Рибні тефтелі в сметанному соусі
Можна також приготувати рибні тефтелі в духовці в сметанному соусі. В такому разі не доведеться стежити за тим, щоб кульки не підгоріли. Для рецепту потрібно використовувати наступні інгредієнти: 450 г рибного фаршу, 70 г білого хліба, 1 яйце, 1 невелику білу цибулину, 220 г нежирної сметани, 1 ст. л. пшеничного борошна, 30 г вершкового масла, воду, сіль, спеції, олія.

Цибулю пропускаємо через м’ясорубку разом з білим хлібом. Вийшла кашка змішується з яйцем і рибним фаршем. Якщо маса виявиться занадто рідкою, то в неї можна додати трохи панірувальних сухарів.
З фаршу формуються мініатюрні тефтелі і відправляються в холодильник приблизно на 15-17 хвилин.
Для соусу борошно підсмажується на вершковому маслі до рум’яного кольору, заливається приблизно 2/3 склянки гарячої води. Інгредієнти потрібно постійно помішувати, щоб в сковороді не утворювалися грудочки.
Залишилося додати сметану, сіль, вибрані приправи, перемішати масу до однорідності, довести до кипіння і проварити кілька хвилин.
Форма для запікання щедро змащується олією. В миску кладуть м’ясні кульки, які заливаються приготованим соусом.
Частування готується в добре розігрітій духовій шафі близько 25 хвилин.
Щоб кульки не розвалювалися в формі, можна попередньо обсмажити їх на сковороді з невеликою кількістю масла або потримати 10 хвилин в духовці без додавання соусу.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8