Тефтелі в духовці готуються близько 50-ти хвилин.

Під сирним соусом

А такий варіант обов’язково припаде до душі гурманам. Аромат просто неймовірний!

Потрібні продукти:

  • м’ясний фарш – 0,4 кг;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • молоко – 1 стакан;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сир – 100 г;
  • зелень;
  • помідор – 2 шт.;
  • стручок болгарського перцю;
  • ложка олії;
  • сіль;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Овочі нарізаються і обсмажуються деякий час.
  • Фарш солиться по смаку господині і приправляється спеціями.
  • Формуються м’ясні заготовки невеликого розміру.
  • Потім залийте в миску молоко, всипте в нього січену дрібно-дрібно зелень, тертий сир, борошно і гарненько збовтайте.
  • Змішайте отриманий соус з овочами і прокип’ятіть пару хвилин.

Потім викладіть туди тефтелі і протушкувати на середньому вогні з закритою кришкою до півгодини.

В сметанно-томатний підливі на сковороді

Потрібні продукти на 350 грам м’ясного фаршу:

  • сметана – півсклянки;
  • по дві ложки томат-пасти та олії;
  • пучок зелені;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Фарш з’єднайте з приправами.
  • Сформуйте тефтелі і обсмажте їх. Не переборщіть з додаванням масла.
  • В цей же час зробіть соус. Для цього змішайте сметану з пастою і приправами.
  • Налийте в суміш трохи води і залийте нею тефтелі.
  • Закип’ятіть і стежте, щоб випарувалася частина рідини.

Подавайте, посипавши зверху нарізаною зеленню.

Тефтелі, як у дитячому садку з підливою

Цей смак родом з дитинства. Його обов’язково потрібно передати і своїм малюкам.

Потрібні продукти на… ну, ви пам’ятаєте, півкіло фаршу і півсклянки рисової крупи:

  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • лавр. лист;
  • сіль;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Відваріть рис в злегка підсоленій воді до напівготовності.
  • Змішайте його з свино-яловичий або курячим фаршем.
  • Подрібніть цибулю і покладіть його туди ж.
  • Слідом вбийте в суміш яйце і додайте спеції.
  • Замісіть масу і сформуйте з неї кульки невеликого розміру.
  • Обваляйте кожну заготовку в борошні.
  • Обсмажте разом з маслом.
  • Потім перекладіть тефтелі як у дитячому садку в каструлю і залийте підливою.

Тушкуйте страву на малому вогні з закритою кришкою протягом 15-ти хвилин.

Свинячі тефтельки з рисом

Потрібні продукти на півкіло фаршу, змішаного зі склянкою рису:

  • по цибулині і моркви;
  • яйця – пару штук;
  • томат-пасти – 2 ст. ложки;
  • зелень;
  • олії – 3 ст. ложки;
  • сметани та борошна – по парі ложок;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Промийте рис і відваріть його до повної готовності. Для цього буде достатньо 10-15 хвилин.
  • Наріжте цибулю і моркву, а потім обсмажте їх трохи на сковороді.
  • При необхідності пропустіть фарш ще раз через м’ясорубку. Необхідно, щоб в ньому не залишалося великих шматків.
  • Змішайте остиглий рис разом з фаршем і яйцем.
  • Зліпити кульки однакового розміру і обваляйте їх у борошні.
  • Приготуйте соус зі сметани і томатної пасти. За бажанням додайте туди спеції. Змішайте підливку з засмажкою і залийте нею тефтелі.

Тушкуйте півгодини на слабкому вогні і подавайте до столу з нарізаною зеленню.

Тефтелі в горщиках з овочами

Незвичайний і смачний варіант для любителів ситно попоїсти.

Потрібні продукти на півкіло будь-якого фаршу:

  • картопля – 4 шт.;
  • пара стручків солодкого перцю;
  • баклажан – 2 шт.;
  • гострий перець – ½ стручка;
  • зелень;
  • сіль;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Змішайте фарш з сіллю і спеціями, а також з дрібнонарізаною зеленню. Скачайте кульки.
  • Овочі почистіть і наріжте їх великими кубиками.
  • Змастіть дно і стінки горщиків невеликою кількістю масла, а потім викладіть туди овочі. Додайте сіль і спеції.
  • Покладіть зверху м’ясні кульки і залийте в кожен горщик приблизно 80 мілілітрів води.
  • Надішліть горщики на 40 хвилин в духовку при температурі 200 градусів.

Тефтелі можна діставати, коли буде повністю готовий картопля.

Парові тефтелі з гречкою і кабачками

Вишукану страву, абсолютно незвичайного смаку. Обов’язково спробуйте!

Потрібні продукти:

  • м’ясний фарш – 0,6 кг;
  • кабачки – 400 г;
  • гречана крупа – 100 г;
  • томат-паста – 1 склянка;
  • морква – 1 шт.;
  • пісне будь-яке масло – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Замочіть гречану крупу в холодній воді на 2-3 години.
  • Наріжте цибулю з морквою і обсмажте їх з невеликою кількістю масла і спеціями.
  • Дрібно наріжте кабачок і змішати його з фаршем і гречкою. Також туди кладеться половина засмажки.
  • Сформуйте кульки і перекладіть їх в пароварку.
  • Тефтелі на пару з кабачком готуються 45-50 хвилин.
  • Поки є час, зробіть підливу. Для цього змішайте томатну пасту і частину засмажки.

Подавайте тефтелі з гречкою до столу з зеленню і сметаною.

Класичні «Їжачки» з свино-яловичого фаршу

На півкіло свино-яловичого фаршу підготуйте такі продукти:

  • цибулина і велике яйце;
  • стручок болгарського перцю;
  • пара часникових зубчиків;
  • рис – півсклянки;
  • сметани жирної і томат-пасти – по парі ложок;
  • лаврушка;
  • сіль;
  • спеції.
Дивіться також:  Тісто для мантів – класичний рецепт по-узбецьки

Покроковий процес:

  • Промийте рис і зваріть його в солоній воді.
  • Подрібніть часникові зубки з цибулею і половину перцю. Обсмажте овочеву суміш з невеликою кількістю масла.
  • Присолите фарш, притрусіть його спеціями, всипте зажарку, яйце і добре перемішайте.
  • Вылепите тефтелі.
  • Тепер дрібно наріжте частину перцю і відправте обсмажитися на пару хвилин.
  • Покладіть на сковороду заготовки, додайте пару стаканів води, пасту з обсмаженою перцем і сметану.

Доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні, поки фрикадельки не «дійдуть» до готовності.

Тефтелі в томатно-часниковому соусі

На півкіло м’ясного фаршу вам знадобляться такі продукти:

  • білий м’якуш – 100 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • півсклянки молока;
  • пара головок цибулі;
  • зелень;
  • пару зубків часнику;
  • шматок сиру грамів на сто;
  • по парі ложок пасти та олії;
  • спеції;
  • сіль.

Покроковий процес:

  • Дрібно наріжте зелень, натріть на тертці сир.
  • Вимочіть хлібний м’якуш в склянці молока. Потім відіжміть.
  • Змішайте в мисці м’ясний фарш, яйця, м’якушка, тертий сир і зелень. Також додайте спеції, які підходять до м’яса за смаком.
  • Добре перемішайте і сформуйте кульки невеликого розміру.
  • Дрібно наріжте цибулю з часниковими зубками, а потім обсмажте їх пару хвилин.
  • В літрі окропу розмішайте пасту з сіллю. Можна використовувати і звичайний томатний сік.
  • Налити підливку на сковороду до овочевої суміші і доведіть до кипіння.
  • Відразу після закипання покладіть тефтелі і зменшіть вогонь до мінімуму.

Тушкуйте з закритою кришкою 50 хвилин на малому вогні.

Спагетті з тюфтельками — швидкий вечеря

Такий собі варіант для господині, яка не дуже хоче сьогодні довго стояти біля плити. Швидко, соковито і дуже смачно.

Потрібні продукти:

  • фарш – 300 г;
  • спагетті – 200 г;
  • зелень;
  • пісне масло – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кетчуп томатний соус – 1 склянка;
  • свіжий базилік;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Нашаткуйте цибулю і базилік.
  • Змішайте їх разом з фаршем і не забудьте додати приправи за смаком.
  • Сформуйте маленькі тефтелі і обсмажте разом з маслом. Візуально можна визначити готовність, коли вони покриються рум’яною скоринкою.
  • Після цього додайте на сковороду томатний соус і тушкуйте на малому вогні 10 хвилин.
  • В цей час відваріть спагетті з ложкою олії до готовності. Викладіть їх на тарілку.

Зверху покладіть готові тюфтельки з соусом і присипте дрібнонарізаною зеленню.

Рибні тефтелі в сметанному соусі

Потрібні продукти на півкіло рибного філе і півсклянки рису:

  • цибулина і велике яйце;
  • брусочок сиру до ста грам;
  • сметана – стакан;
  • приправи.

Покроковий процес:

  • Ретельно промийте рис і зваріть до напівготовності, присолите.
  • Якщо ви використовуєте рибне філе, то пропустіть його через м’ясорубку, щоб не залишалося великих шматочків. Ще простіше купити рибний фарш, але тільки в перевіреному місці.
  • Змішайте отриману масу з остившім рисом, яйцем і подрібненою цибулею.
  • В кінці додаються спеції. В блюдо, що будуть їсти маленькі діти, краще не додавати багато перцю.
  • Приготуйте сметанний соус. Для цього змішайте тертий сир разом зі сметаною і спеціями. У разі, якщо соус вийде занадто густий, додайте в неї трохи молока.
  • Сформуйте з фаршу тюфтельки і залийте їх приготованим соусом.

Потім відправте форму з заготовками в духову шафу на 25-30 хвилин.

Фрикадельки по-шведськи в домашніх умовах

Потрібні продукти:

  • м’ясний фарш – 0,6 кг;
  • хлібний м’якуш – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • масло – 60 г;
  • молоко – 2 склянки;
  • пісне масло – 2 ст. ложки;
  • чебрець;
  • цибуля – 1 шт.

Покроковий процес:

  • Дрібно наріжте цибулю і змішати його з фаршем, яйцем, хлібом і спеціями.
  • Зліпіть фрикадельки невеликого розміру.
  • Розігрійте на сковороді і обсмажте на ньому м’ясні кульки. Вони повинні вийти не більше волоського горіха.
  • Коли будуть готові тефтелі, вийміть їх на тарілку.
  • Залишився жир викладіть вершкове масло і борошно. Обсмажуйте буквально хвилину.
  • Почніть потроху додавати молоко, постійно помішуючи.
  • Додайте спеції і продовжуйте варити соус, поки він не загусне до потрібної консистенції.
  • У гарячий соус покладіть тефтелі.
  • Подавайте до столу разом з картопляним пюре або рисом.

М’ясні тефтелі з сирною начинкою

Потрібні продукти:

  • фарш – 0,5 кг;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сир – 200 г;
  • білий хліб – 2 скибочки;
  • томат-паста – 1 ст. ложка;
  • зелень;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Очистіть і подрібніть цибулю. Змішайте його разом з фаршем і яйцем.
  • Використовуйте сир твердих сортів. Наріжте його кубиками невеликого розміру, приблизно по сантиметру.
  • Вылепите з фаршу кульки і помістіть всередину кожного шматочок сиру. Щільно стисніть.
  • Викладіть заготовки на деко і відправте на 25-30 хвилин в духову піч.
  • В цей же час займіться приготуванням соусу. Для цього наріжте залишилася цибулину і викладіть цибульну масу в томатну пасту, змішайте з борошном і спеціями.
  • Потушкуйте соус пару хвилин і додайте туди нарізану свіжу зелень.
  • Подавайте тюфтельки разом з підливою. Як гарнір підійде рис, гречка або картопляне пюре.

Прокрутка до верху