Покроковий рецепт по-варшавськи
Секрет вишуканого смаку цієї страви полягає в соусі з маслин і копчених ковбасок.



Необхідні продукти:
- 350 г курячого фаршу;
- 50 г рису;
- 1 середня морква;
- 100 г сметани пожирніше;
- 150 г томатної пасти;
- 40 мл олії для смаження;
- 250 мл яловичого або курячого бульйону;
- 100 г копчених ковбасок (або сосисок);
- 10 маслин без кісточок;
- сіль і спеції за бажанням.
Технологія приготування покроково.
Рис миють, засипають у окріп, відварюють 10 хвилин.
Моркву очистити, дрібно нашинковывают або натирають.
З’єднують курячий фарш, напівготовий рис, моркву, сіль. З цього складу вылепляют тефтелі.
Заготовки просмажують на сковороді з кожного боку близько 4 хвилин.
Для соусу максимально дрібно ріжуть ковбаски і маслини. Змішують їх з м’ясним бульйоном, томат-пастою, після трохи солять.
Соус доводять до кипіння в сотейнику, потім опускають в нього тефтелі і томити 30 хвилин.